2013. szeptember 30., hétfő

E.T.hazatért


Hjaj....este 20 után hazaérni...de mit tehet az ember ha....kontroll 18 órakor a belvárosban...Reggel már szaladgálás volt a suliba,nem haladtam..aztán munka......aztán kórház kontroll és haza így lett 20 05 perc...
No de ha E.T.velünk van..minden izgalmasabb és gyorsabban telik az idő...
Heim Pál kórház:Diabetiológia.Ugye az 1 óra csúszás most is megvolt...sőt több negyed órával...bizony hogy annyi....és nem szóltam.Mindeközben P lenyomta vagy 6x a táncát,spárgával,teljesen végig....M-t is bevonta....élvezetes műsor volt..már csak mi voltunk az osztályon....
Közben megbeszéltük a napi történéseket...és megvacsiztunk a folyosón..mert eljött az idő...ki-ki a saját dobozából.
Hazafelé még egy kitérő Norbihoz.....Update bolt,egy csigáért...de!!!!!!!!!!!!!!!!!10 perce vették meg az utolsót...Lehangolódás egy fahéjas csiga mellett...mert ez 19.6 ch már és a 15 ch-s kakaós csiga?!De 4 ch-nak örültünk mi lányok,M lemondott egy darabkáról:)
Szóval így esett,hogy E.T.hazatért.

UI:Meg kéne szerezzem ezt a filmet a gyerekeknek.....a neten látta már valaki?Hol keressem????

2013. szeptember 29., vasárnap

Ételek

És sokak kérésére egy kis Sweetkonyha-mert ma megtehettem...együtt főzés és a végeredmény is kipipálható!
Szombati borsóleves..

Nem diétás sültkrumpli de pont annyi grammra!!!És  rántott sajt is lenmaglisztes,tönköly zsemlemorzsás!!!Szezámmagos-mint tudjuk milyen hasznos!Lemosott csemegeuborkával...még a vidékiek nem tettek el nekünk cukormentes verziót,de szerintem most 2014-ben már lesz,mint lekvárok és a fagyasztóba a gyümölcsök télire!:)

Teagyűjtésre fel!Mindenki csak egy kicsit legyen figyelmesebb!Mert adni jó!Gyűjtöm!Köszönöm szépen!!!!

A reggeli Norbi-Updates,hmmm finom!!!

Uzsira puding és akkor már teljesítve is a napi 30 g fruktóz mennyiség....El is kobouzam a Verbena cukrot és a fölös fruktózokat mára..nem lehet!!!

Tízórai alma és Norbi-Update rudi,20 ch-ra nézve.100 g alma 7 ch és 13 ch a rudi..


Időben tízórai...

Tesi órákhoz a heti ellátmány..

Kosárlabdához a 3x-i ellátmány

Ebéd része 20 ch

 Uzsi,kicsit túllépve,de PUDING!!!
 

Waffelt gyártottam,mert az jól kombinálható:tejföl,sajt,vagy lekvár,cocoms...egy db 5.6 ch.

Recept:160 g tönkölyliszt-1 bögre,102 ch,2 tojás, 2 dl tej 1.5 %-os,ez 10 ch,1 kk só,1 kk fahéj,1 kk szódabikarbóna,összesen 112 ch.20 kis szivecske lett,ezért 1 db waffel 5.6 ch.Vanilia aromát is tettem bele,ez ugye 0 ch.Lefagyasztottam darabonként,illetve 2 db-onként.

És van vicces verzió is..

A rízs 40 ch.A máj a bacon zsírjában sült,több fűszert használtam ízesítésre.Sót szinte alig.a só is 40%-kal csökkentett Na-tartalmú amit használok.
 
..és egy ötlet a végére!Nagyon jó Slimm kenyérrel ideális cukorbetegeknek is!!
 
Jó étvágyat!
 
Sweetmami
 

 

2013. szeptember 28., szombat

Még mindig teagyűjtés!

 


Ma már kettőt letéptem:))

Találtam...

A tépőzáras világban is:)

Tea!Tea,tea!Még mindig gyűjtöm és Fannynak átadom októberben.Nagyon jó adni és ahogy érkeznek a teácskák,dobozok is!!!!-hihetetlen jó érzés,hogy adhatunk!Nekem adventi tea-dobozom volt tavaly,így vártam a karácsonyt....miért ne lehetne egy-egy hajléktalannak is a kezében meleg,ízletes tea?Segíts/segítsen ha tud!Privátban tudok címet mondani aki mégis küldene és nem budapesti.Köszönöm!Bővebben a facebookos idővonalamon-Rellablog,varázsolj otthont teával!címmel.
 



2013. szeptember 27., péntek

Idő

Legyen megint az idő...a téma:..mert az nekem soha nem elég...
Elnézem mások sétálnak..eközben én futok...
Máson nincs óra,én mindig azt bámulom...
És más nem gurul be,ha elmegy a busz..én futok....mert még hátha kinyitja....
Van biztonsági ébresztőm,tehát nem egy dologra ébredek,hogy hétköznap,hétvégén is fent legyek,mert fél 7 kor Inzulinadás van!!!
Nem tudom mi az pihenni...már nem is foglalkoztat a gondolat.Most összeszedtem az 1000 papírt a lakásból,hogy rendszerezzem a teendőket egy füzetben...az idő...pénz,lehetőség és maga az élet.Szerintem fontosabb a pénznél is....
És van,hogy várunk valamire,néha nehezen múlik el az az idő...kivárni azt amire várunk...mert a jó dolgok nehezebben jönnek el.Pl Norbi-Update Taxizása.
Várható egy blogbejegyzés,ma egyeztettünk időpontot,már megvan!!!!Hihetetlenül jó érzés,hogy kiválasztottak lehetünk.Meglepetésszerűen írok majd a történésről,taxizásról!!!Hamarosan.
 
Van egy ismerősöm,aki horgászik,rendszeresen.persze kértem,hogy hozza el nekem az Aranyhalat,mert kívánni szeretnék...Nem történik meg,soha nem kapok aranyhalat...-egyszer poénból én már bizti hoztam volna csak úgy,üvegestől:))))-de nem vagyunk egyformák!!!
Így kénytelen vagyok egy listát vezetni az álmokról,kívánságokról,mert ha nem is előbb,de utóbb teljesülnek!IDŐt hagyva nekik!
Mert amit nagyon akarunk..teljesül/het..lásd régebbi fotóalbumokból...ami jár az jár..Irinával a színpadon!
Levente Péterrel a színpadon...
:)
 
 

:)))

Az arcra van írva...

Megkapta!

Olivabogyóóóóó
..és igen,ami jár,az jár..
 
Hétvégére felkészülve:már szerencsére a maradék ételeket fogyasztjuk a hűtőből és én főzök.Nincs rendelés,elvileg itthon leszünk.Begyűjtöttem pár jó és hasznos receptet,egyet mindenképpen kipróbálok.
És,hogy mindenre jusson kellő időm,kb megtervezem a 2 napot.A munkám is ilyen:órarend szerinti napirend...Néha jó lenne,ha spontán lehetne tevékenykedni..
 
Új szerzeményünk a Norbi Update Rips-egyelőre nagyon bejön M-nak!
Norbinak már nem kell reklám,de én szívesen reklámozom,mert ami a boltjában kapható az MINDEN finom és beépíthető a ch-s étrendünkbe.
 
HAMAROSAN:UPDATE-TAXI:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
 

2013. szeptember 26., csütörtök

45 ch vacsi


Minden maradék....Némi jégsaláta,paradicsom,ubivég,1 talált tonhalkonzerv,pici majonéz- Update,sajt maradék,1 csirkemell sonka-maradék és 2 Kornspitz.
És mikor otthon fogyasztja a vacsit,ha edzésnap van akkor buszon éri a vacsora,nos erre is vannak ötleteink...

2013. szeptember 25., szerda

Norbi-Update-Taxi

Amikor teljesül egy "álom".-szerettem volna utazni Norbival az Ő taxijával,a kérdéseimet feltenni,a Milán megeheti ott és akkor a kedvenc uzsiját,kakaós csiga:))-,Petra lobogtathatja a haját a zsigában,én meg törhetem a buksim az aznapi blogbejegyzésen..mert ezt nagyon-nagyon jól megírom majd,hisz teljesül az,ami nem mindennapi,nemes a cél,hihetetlen elszántságom volt benne....és nem utolsósorban a cukorbetegség az alap,amiért ott kell lennem!!!!Boldogság és egyfajta Eufória...Visszük a kakaós csiga táblázatot,amit még a cukorbetegség előtt készített M,osztályozva a környék kakaós csigáit.....edzésre menet....Azóta is kakaós csiga...de Norbitól:)))edzésről jövet-menet...
Még világutazó Kungfut kell hazakérni Kölnből...ő erről nem maradhat le!!Összetett a feladat,de Sweetmami rajta van az ügyön.Kiválasztottak lettünk!!!Hihetetlen!
Norbi akkor üdvözöllek Sweethome-ban!
Jaj,teljesült....:)))

2013. szeptember 23., hétfő

kórház

Hogy jó-e kórházban lenni????Erre a kérdésre szerintem nem én fogok válaszolni...Inkább tesztelem a kórházakat..és elmondhatok ezt-azt...Tapasztalatokat,magyarországi viszonyokat,élethelyzeteket,körülményeket....adható és meg nem adott dolgokat....De inkább talán csak megjegyzek ,mint kifejtek.Anyaként jobb törekedni a gyors,és megoldhatóbb variációkra....átsegíteni,önfeláldozni,megérezni és cselekedni és döntést hozni!Nincs az az orvos,aki az anyai szívnél előrébb való!Nyomdokában lehet...de csak lépéshosszal az anya után!
 

Játékosan,mindent kihasználva élni kell a lehetőségekkel.

A kapcsolatokon múlik sokminden,a jó kommunkikáción.Aki engem ismer nem hinné el,hogy annyit beszélek...néha le kell állítani.Változtam,ezt az élet adta nekem,mert a túlélésért ezt kellett tennem.Ami bennem van azt kell kamatoztatni,ez a beszéddel tudott megnyílni igazán.Történt is,hogy most a László Kórházban már a betegfelvételkor az ügyeletes orvossal hihetetlen megtaláltam a hangot.Ritka ez a klölcsönösség.P ellátásra került,már ájultan került az asztalra a Heim Pál csodálatos megint jóttettei miatt.Nem szabad húzni az időt,és sokszor az orvosi telefonos tanács sem mérvadó.A lábán sétált még be teljes acidózissal,full szárazan a kórházba,sok bekerülési mód megvárása után végre beutaltak a László kórházba...és azonnali ionpótlás vált esedékessé.Egy nem evő,nem ivó gyermek órák alatt schokkos állapotba kerülhet,nincs tartaléka,hát kívülről kell a segítség.Jelen esetben közösségi vírus volt az okozó!Szóval a kommunikáció sikerült,új orvos ajánlást kaptam M-nak,orvostól.2 napon belül az orvos beajánlott az orvosnak,ahol okt.14-re időpontot kaptunk befekvésre.Hihetetlen sírtam..és köszöntem.M szívbetegségét is ebben a kórházban kezelik,Tűzoltó utca...így örültem a lehetőségnek és anno a gégész is óriási szakember volt.Dr.D.K!!!!!Csak ajánlani tudtam volna,de nyugdíjas lett!
Megfelelő teammel könnyebb lesz a cukorállapot.
Mert eddig mi volt?Hát anyuka meg kell tanulni diabetesül és csak utána mennek a dolgok.Idéztem!De a hogyan c.rész fel sem merült.Mert autodidaktaként aligha megy ez.
 

És lám 2 nap alatt ez lesz,Innen látható volt,hogy hazamenetel lesz és otthoni lábadozás.
 
Mindeközben telefonról ment a dobozolás,hazaugrottam számolni,és azt hiszem így is ment,bár hipók sora akadt....de nem a számolás miatt!
Okt 14-től minden kérdésemre választ kaphatok és együtt lehetőséget kapunk egy diabetesszel élni kis továbbképzésre,orvosi-diabetiológus háttérrel.Konyhával..szakértelemmel.Jaj de köszönöm és alig várom!!!
 
P jól van,bánta a táncfellépést,de már készül az edzésre...
 
És hiszek benne,hogy minden okkal történik.Mert most P áldozatként...de sikerült orvost kapnunk a cukorbetegséghez-remélem jó is lesz-,és beigazolódik,hogy ennek így kellett lennie.
 
Vírusmentes napokat:Sweetmami

2013. szeptember 20., péntek

tea gyűjtés!!!

 

Nagyon fontos!!!!Októberben viszem egy kedves ismerősnek az összegyűjtött teát,citromlevet,édesítőt,amit télen a hajléktalanok kapnak a szervezőktől,aki egy hölgy és a férje,Minden évben gyűjtést szerveznek,és én nemes célnak tartom,így én mindenképp adakozok!Egy piciny melegség a hideg napokon a hajléktalanoknak!Ha gondolja/gondolod...átveszem az adományt és továbbítom!(köszönöm)

És a héten mennyire nem blogoztam,időhiány,és nyakideg húzódás,fogászati kezelés és minden egyéb ami megakadályozta a fotózást,élményeket...

Nos minden nap....felkelek...

Reggel végre nem lesz rohanás és lehet zab-reggeli a sok fűszerrel amit már kíván a szervezet!!!Finom,laktató és kiváló reggelinek!!


Még bele kell férjen a hétvégébe a görkorizás is,kívánságra,remélem nem bakancslistás lesz...

Kungfuka Kölnben éppen.Visszajelzés:jól van,egyszer csak érkezik majd.Kungfu a család világutazója,előbbi bejegyzésekben szerepelt már.)
A jó levegő és a bacimegsemmísitő mélységből elkészült egy fotó,itt üzenem:tökéletes hely kikapcsolódásra,randi helyszínre-40 perc az út-,gyerekeseknek,náthásoknak és azoknak akik kicsit száműzni szeretnék a napfényt...(Szemlő-hegy)
Sportról,ami ami a héten volt:edzésnapokon hipo közeli állapot mindig délután,este,így Inzulin levétel történt,a szénhidrátot uzsikor emeltük meg 5 ch-val.Nagyjából rendeződött.Voltak magas értékek,talált napraforgó magtól a szekrényben..."egyél meg"-a csoki néha megszólal.Alapjában azért jó hetet zártunk.Az iskolai 60 ch ebéd elfogyasztásra kerül.Az edzések jól mennek,egyelőre sport szelettel....
A mindennapos tesiórák mindegyikén volt torna!!!Szupi futóeredmény-4.hely-és még ha jól értem a suliban is lesz egy kosáredzés,ami nem Malév SC-s.
 
Az esti ételek leírása hasznos.a számolás már nem olyan sok idő,inkább az ételek összehangolása.
 
Már nagyon rutinból megy az inzulinadás,néha én is adom este....a pen jól működik,a VC-mérő is egyelőre.
 
A Táska nem felejtődik otthon és a suliban jól állnak a dologhoz,lassan beépül már ez az Inzulinozás a sulis életmódba is....
 
A cipőket felváltva hordja M,hogy véletlenül se szabaduljanak el a gombák a cukros bőr miatt...
 
És az edzésre menet sem csábul el péksütik felé..."az méreg"-mondja.
 
Ügyes nagyon,és dícséret a hétért nekünk,intenzív volt!
 
És ne feledd a teát!Én biztosan adakozom valamennyit.Amit adsz azt vissza is kapod!Szívesen gyűjtöm és továbbítom az illetékesnek!Köszönöm:Sweetmami