2013. október 31., csütörtök

2013. október 30., szerda

Almás-diós süti

Fanny által küldött almás-diós süti.Hmmmm.
  • Recept:
  • 4 tojás
  • 1 bögre"cukor"-nekem Eritritol
  • 450 g alma-31,5 ch
  • 1 ek.olaj-kókusz
  • 150 g liszt-95,85 ch
  • 1 cs sütőpor
  • 30 g dió-3.5 ch
130.95 ch összesen nekem 1 db 13 ch lett de a többit még feleztem így a ch-k számolásánál variálható a kis étkezésekkor.

Köszönöm Fanny,nagyon finom lett!


7002 blogolvasóm lett estére,ennyi oldalmegjelenítés július óta,köszönöm,hogy olvassátok/olvassák és ezután is írok,javaslok,kérek,segítek,és fotózok.Valaki szerint ez az én képes naplóm.
Mondjuk ki:lehet.De ez lett az életem és minden mondatommal a cukorbetegséghez kanyarodok vissza.Akkor bizony az én életem a cukorbetegség tükrében.Jól látja az illető.:))))
Köszönöm az olvasottságot,akkor nem hiába írok.Örülök,ha segíthetek!!!

2013. október 29., kedd

osztott doboz étkezésekhez

Meglepetés!!!Igen,már nagyon kerestem-még a nyáron..és ráakadtam.KIK üzlet,barkács-dobozka címen...de tökéletes lesz,de még milyen!!!!!!Annyira örülök!!!!!Igen -igen nővérkém neked is vettem belőle egyet,úgyhogy örülhetsz Te is,7 rekeszes osztással,nagyon jó!!!Tökéletes dobozolás!!!!!!
 


életmód

Volt ma egy futásom,csak 20 percem maradt,hogy M után vigyem az edzéscucc-ruhát.És.....még a tetejében stopperelt is,mennyi idő alatt teszem meg az utat.Edzés kezdetére ott volt a ruha.....Az tény a ch-k az alapfelszerelés a cukortáskában vele volt!!!Nézzük a dolog jó oldalát????

Fáj a lábam a sok menéstől.Ma munka után megittam egy kávét és irány a posta.Megjött a közgyógy kártya.4 hónap után!Azt hiszem:nézzük a dolog jó oldalát.

Közben intézem Kungfuka Canadai útját is...100g alatti a csomagocska így levélként megy...egy volt osztálytársam és kollégiumi szobatársam vendégszeretetét élvezi majd,aki nagyon szívesen fogadta a felkérést!Örök hála,már most be vagyok sózva..követem majd az útját a posta.hu-n,mivel nemzetközi levél lesz...:)

Beszéltem így az edzővel,tehát jó is,hogy nem vitt cuccot???!!!Szóval mehetne meccsezni,a sportorvosi-n kéne még ez-az...igazán ez nagy szó...és hatalmas lenne így cukorbetegen is!!!!!Rajta vagyok az ügyön!!!

F.tett fel egy receptet a Sweetmami csoportba a facen,meg kell csinálnom,Kaptam ajándékba diót...Remek és köszi F!!!!!!!:)

A betegségek összefüggnek a mindennapi élettel.Most,hogy kutakodok a témában....egyre inkább látom a tudományos magyarázatát.Pl tavaly az egyik fülemre megsüketültem szinte egyik napról a másikra,kórházban kötöttem ki.....Most ebben az időszakban szintén-nem szeretem az őszt!!!-a lábfájdalmam--igen-igen a sok nyomasztó teher cipelése:nehéz,a talpra nézve......Amikor a barátok is szublimálódnak,csak mert igen problémásabb lett az életem.És visszakanyarodva a stresszhez és a mindennapokhoz:akár cukorbetegséghez is vezethet!!!!Egy egyensúlyt kell fentartani,a lényegtelen dolgokat lényegesre cserélni és amit nem kell észrevenni azt figyelmen kívül is kell tartani.És nagyban mi magunk döntünk ezekben,pl nézem a Titok c filmet,a vonzás törvényéről.Nagyon igaz dolgokra hívják fel a figyelmet...Sokat olvasok,hihetetlen sokat nézek a témában infókat,és az étkezés másodlagos.Egy egyensúlyra kell törekedni!

És igen ide tartozik a cukorbetegsarok blogba!Mert mikor S.Norbival beszéltünk az update Taxiban ő is mondta az életmódváltást amibe sokminden beleérthető.Nálam ezért lettek:Kungfu világkörüli útja,a sok piknik étkezés a városban itt-ott,van bkv túránk amikor céltalanul bejárunk helyeket.Minden hónapban valami adományunk van valahová.jelenleg a Tűzoltó utcai kórháznak adományoztunk játékot.Tea adomány volt előző hónapban hajléktalanoknak.Augusztusban a használt gyerekruhákat adtuk oda egy rászoruló családnak.Minden hónapban van szelektív gyűjtés mikor célzottan bedobáljuk-idő hiányában ez csak havi szinten még...
Állatmenhelyre dobtak be a gyerekek a zsebpénzükből...és ugye Junior örökbefogadása is egy nemes cél érdekében...

Kívánok mindenkinek hasonló életmódváltást,stresszmentes mindennapokat,így betegségkerüléseket!!!



2013. október 28., hétfő

Kontroll nap

Nálunk a hajmosás is hasznosan telik....Bélyegalbum nézegetés...

A mai ebéd este elkészült,összeértek az ízek!

Így indulunk egy kontrollra,több étkezést érintve...T1-metrón,E és U1.

És mai csodánk:kinyílt a kaktusz virága

Csodaszépséges!!

És persze adományt vittünk,mert adni jóóó!:)

A sétálóutcában van egy üveg-készítő üzlet.Megnéztük,érdekes volt...

Na persze a hangulat adott volt!

M 1956-os történelemszeretetével....nagyon érdelki ez az időszak..

Kungfuka a Corvin Plazaban

 Holdraszállás egy kiállításba csöppentünk.
Kik,nos elvoltunk...egy orvosnak vettem ajándékot aki ajánlotta nekem L.A.dr nőt,azt hiszem hálám üldözni fogja,egyelőre biztosan!

Élveztem....(nem baj?)

Várakozik,akkor én is...

Illemhely

Ez is illemhely,tuti fotocellás ajtók,és csodatiszta!

                                             Kiállítás háttérrel
Lift

60 ch ebéd a teraszon,remek idő,semmi probléma a piknikezéssel még a Corvinban se!!!!Remek Inzulinbarát helynek jelölve!!!!!!!

A P is evett csak sali-mentes salit:)))

Nagyon ízletes volt a saláta és a Welness kenyér amit egyszerűen márványsajtos vajkrémmel kentem meg.Limonádét vittünk. És ch-nak 100% os üdítőt.

Persze itt is ott..

No komment

Kiállítás

Kiállítás


U2 már itthon,persze Norbi boltban is voltunk a Corvin mögött és szerzemény a krémtúró.Az alma kiegészítés.Így 10 ch.
 
Kontroll:gyors,frappáns,lényegretörő.tetszett!Kérdéseimre volt válasz.Ami még lesz azt emailben feltehetem!Jan 20-án megyünk legközelebb.
 
Jól sikerült a kórház...még orvostanhallgató is tesztkérdést töltetett ki velem...ott is megtudtam 1-1 érdekes dolgot.Hasznos volt!
 
A csavargás meg jól sikerült.P egyelőre nem pónizik itthon.Viszont láttunk egy kisfiút akinek foltokban volt csak haja.Ez elrettentette őket és nem szeretnének rákosak lenni!!!
 
Rízsdarát kerestünk boltokban,nem sikerült.De egy kedves ismerősöm hoz nekünk Kispestről és a Kökiben átvesszük majd.Nos még mondja valaki,hogy az internet nem jó semmire!!!És ajánlatokat kaptam tejbegríz utánzatokra.Köszönöm:T.T,P.B és T.F.....

2013. október 27., vasárnap

Ötlet

Mennyi Inzulinegység kell továbbra,majd kiderül....Ez a traktor majd elszállítja a sejtekhez,pl jó ötlet lehet kisgyerekes anyukáknak,akik Inzulinos gyermekükkel meg akarják értetni az Inzulinegységeket.Az üvegbe annyi db tárgyat lehet tenni....
 
2014-től az óvodákba is fel kell venni a cukorbeteg gyerekeket.
Nekem ez alapból nem törvényhez kötött,de az biztos,hatalmas felelőség és odafigyelés.Ja,nem mellesleg:szakmai tudás és empátia.De a lényegi rész a Szülővel EGYÜTTes harmónia,csak úgy lesz hatásos a közösségbe beilleszkedés!!!!!

Újítások

Vicces T2-10 ch meggy
 

Az új szilikonos muffinsütő forma,tutira nem vesztünk ch-kat,nem ragad a papírra:)
 
 
Óraátállítás miatti kidolgozott táblázat,de a dr.nő szerint nem kell alkalmaznom..Dolgoztam vele pedig..
 
 
Ebéd 60 ch,44 ch krumpli,16 ch muffin.Már ubisalit evett volna...
Érdekesség,mi itthon értjük a következő nyelvezetet:
 
R 6,30-R40-T1 20 ch+T2 10 ch és E 12-E60 ch-U1 15ch+U2 10 ch-V 18-V 50 ch-Pv 10 ch 21
 
kiegészítés 3 edzésnapon:U1 és U2 között 10-15 ch.
 
A 4 szám csak ennyi 3 -2-2-9,ez az Inzulinegységeket jelzi.
 
Külön dátummal jelöljük a tűcseréket,Inzulinpumpák cseréit,és a Vc mérő tűjének cseréjét is.
 
És ahogy eszünk....nem biztos,hogy más értené a számokban való tájékozódást,minden étel számkódos és gyerünk,mérjük.
 
Találtam egy képet,néha erőmön felülinek kell lennem,de megy ..még.Olyan Supermami-féle vagyok ekkor.
Holnap kontroll,még dobozolom az ebédünket,mert menet közben ér..és a Petőfi hídhoz tervezem a programot..,belvárosi nézelődés lesz.Ott van egy sétálóutca nem messze a Tűzoltó Klinikától,talán megnézzük...

Most megyek,mert kontroll előtt éjjeli mérések lesznek,éjjel és 3 órakor.
Azt hiszem nem kell mondani:életbe lép az előző kép....

Ui:A vacsiból csak a ch-kat ette meg M,talán most lép életbe az 1 órás eltolódás,nem jól van....hamar lepihent...


 

Fal mögötti Sweet élet

A FAL..igen megvannak a tervek,kicsit leválasztom magam itthon.Már nagyok a gyerekek....Én ne lássam őket ők ne lássanak engem......Hogy miért jó ez?Nem megyünk egymás agyára.Sokat vagyunk együtt.Együtt vásárolunk,együtt vannak a programok és együtt főzünk szinte itthon.A konyha az a fix pont,ott tervezzük a ch-menüket,az étkezések 60%-a ott zajlik és ami....szóval amit nem lent zajlik mozgás az a lakásban,ez pedig..nem tesz kipihentté..Nincs sok giccsem,de van egy cica ami 2 fél az egy egész kerámia,nos mindig fej nélküli állapotban...lefocizzák..és van egy békakirályfi kerámiám aminek,hát már a koronája csorba..lefocizták és még az előző hal is veszélyben volt,az akváriumtető.........

A digi kábel sincs kímélve,gyakran landol a fejemen a szivacs labda.A lakásban csak szivacs labda van!!!És mégis.....Hol az ajtó nem nyílik mert mögötte ott a labda.....és..a másik "valami nyom"mondja Borsószem Hercegkisasszony egyik este lefekvéskor..hát egy Barbie cipő,tűsarkú....

Legalább az ő szobájuk maradhat olyan,amilyenek a szobalakók de nálam legyen rend a saját holmijaimmal.

Nincs aktív pihenésem a 2 kiskamasztól,néha csak egy filmet megnéznék vagy gondtalanul bekaphatnék egy falatot,hogy nem szólnak rám..."naaaaaaaaaa"

És attól még ugyanúgy főzök,mosok,takarítok,csak kapnék levegőt.60 nm en sem lehetetlen...Ja és nem a cukros étkek miatt falazódnék,egyre inkább nem fogyasztok cukros ételeket,idővel semmit sem fogok!

Réka ebéd ajánlata


Megcsinálhatom egyszer....mondta M...
-de még "gyúr"a káposztára,de hátha valakinek jó ötletet adtam.

Szerintem isteni lehet pedig..


Reggeli P..de megette,legalább valami ch már van benne..a Táncfesztiválos bögréjében:)

M reggelije ilyen volt....általam

És a reggeli Inzulinozás..

..és ilyen lett M által A reggeli,persze a szobájában:(((

Kacsazsír..Lidl

:)0 ch.
 
          Szép napocskát Mindenkinek!

2013. október 26., szombat

Óraátállítás

Kiszámoltam,táblázatoltam hogyan lenne jó az Inzulin miatt.Negyed órás csúszásokkal..Igen és 4 nap alatt nagyjából rendeződik.Kiszenvedtam a 4 napot.

M őrjöngött.

Közben a dr.nőnek is hagytam emailt ezzel kapcsolatban ,és a neten is érdeklődtem Inzulinostól.

Közben megjött a Dr.nő emailje:az adott idő szerint adja az Inzulint.

Kíváncsian várom mi lesz.

A Dr.nő a vc értékeket is végignézte.Jónak tartotta és 1-1 helyen javasolt.
Nos igen,nekem ez kell!Boldog vagyok!

Ételek.Ma kakaós csiga,azaz leveles csiga készült,7 ch-ra nézve.P készítette.
Hercegnő süt

Szépek
És megcsinálja!!

7 ch és alma 3 ch-uzsi
Ezt én készítettem sali-vacsi
Reggeli és még kiegészítve 0 ch-kal
Paradicsom leves bazsalikommal
Light-os kukorica finom grilles pulyka-szelet
Túrós rétes,ami jelen esetben Eritritolos de fehér búzalisztes a tészta,pici bűnözés../vagy nagy???
És érdekességnek a végére:virágzik a kaktusz
és míly gyönyörű!