2014. április 4., péntek

döntéseink

Ez csak a munkám...és olyan képek ahol nem kivehető a gyerek arca..(jogok)de a gyerekekkel még mindent megtaníthatunk,vagy taníthatjuk ötleteink által:
 


Varázstáska ami gyógyítani is tud és még bír varázslattal!!

És hagyni kell őket rácsodálkozni!
 
Mi felnőttek már olyan okosak vagyunk,hogy olvasunk és rögtön állást is foglalunk,vitázunk,gondolatokat ébresztünk...és képesek vagyunk akár nem is foglalkozni a gyerekeinkkel.
 
A blogban azért látszik ez utóbbi nekem azért nagyon nem megy,sőt a munkahelyemen is...látványosan belemászom a dolgokba,észreveszek,javasolok...kreatívkodok...de a Szülők oly passzívak!Nem is értem,valahol áthárítják a nevelő intézményekre a saját gyerekük sorsát...
Nekem mindegy,teszem szét a kezem.A lehetőséget mindenki megkapja.ha él vele jó,ha nem:az ö döntése.
És nem egyszer használom ezt,bizony ha a gyerek beteg a Szülő mérlegel.Ő ismeri mennyire lehet súlyos,megjátszott-e vagy azonnali beavatkozás kell.És hogy melyik orvosban bízunk:?Az is a szülő döntése.
 
Érezhető:én nem vagyok orvos párti.Már-már megvannak az emberek akikhez fordulok,de a ..még mindig van de!
 
Tőlem már vittek el gyereket mert nem egyezett a pedagógiai nézetünk.És ez így van jól,a legjobb döntés volt.Mert meg kell találni egy egyensúlyt,egy közös nevezőt.Nevelésben,családban,orvoslásban,táplálkozásban:
mert vannak fényevők,mint a lányom-az ő döntése-ebbe beleavatkozni nem tudtam így 8 év után....vannak vegák,vannak vércsoport diétát követők,vannak paleósok....vannak menzára esküdők,vannak mediterrán étkezők,vannak nyers étel követők.....és vannak ch-diétán élők...stb.
 
Amikor grammra eszel,próbáltad?Éhes vagy,de 26 g kekszet ehetsz meg.
Hú.
Amikor ennél valamit mert meglátod,de megnézed mi van benne,nem is eheted meg,meg rájössz nem is ennéd meg,mert csapnivaló dolgokból áll össze,csak vizuálisan jól néz ki.
Na meg aztán....készítsd el,grammra mérten.
 
Viszont én magamon látom:a cukor mint olyan 2013 nyarától nincs otthon.Tehát nem azzal főzök.Némi édesség még előfordul P-nél.A menzán P és én nem egyéni étrenden vagyunk.De itthon azt esszük amit M,kb adagra is annyit,mert P a fénnyel is pótol.
Lényegesen másabb az emésztésünk a cukorvisszatartástól,lényegesen más,hogy p egyszer volt pöttyös,de minimálisan,a fogászaton csak én jártam,de ez már régebbi ügy volt,és nem panaszkodnék arról,hogy az édes ízt nem érezzük azért...
Az ételek 50%-ban már megválogatottabbak-pénztárca függő a dolog persze,azért ez a %,többre nam vagyok kapacitálható,mint egyedülálló.
 
1x voltunk mekiben és nem is nyafogtak többért,és igazán ha sütizhetnékünk volt vagy én készítettem,de már többször választottunk szelet tortát a városban és elég is volt annyi.
 
Még nem egészen 1 év telt el,de lényegesen más életformát követünk.Tudatosabb,figyelmesebb,jobb.és ez még idővel alakulhat az egészen jó felé.
 
Mert a jutalomfalat a kutyáknak is megjárt.Kenny,Mazsi a képen még Tamásiban.-és a 2 pici gyerekem.

Életmódváltásra fel és a döntés ne feledjük,mindig a Szülőé!!
Jó vc értékeket mára!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése