2013. november 30., szombat

Advent első kívánság zsák

Ma mézeskalács sütés...-ha lesznek fotók-mostanában nem igazán fotózom...de azon leszek,hogy legyenek fotók!!!-és felteszem.

Hétvége...4 órán át tartó Fifázás...mit eredményez?Magas vércukrot!A hétköznap jól beállított edzésnapokkal tűzdelt,mindennapos tesis napok rendben,a hétvége????Egyértelműen a mozgás az ami koordinálhat!Rendbetettem a "fitness sarkunkat"-szerintem nagyon ajánlott a használata-nekem is:)))

Karácsony..karácsony-karácsony és KARÁCSONY zakatol a fejemben...Más ügyes már a kandallót is feldíszítette..én még nem vagyok szinte sehol,bár a tavalyi karácsonyfánkat 23-án feldíszítettük,készen állt..és amikor sehol senki-de még a környékén se!!!!Eldőlt...díszekkel,csúccsal,úgyhogy csorba fánk .....az idén nem lehet így!!!Vettem 40 db-nagyon olcsó,de még szépnek is mondható díszt a töröttek helyett...és az idén sem édességezünk a karácsonnyal!!!!!Nálunk a fa alatt van a szaloncukor!Ja,és fogkímélő,Norbis!Update...mindenkinek csak ajánlani tudom a sok cukor helyett!:)

Ma első adventi zseb kipakolás...december 1-je van!24 nap..
Tadam

TadamM nekem

P nekem

P M-nak


Én P-nak:)
 
Nos,szép napot Mindenkinek!

2013. november 29., péntek

Kacifántos reggeli

A megmaradt répás-almás golyócskák sorsa a mélyhűtőben.Felcímkézem ch,mi van benne és mehet a fagyasztóba,jelen esetben 4.27 ch,jó lesz ebéd pótláshoz,mert gyakran 54-55 ch körüli az ebéd a suliban.Vagy t2 és u2-höz,mert a répa és alma-zöldség-gyümölcs akkor kerül számításba:)Ja,és én is rájárok!

Bizony,nátha-féle valami van.Cukormentes,talán még elcsíptük az elején,láz nincs!
 
Ma nem keltem olyan korán,de így is kapkodás lett.
M még nem tudta mit egyen reggelire 40 ch ugye...
Fél 7 kor Inzulin...Kérdeztem 6 20 kor mit készítsek..Nem tudom-jött a válasz.Fél 7 kor mond egy focimeccs-eredményt,azaz 4.7.Ez a vércukor érték.Ugye főétkezésnél ez azonnali reggelit eredményez.-4 és 5 közötti érték-Nos elő a Schwartz csigával ami ebéd mellé lett volna és 100% os üditő és máris virsli feltéve és közben számolom a 3 ch ketchupot,3 ch majonézt és 3 ch mustárt.Ez kacifántos reggeli-ahogy M szokta volt mondani.Ha fáradt vagyok és kérdezem mit szeretnél enni ez a válasz"valami kacifántosat"...végülis 3 óránként számolok valamit,meg se kottyan már 10 alapanyag se.....
Nyáron egy rizi-bizi számolás se ment!!!!!
 
És ami a ráadás a kacifántos reggeli készítése közben virsliszagot érezve ébred P.....
-ő is kéri a kacifántos reggelijét:))))
Yoda-a hörcsög-reggel a M csigájából könyörgött egy darabot...hát úgy ette:)))))))Köszi Norbi!!!!A hörcsög is megreggelizett!!!!

2013. november 28., csütörtök

Kávés-kókuszos-kekszes golyók

Reggeli változatok...mert nem tudja kivárni...a 2 perces tükörtojást...M.

és íme 2 perc múlva:)

Nos,ez a mai golyó...

Hát igen,kinyomozta a 2 gyerek mire hazaértem a munkából..a mosogatónál ott volt a tál,amiben készült...ugye dolgozni mentem és már nem mosogattam el...
Kávés-kókuszos golyók
  • omlós Detki diétás keksz,barna 40.8 ch,fehér:132 ch
  • 100 g kókuszreszelék 26.2 ch
  • 2 tk kakópor-Bonbonetti-1 ch
  • 3 ek Eritritol
  • pici rum aroma-Lidl
  • 10 ch kókuszreszelék a forgatáshoz
  • 2 dl fekete kávé-nekem instant
Összesen 210 ch-23 db lett-9,1 ch/db.
 
Igen K-néni,tesztelheted,holnap viszek!!!És I néni is!...É néni te nem szereted a kókuszt,sajnos ez kókuszos:(M-ra nézve ideális,ennyi kávé meg nem árt meg egy gyereknek se!
 
 
Na igen nincs benne zöldség,gyümi..P eszi ám.....ez a golyó finom!Sweetmami változat,több recept ötvözete:)
 
Amúgy rohanós hét,M többször mondja nem jól van.Nos igen,hidegfront.
Fogy az ampulla a hűtőből a hét elején orvos lesz,feliratás.Szerencsére egész jól érzi ha mérnie kell vércukrot és a nemtörődöm tinédzserkor is hozza alig mér vércukrot.Szerencsére jól megy a ch számolás is és elég jó összeállításban tudom készíteni neki a ch-kat,gyors illetve lassú felszívódásúakat,minden étkezésre nézve.
 
P zsarnokoskodik és eljött az az idő-már a fejében-hogy követeli ő is azt a törődést,pont olyan mértékben amit M felé kénytelen vagyok megadni!Így a kipurcanás szélén köszönöm még jól vagyok.
Van sírás,van,hogy nincs türelmem hozzá,van,hogy szakad a cérna....
Mikor csak a nasi fogy el a dobozból P-nál.....-Norbi Túró Rudi vagy diétás nápolyi-és a kenyér ottmarad,mert nem volt rá idő címszóval.
Nem tettem neki nasit,csak kenyeret,holnap várom a reakciót!
Limonádét teszek nekik elfogyott a Norbi szörp...megint várom a reakciót.Éppen eltalálni és jót tenni a 2 gyereknek.....nem éppen egyszerű feladat!
M náthásodik...jesszus lehet elkezdődik a gyógyszeres időszak.Na ettől kíméljen meg!Erre is jó lesz a citromból limonádé a holnapi napra,természetes c vitamin!
És a Mikulásos időszak..csokizás,sütizés és az evés-ivások.Ma átadtam az SZMK-nak az Updates csomagot a Mikuláshoz..Bizony az évben már így megy!
Nekem erőpróba volt minden ovisomnak igazi cukorkát,csokit és újabb olvadós cukrot tenni az adventi zsákokba...De kaptam egy jó tanácsot ezzel kapcsolatban-nővéremtől-csak a jó példámmal tudok elérni valamit és minden szülőnek tudnia kell élni azzal amit felkínálnak.Mert minden esetben a Szülő dönt!
Nagy a felelőség,és minden másolódik!
 
Lelkiekben felkészült vagyok a Mikulásra,állok elébe!Találtam egy édes képet,annyira...cuki:)És egy ráadást is..
ezt a Mikulást most én kölcsönzöm,de időben elengedem mikor már nekem segített:)))És kb így várják a karácsonyt az enyémek..kénytelen leszek belehúzni.....valami varázslat mégiscsak kéne:)))
 
Jó éjt Mindenkinek!

 
 

2013. november 27., szerda

Reggeli szeretettel

Nos,a reggeli:)
Kedves Dédimamánk,aki még a teát is melegen tálalja!!!Nagyon ügyes kezű és a pohármelegítőbe mennyi szeretet van!!!!Messze élünk egymástól,200 km...de itt van velünk a mindennapokban:)
Hamarosan találkozunk!!!

Kérsz egy ilyen reggelit????

Szép napot Mindenkinek!!!!


2013. november 26., kedd

Répás,almás-kókuszos-zabos golyók

A zabpalacsinta....mikor még munkaidő után 50 ch vacsit kell előállítanom pontban fél 19 órára:)Közben P edzésen van és 18 45-re érte kell mennem:))))

Segít P,nagyon profi már!Nyárra simán kiszámol már ezt azt,a keresztbeszorzás-t még ellesi és sima ügy!Második osztályos!!!De használja a számológépet!Minden másolódik!

Így nincs személyiségi jog a tegnapi iskolai bemutatón a volt ovisomnál:)Csak reprezentálom,munka a javából amit az iskola csinál 3 hónap alatt!!!És azért hozom fel itt,mert 1 momentum azoknak akik szerinte ez nem ide tartozik a cukorbeteg témához és mégis írok róla:))))))Nos:nagyon jól megoldják az étkeztetést!!
Van szupi kis ebédlő!Tiszta,nagyon esztétikus.Mindenki ott reggelizik amit hozott de leginkább iskolai 3x-i befizetésen vannak a gyerekek....kézmosás után leültek enni és volt mellettük pedagógus,segíteni ha szükséges!!nem az iskolai padban ül,normál támlás széken,kézmosás után és majdnemhogy az idő is elegendő volt az étkezésre:)Nem láttam olyat aki szigorú diétán lenne,szerencsés osztály!!!!Ja,a testnevelés óra profin kitöltött 20 perc volt,élvezték és a kicsit ducibb gyerekek is-nem volt magas számú ebből-szívesen mozogtak!!!!
A Honvéd szponzorálja az iskolát,egyeséges pólójuk van-piros-és a tehetséggondozás megvalósul a Honvéd által:)

Répás,almás,kókuszos golyók zabbal
zabbal igen,mert kellett bele némi ch,a cukorbetegségben fontos együnk ch-t,nem a fogyás a lényeg hanem az ügyeskedés az inzulinhatással:)A recept szerint háztartási kekszet darálva lehet bele tenni vagy darált diót.Jelen esetben nekünk a háztartási keksz a vércukor emelésére szolgál hipózáskor,így nekünk marad a leírt változat!

Nekem ilyen egy feljegyzés a netről.A számolást nekem kell végezni.Olyan kókuszt használtam most amin van ch érték,amúgy natúr paleos kókuszt szoktam használni,de az most nem volt itthon!
A zabpehely Sparos.Az alma 3 db volt,a répa is:)
Kolléganőm kért kóstolót,(viszek neki)pedig ez nem jellemző-letettem arról,hogy viszek,mert ugye aki a cukor ízéhez van szokva az kevésbé élvezi a csak répa ízt és a csak alma édes ízét.Amúgy az eritritol is édesít,sőt!!!A fahéj meg tudjuk:varázsfűszer!!Nálunk az!!!Végülis én rájárok a golyókra!Jobb mint a csoki!Ja és a fogaimnak ajándék!!!!!
 
Ami mára lényeges lehet.Suli előtt kosármeccsen M a felsőbb évfolyammal,aztán suli,még du fociedzés és onnan kosáredzés fél 19 óráig.Ha ma nem lesz semmi ügyes ch varázslók voltunk!
 
Ugye kinőheti?-kérdezte az egyik kolléganőm tegnap.Nem,nem nőheti ki!!!Élete végéig kb 3 óránként eszik:)-és ezért kell az ügyesség,hogy jól begyakoroljuk,mert ez így lesz...élete végéig......

2013. november 25., hétfő

kicsi panasz zabpalacsintával

Kértem segítséget,nem kaptam..tegnap is telefonoztam egyet....nem sikerült a kapcsolat...ha a vonal vége nem reagál...így a segítség elmaradt.Megint maradtam magam és magam.Munkám lett/van bőven,talán bele is temetkezem azt hiszem...-pótcselekvés-de magamra mindig számíthatok.Körülnézek,ünnepek...de sebaj!Volt ez már így,egyetlen nagy szerencsém,hogy a gyerekek vannak nekem!
Hatalmas feladattal,felelőséggel,de szeretettel vagyok irántuk,értük.Valahogy senki nem kér ebből a cukorbeteg létből,már beszélni sem tudok erről senkivel,mert érzem:nem téma a környezetemnek.Biztosan ez is egy fázis..biztosan így van.Ezért hát itt a blog,és még majd megpróbálok egy irányt,mert bizony KELL,hogy érdekelje az embereket mi az ami elkerülhető,megelőzhető!!!Én aki magamat okolom mindenért,cukrosság és a P pöttyei-azért igazán kaphatnék lelki megerősítést.Egyelőre nem érkezik segítség e téren.Mindenki számára az élet velejárója...megtörtént élj vele!!!A hogyan?Miképp?-ezt senki nem tudja,nem segít nem érzékeli.

Tartósan beteg gyerekeddel bkk-n utazni kísérőként.Egy bérletet felmutatni,ahol már ingyenességet élvezel...Hááááááát,dolgozza fel aki tudja!

Bizony-bizony nem a legjobb formám ez,hiába az S.O.S de ahogy magamat ismerem lesz valami,azaz a B verzió!

Tervezek a gyerekeknek meglepit de még folyamatban van...ha megvalósul vagy körvonalazódni látszik,persze leírom!!Update Norbi is megvalósult a taxizás.Nővérem szokta mondani:"amit te akarsz az megvalósul",hát én most szeretnék valamit,azaz AKAROK valamit,szóval nővérem mit mondassz??

Ma 5 10 kor keltem,volt egy szuszogó vendégem az ágyamban,P...megkérdezte aludhat-e velem...Oly ritka nálunk-csak betegségben volt engedélyezett!!-hát legyen...
Inzulinozás,ellenőrzések a napra M -nál,reggeli-melegszendvics a gyerekeknek és indulás suli...és én is,megnézek egy bemutató órát a "régi"ovisomnál,mit fejlődött szeptember óta:)És onnan munka-móka-4 45 ig,onnan edzésnapok koordinálása,ma 19 óra lesz ha megállok egy picit...de vacsi is készül,szerintem a tegnapi ismétlése:

Zabpalacsinta
  • 200 g zab-én ledaráltam a pehyhet 114 ch
  • 2 tojás
  • só-40% kal csökkentett Na tartalmú
  • eritritol
  • 2 dl tej -1.5%-10 ch
  • 3 dl ásv.víz-én sima vízzel készítettem,nem iszunk á vizet
  • tettem bele egy kis kókuszzsírt
  • sütés csak kókuszzsírban!!!
  •  pihentetni kell kb 30 percet v 1 órát!!!-zab miatt

elvileg 10 palacsinta lesz,nekem 9 lett,így 13.7 ch 1 db palacsinta
P is eszi!!!
Egészséges és szerintem laktató,Természetesen kedvenc fűszer a fahéj és az Eritrites "cukor"a töltelék!
Sweetmami palacsintázója a gyerekek szerint:)

Szép napot mindenkinek!

2013. november 24., vasárnap

Dietetikus ajánlatot kaptunk!!!

 Nálunk nagy szeretettel készült a karácsonyváró adventi napok rákészülése..Cukormentes rágók és Verbena cukorka a zsákokban-no cukor!!!!-és szeretet kívánságok,egymás segítése,egymásnak kedveskedés a papírhengerekben.Mindenki szán a másiknak aznapra valamit!Pénzkímélő,de annál nagyobb a szeretet ereje!Időigényes volt,de összejött és még picit előbb el is készültünk!A karácsonyi napon 2 bónusz papírtekercs van!:)
Íme.Még elkészítheted.Mi szeretjük a kreatív és egymás figyelmességeit figyelembevenni!Nekem fontos,hogy ők ezt vigyék tovább!A pénz rossz értékmérő!!!A cukor meg méreg,ez az alternatíva sokkal jobban tetszik!
 
Tegnap anyukámtól emailt kaptam,egyik rokon ismerősünk-H.-ajánlotta,megbízható forrásnak könyvelem el és ő nagyon családsegítő rokonunk!Szóval itt van előttem egy telefonszám:dietetikus:)
Igen!!!!!!!!!!!!!!Még ez a kép készült pár napja a Diab Világnapon...Ma meg?Itt a telefonszám!Mi ez ha nem a Vonzás Törvénye????????????????
 
M nem volt a hétvégén velem,így az étkezését egy az egyben nem vállalom magamra!Már nem pótvacsizott,magas volt az érték.Hetek óta nem volt hipó és 10 alatti értékekkel vagyunk.Nos,azt hiszem jó kontroll vagyok neki,ch-mumus.
Készítettem a hétvégén több dolgot amit beépítünk a heti ch-kba,és Norbinál is jártam,kaptam egy ajándék 5000-ft-ot.Ezt máris Update.re költöttem.Persze nem mindet,mert a Paleoban a legolcsóbb az Eritritol:1999Ft!/1 kg.
És a Kurkumát is ott szerzem be.
 
Egyik ismerősöm vidéki,Tamási.És ő írta náluk alig keksz és csak diab szörp van szinte,nekem mekkora a választék.Atyaég ha nem így lenne nekem én meghalnék!!!Felajánlottam amit tudok beszerzek nekik,ami megtetszik így a blogban-néha azért térek ki az anyagi oldalára!Meg egyébként is,nekem is a gatyám rámegy,de egyetlen dolog éltet,azért jó cukoreredmények vannak!Ez viszont kárpótol,és nekem is igazán jó a kg-jaimra.1 grammot nem híztam!!!
 
Felszereltek a házunkban érzékelős lámpákat az emeletekre,innentől kezdve lépcsőzöm majd sokat lift helyett.És talán grammokat így is veszíthetek a majdnem cukormentes étkezésem mellett!
 
Anyagilag igen,jóval többet költök,de már látom megéri!!
P-án veszem észre!
Amit lehet megkóstol,mandarin cikket evett,halovány vékony almát megeszi és evett már karfiolkrém levest is!!
 
Bobajka,Dohány utcai üzlet,7.kerület.Cukormentes-van más érzékenységre is süti,lekvár stb.A facebookon ajánlotta Boszorkánykonyha tulajdonos nővérem.Felfedező útra kell indulni,már látom jó program lesz!

8000

8000 látogató!

Éppen mikor megnéztem 8000-en állt a számláló:)
Hát,ezért írok tovább,mert olvassátok/olvassák.

Köszönöm:Sweetmami

2013. november 23., szombat

cukormentes pár óra pihenés


Nekem még nem áll a falam,de néha...előbbiekben írtam,hogy néha kell a leszigetelődés,amúgy tényleg.A munkám során látom az anyai köldökzsinór többszöri elvágását...igen normális dolog ha a gyerek önállóan dönt,ha néha maga old meg dolgokat,ha éppen arra kényszerül,hogy döntsön!Kicsit muris az egész,de nálunk P miatt sem ártalmas ez a fal...borzasztóan energialeszívó és ő ezt tudja,velem csinálja,kompenzál vagy nem tudom.Ugye én anya is vagyok,sokszor csavarhúzós apa is,de általában anya vagyok ,sőt csavarhúzós anya.Nem is tudnék apa szerepbe bújni,és látom egy apa sem anya szerepbe.Nem is ecsetelem de egy apa nem úgy látja át a dolgokat ahogy egy anya.Jelen esetben a cukorbetegséget,a 8 étkezést hétvégén és igen egy csak virsli mellé elég sok ch kell,ami nem biztos,hogy csak kenyér és bizony 4-5 dolgot kiszámolni az már feladat és törődés.Ezen nem tudunk felülkerekedni,bár elmentek a gyerekek 1 éjszakára,de!!!!!!!!!!!!Nem volt előre tervezett!!!Nem volt szervezés és ezt így nem lehet.Összedobtam egy ebéd alapanyagokat kiszámolva!!!Mert itthon van mérleg!:)És minden 7 étkezésre valamit és a másnap.....Bizony fél év alatt senki nem jött,hogy mutassam meg,számoljuk ki együtt,hogy vásárolna velem mit hogy szoktunk.Végülis rajtam maradt ez a "betegség"minden szépsége és kevésbé szép oldala.
Szép cukoreredményekkel vagyunk,hihetetlen összedolgozással m nal,sok vitával és sok örömmel.Már focimeccs eredményekként éljük meg a cukoreredményeket és bizony egy-egy étel kunyizás kapcsán sem blokkol le,nem ad,mosolyog és megvédi a ch-it a tányérban.ja és nem sóvárog.Azaz kevés a lehetősége rá,mert aki nálam jár tapasztalja szinte azonos az alapanyag M-val.Ha beleiszik a szörpimbe megteheti,véletlenül sem lesz baj,cukormentes.Ha nutit eszem,az is cukormentes.A teám eritrites,P-é is!És az ebéd is azonos,csak nem számolva!
 
A suliban azért rakoncátlankodik,de tudja mit nem ehet meg és nem is eszi!Van,hogy fehér kenyérrel pótól főziket ott,kb látja mi mennyi ch-és bummm,megeszi azt.
 
De azért egy nem otthon alvásra készülni kell és még feladat a javából a kívülállóknak,hogy ez zökkenőmentes legyen,kb 1 pár nappal előtte tudnunk kell.
 
 

Már keresem a fotókat:)a falam egyik felét akár boríthatnák így a fotók:)Rengeteg jó fotó közül legalább hasznosulna pár:)
 
Így,hogy nincsenek a gyerekek nyakamba veszem a boltot és beszerzem a Mikicsomag részeit és megbizatással is vagyok a vidékieknek,mert ott aligha van Norbi bolt:)Rendelést leadtak,bevásárolok.
 
És még veszek Eritritet,a Sweetmami face oldalon van egy csoki készítés file,talán megpróbálom,hátha:)

2013. november 22., péntek

Készülődés

Mikulás....igazán az édességről szól...Lapoznék egy akkorát.....de megpróbálom megbeszélni a Télapóval az alternatívákat:)

Igazán én már megkaptam a 2 sweet-ajit,őket...nekem ők a masnis ajándékok!

Bár néha tudnék Csipkerózsika álmot aludni,mert a ritka 7 órás alvás az ami kárpótol mindenért.Ha sikerül a 7 órás alvás:megköszönöm magamnak:)Ja,és nem Herceg ébreszt!!!-hanem egy telefon,azaz kettő,hogy biztosan fent legyek Inzulinadásra....

Már íródik a lista a gyerekeknél...ebből látom közeleg a karácsony.....sehol nem vagyok....diabetikus mézeskalács??????De meglesz,meglesz!

Lesz Mikulás party a Malév SC ben,megyünk!Persze itt is a kajálásról szól a történet...de viszünk:)Az osztályfőnök névnapját ünnepelte,sütit vitt a gyerekeknek,persze M köszönte nem kért,másnap focikártyát kapott a tanárnőtől-vígasz-ágon!!

A Fifa az ami leköti,boldogságot okoz M nak.Igazán engedem,mert "szenved"eleget a mindennapokban....igazán hősiesen kiáll magáért,a betegséggel és a mindennapokért is megkűzd,nem egyszerű!!

Barbie kishölgy P....édes volt,ő is szervesen mér,tesz-vesz velem a konyhában,pótvacsit rendez-szervez,szerintem simán ő is tudja pár éven belül...amúgy figyel arra mit kell megenni a tányérról és miaz ami nem ad energiát,hihetetlen fogékonyak a gyerekek!Na ezért kell előttük a jó példa!Mert minden másolódik!

 

Karácsony....erről majd később...(....)
Így számol...

Ez egy jobbik fajta Update-reggeli nálunk:)Rips,Cocoms,tej

Még itt nem tartok,de ovinkban a gyerekekkel kész a remekmű....természetes,szép,esztétikus,itthon még csak most készül...
 
Amúgy nem ilyen idilli a helyzet nálunk....Sweet az élet rendesen,minden volt a héten:rohanás,védőoltás M nak begyulladt,állottvizes borogatás a dagadásra,szemgyulladás P-nél,M csomag beszerzés az SZMK nak M-nak,és volt bizony,hogy a kiszámolt étel nem felelt meg......vitánk támadt...És volt,hogy visszajött a dobozban a kiszámolt ch....
Semmi segítség..pedig már kiabáltam sos-ért....A bizonytalanra nem adom oda M-t...Tervezett,kiszámítható életet biztosítok neki,akkor mástól is elvárom.Így a hétvégén is velem maradnak...

2013. november 20., szerda

2 Hours of Relaxing Music



P azt mondta...jó ez a zene...talán ő is kimerült,valóban jó kis háttérzene:)Van még valaki akinek jót tettem??

2013. november 19., kedd

panasz

Van egy ötletem,lopott ötlet,de....élni kell a lehetőséggel..megcsinálom nekik Mikire...Beszerezve:
  • kanál
  • csoki-diab tehát ch-ja megvan
  • tojásfehérje-0 ch
  • celofán megvan
  • szalag beszerezve
Nos erre mondom,kaptam az élettől egy lehetőséget,az én gyerekeim már nem igazán mérgeződnek a cukortól.M azért mert tiltva van,P azért mert tudatos,és nem akar magának rosszat!

Én pedig széles mosollyal nyugtázom:kreatív anyaságom tetőfokára érhettem.

De!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bizony komoly dilemmám van.Nem igazán tolerálom a munkahelyen a CUKROSSÁGOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Igazán pszichés kontroll kell,hogy ne merüljek bele szülők felé,és a gyerekeknek is oda tudjam adni azt az édességet amit pl hoznak nasiként...
Iszonyat nehéz.

Dolgozom az ügyön.Próbálkoznék én,de eddig nem volt jellemző az életünkben az óvodában,most bennem meg tombol az update,no cukor szelleme.Remélem nem okoz problémát jobban és átvészelem ezt az időszakot.
A Mikulás a karácsony,a mézeskalács illata..mind-mind csak fokozza majd bennem,de.....megpróbálok mindent.
Bizony kívülálló nem is gondolja:azért Sweetmami is érez,és ha életmódot váltok,akkor az érinthet több területet.

Dilemma az ajándék vásárlás is,csokis standról levenni egy csokit,nekem már erőpróba.

Ha valaki azt kérné na ezt most felejtsem el és ne hisztizzek,csak azt mondanám:"próbáld meg fél év alatt levetkőzni azt,ami levetkőzhetetlen"-és csere-életmódban beszélgessünk.
Ez az amivel nem foglalkozik senki a klinikákon,a lelki sérülések...a psziché a betegségek kapcsán!!Ott csak futószalagon jönnek-mennek az Inzulinra várók,beállításra érkezők..ágyat kapsz aztán ágyat leadsz és irány a szabad élet.A hogyan?-senki nem mondja meg..ahogyan sikerül.

Azért ahogy a blogban íródik:őrületes tempót diktál a 10 étkezés,a 3 óránkéni evészet.Az edzések koordinálása és maga az élet így,anyagilag,idő-ügyileg és ÁLLANDÓ készenlétileg-éjjel is:(.

Rettegek,hogy elfogy az Inzulin a hűtőből....hogy nem iratok fel időben....minden nap-többször-ellenőrzöm van-e még és törött-e az ampulla.
Felelőség,hatalmas plussz teher.

Panaszkodom?Lehet.De már most szabad nekem.Intenzív fél év volt,elfáradtam.

Azt hiszem segítséget kell kérjek.:(

Update Mikulás csomag

Na..valakinek ez a legnagyobb baja,problémája,dilemmája...elöl v hátul..
Igazán szeretném csak ha ennyi problémám lenne..már majdnem jó,ha van papír...nekem:)

Ma amit futottam.....Fannival talán érzésünk megegyezik,szinte megállás nélkül....:)

Tesóm írta is üziben,hogy:"még kívülről nézve is iszonyat sok amit csinálsz"..lehet igaza van,én már nem érzékelem.
Csak akkor tűnik fel,mikor állva eszem,vagy akkor mikor a jegyzeteimben pipálom mit csináltam meg és mi van vissza....

Update Mikicsomag beszerezve SZMK-s szülőknek továbbitom akik a sulis Mikulást rendezik...M csomagja 2x annyiba kerül mint egy átlag csomag....De!Alapvetően az én szülői lelkem tiszta,egészségesebb mint bármelyik gyereké.Nem kérdés,hogy mi évek óta adományoztuk a massza Télapókat,hajléktalan csomagok-ként végezték.Most P Miki csomagja is Update lesz-kérte is.

Reggeli focimeccs eredmények:5.7 ez nálunk a vércukor érték.."ez akár egy focimeccs eredménye is lehetne"-mondtam egyszer és azóta..ez már szlogen nálunk!
Mikor M edzésen van Kispesten,és megy a mentő..ha M hallja úton van és tudja hallhatom a ház előtt elmenni,akkor hív:"anya,nem engem visz a mentő"-és ennyi elég,máris nem izgulok.

Ma oltást kapott M-kampány...Remélem nem lesz gond,nagyon piros foltos a környéke....

Szép estét Mindenkinek!

2013. november 17., vasárnap

Syma-nap

Reggeli..van mikor ilyen:)

Syma

Focisok:)))))

Ebédidő...műsorral:)

Megtalálta a zöld gyepet:)

P játszott,sokat

Ötletes só játszó a kicsiknek

Dobozból ettünk

Focisok élőben

Játékok sokasága..

Élvezte a piszok...

Karkötő is lett,sodorva

Á,nagyon jóóók voltak!

 

Természetesen szőlőcukor reklám...

P..aki megitta a kávém...mire odanyúltam..elfogyott,pohár sem volt..kidobta...este lett hasfájás...

Nem álltam oda,csak guggoltam:)

 

 

Keresem hát!!

Na persze..nem a lépcsőn...

Az a szép zöld gyep..

A táska....színe a lényeges ezen a képen!

Lufi kellett..Kelletttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Díszlet,tetszett!
 

Pozició!

Teakérés..menta tea-megitta!!!

 

Diab.séta-fél óra

Lufiszáll...

 

P megkapta Cukihercegnő Anyukája lufiját!!Köszönjük!!!!!Így az övé is szállt....A tv ben is benne volt M és P egy-két mp-ig...Ment is benne voltam a tv-ben szlogen:))))

Cukihercegnő-vel,nagyon jó volt összefutni!És Fannival is!!!Köszönöm nektek!Amennyire nehezen indult a reggelem,annyira jól végződött!!!!Én voltam rosszul a rendezvényen,szerintem kimerültség..mert a héten többször is....De mit lehet tenni???Lalala-lalala-lalala-Justin Bieber száma is elhangzott...énekelték az X-faktorosok ott....Akkor lalalalalalalalalalalal-la

 

Cukihercegnő után szabadon:))))

X faktorosok

Sokan voltak!!!!

Vakon-is.

Jaj,nem jó vaknak lenni!

Uzsi idő

Élvezte a két sweet gyerek..

Caramel-a sztárvendég

Metró után-idő van!Szupi ügyes!!!!!

Vacsi otthon:)Híradót nézve..Cukihercegnőt és Anyukáját!!!
 
Összességében:értékelés 5 ös.Szervezett,jó rendezvény!
 
Szép estét Mindenkinek!!
 
Ui:Telihold:)Szeretem....és kívánom magamnak..egy.....
(titok)