2014. április 21., hétfő

Lúgos ételek bevezetése

Na ennyire nem mentem bele a témába és nem is szeretnék mintákat majmolni,vagy éppen előírás szerint adagolni dolgokat.Tény újra elkezdte szedni m a Varga-féle gombát.
 
Szerencsére Nagypapa így tud segíteni és ezt finanszírozza M-nak.
 
Én ami időmből kitelik mindig kutakodok,olvasok és szervezek,tervezek.
Egyelőre tervek vannak és igazán nem is egyből mindent fogok bevezetni,hanem fokozatosan.
A lúgosítás témaköre nagyon megérintett.
Még az egészségügyi iskolában tanultakra emlékezve-mert bizony eü-t végeztem-dereng valami és igen-igen ilyenkor előkapom az anatómia,belgyógyászat,élettan és mikrobiológia emlékeimet.Nem lehet butaság a lúgosítás elmélet.
 
Összeírtam a lúgos és a savas ételeket amiket gyakran fogyasztunk.Na ezek hangsúlyosabb odafigyelést igényelnek.
 
Elsősorban a tejtermékek lesznek azok amiket csökkenteni fogunk.Lényegesen kevesebbet ittunk már eddig is,de ez most még minimalizálódik:)
 
Már vezetem a füzetemben..és egyetlen furcsasága lesz a dolognak,hogy általam szeretném megmutatni M nak,hogy így is lehet.Látni fogja én mit eszem és mennyit,nem lesz nehéz neki.Adok egy fél évet magunknak és máris változni fog a ph-nk lúgos irányban.
 
A vásárlás az én posztom így tudatosan szépen okosan átformálom a diab étkezést.Az ebéd megmarad menzásnak.Különben nagyon mediterrán irányvonal,sok hüvelyes és bizony jónak tartom.itthon a hétvégi étkezésekbe is több zöldet csempészek és bizony a tízóraik és a kis étkezések módosulnak.Ritkán Túró Rudi és ritkán puding és így ritkán Norbi müzli tejjel.Bár egyik sem volt gyakori...
 
Készítettem citromos vizet mentával,leszűrtem,én ezt iszom már 2 napja....még nem volt rá kereslet,pedig isteni finom!Jaj a fűszereket nagyon kedvelem.Bizony fizikor újabb fűszerekkel gyarapodunk,mert bizony a szezámmag és a köménymag is belekerül a napi körforgásba.)
 
A rozskenyér és a tönköly szerencséáre alig savasít és a korpás dolgok is alig,így a kenyérféléink aránylag megmaradhatnak.
 
A meggy lesz a következő ami bekerül még ételeink közé,bizony muffinba és szószba,sőt kis étkezésre is remek lehet kb 10 szem meggy a fagyasztóból.
 
Nem kis munka áll e mögött,ami időm van ezzel foglalatoskodom:)
Igazán napi 4 inzulinozás mellett azt hiszem rosszat nem tudok tenni.
 
Ami M-t illeti részéről van akarat,a sport 100%-osan jelen van és bizony jó-már-az orvosunk is.Én pénzt és időt nem szímítva gyarapodok ismeretekkel és igen:megpróbáljuk ezt az utat!
 
Lényegében kutatásaim során annyi de annyi élelmiszer átverésről hallottam és az emberek pénzhajhászása nagy úr!Csak mi magunk tudjuk magunk számára előírni mi az ami bajunkra gyógyír lehet.
 
És miért vagyok ebben olyan biztos?Itthoni étkezéseinkből kivontuk a kristálycukrot,porcukrot,van.cukrot....P és én valamennyi cukros kekszet eszünk,de elenyésző.A sütik és ételek Eritritollal ízesítettek itthon.tehát mióta alig van cukor M nak egyáltalán nincs,így is van változás az étkezésünkben.Ez első lépésnek elég lehet másnál is.a cukor megvonás után jöhet a tejtermékek fokozatos visszavétele.Régebben literszám vettük a tejet,most heti 1 sem fogy el.
Hűtő politikám lett,mivel az élelmiszer-hálózatok is így csinálják,előre teszem azt amit szeretném ha enne a kis család,hátul a lekvárok,vaj.margarin.átlátszó dobozban a zöldek.A húsfélék dobozolva,nem látható mit rejt a doboz.A sütemények is a hűtőben a zöldség mellett:9Persze egyre inkább csempészek meggyet a kókuszgolyó közepébe is:)Amikor 1 golyó 5 ch-naná,hogy én is rájárok.
(P egyelőre nem kéri a meggyes cuccokat)
 
A kacsazsír előrébb van mint a vaj:)
 
A joghurtok és Túró Rudi felül-hátul található.
Azt hiszem teszem a dolgom.
 
Pl a tányérom is rendszerint kistányér.Hogy miért?nem ösztönöz nagy zabákra:)csak egy praktika aki sokat szeret enni.Rám ez nem jellemző,de azért a minta követés miatt fontos lehet.
Ennek ellenállni?A kókusz jó zsír,igazán a szívbetegségekben nagyon segítő tulajdonsága van....és semmi olyan nincs ami közbeszólhat....de a kávé,mert az savasít és van benne 2 dl kávé....Ha azt vesszük,hogy a meggy-kakaó-kókusz ellensúlyozza a savas ph-t akkor már megérte!5 ch,príma!

És eső utáni mászás,nem baj ha vizes a játékeszköz:)

És pöttöm rokonunk szüleitől hallva igen jó,hogy nem tömik cukorral,mértéket tartanak!És megemlítették ,hogy talán a hajlam ott lehet,mivel van túlsúly a családban így odafigyelnek a táplálkozásra.Németországban laknak,más a kultúra.Más lehetőségekkel,de ami nagy pozitívum,hogy autóval érkeztek és a gyerekbiciklit is magukkal hozták!!!Léleksimogató!
 
...persze újabb 10-20 oldal vár rám szakirodalomból..és írok majd még a mi diab-diétánkról.(szabi idő alatt ez lehetséges,munka mellett már lopva sikerül csak:(
 
Jó vércukrot mindenkinek estére!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése