2014. július 23., szerda

Kesze-kusza,ez-az

Kit érdekel a rövidebb út???Lényegében engem mindig a végeredmény érdekel....Ha több az út....legyen.A végeredmény jó legyen.

 P szobája még a késztől messze van,de...vannak helyek ahol játszani lehet....




Feloldottam a zárlatot-ha úgy van és M is a szobájában eszik-mert idő van-akkor P is ehet a szobában.Persze nem ebédet!

A Hercegnők előkerültek a szekrény mögül,ennek öröme volt:)

Diab háttér picit,amiről már szerettem volna írni.
 Iszonyatosan nehéáz az anyagi lebonyolítás.Jól érzékelhető a mai ebéden.Na nem a húsadag ami megszorítást igényel,hisz a mi-P és én-gulyásunkba kb 6 db kocka husi van,M-é azért ennél több!Mi lányok alig eszünk húst.A fehér zsömi 14 ft/db.Az Update 109ft/db.De!M szinte csak főétkezést eszik mert napok óta magas a cuki....így egyen már azt amit szeret.18 ch a 3 update zsömi,jól kalkulálható vele egy töltött túrós zsömi,és fini,szerethető,egyszerű és nagyszerű.A túró Eritritollal,tejföllel elenyésző ch.A levesben a krumpli és a répa a ch-amit én számolok.Tehát így aránylag komplett ebéd összedobható 60 ch-ra nézve.Tegnap rízs volt így ma lehet krumpli,túró.

Kibelezve a zsömiket ,összekeverve a túrós töltelákkel,hm.M zsömijei éppenhogy tejben áztatva és még kinyomkodva.mert ugye az is ch..


Norbi terméke is megy a tetejére-és ez nem a reklám helye én használom egy-két-három termékét.


A babérlevél mindig...egyel több.Önnek egy új üzenete jött...címmel.Kell a humor,kell a gyerek diabetesben sokszorosan aláhúzva!


Igen 1980 ft 1kg.Nálunk ez a cukor.Bizony sokszoros áron,de...megéri!
Magamon megfigyelve mióta minimális szintre csökkentettem a cukorbevitelem és a fehér lisztes cuccokat is minimalizáltam,így sokkal jobb,könnyebb minden.P azt mondta nekem:anya,látom rajtad,hogy edzel.Pedig nem ez látható,ahhoz én keveset tornázgatok.A lépcsőzés látszik-alig liftezem.A cukormegvonás ésa liszt megvonás.És igen,azért sokat csavargunk is.Fogyásról szó sincs,akkor ruhatárcsere lenne,ez nekem a diabos háttérbe nem férne most bele.Súlytartás.Ez sem rossz.Évek óta annyi.Szerintem ez is eredmény!(persze itt most felharsannak sokan)-lényeges dologmost az életemben M egészségének a megtartása és P felzárkóztatása ehhez az egész életszituhoz.

És bizony a magas cukinál egy Ikeás szívószál is jól jön,ha csak vizet sziporkázhatsz is...mert bizony szenvedés  van-ha nincs köztes eszem-iszom.

Mindig van,mindig kell...diab kosár.

Kefíres,kakaós muffin.Gyakori nálunk.14 ch/db.Recept kinek kell?

Mindig van itthon.Tinédzser túlélő dobozka.

Vicces pohár,ez diseign,de bizony gyerekeknél kell ez is!!!





Kakasos nyalóka.És itt megállok picit.

Már-már nem tudok úgy asztalnál elmenni,hogy ne jegyezné meg valaki a jelenlétemben mi az amit csinálnak:"lúgosítunk"-jön a magyarázat,ami egyfelől engem már nem érdekel.Mert mindenki aztcsinál a szervezetével amit akar.

De azért rövid idő telt el-1 év-amíg én ezt így is gondolom.1.5-2 éve nem éppen voltam egészségtudatos.És a diabeteses világ adott egy olyan sokkhatást,ami elindította gondolkozni az agyamat-mert ott dőlt el!!!!!

Régebben is voltak javaslatok így kéne-úgy kéne,olyan kósza felvetések olyanoktól,akik már egészségtudatosan megvilágosodtak.Nem érdekelt,sőt bosszantott is mit akarnak nekem magyarázni.

És lám.Már én is.....fertőznék embereket a jobb felé.

Megvettem a kakasos nyalókát,mert azt árulták ott és akkor,mert ezt szokták,mert a gyerek csendben van amíg tart a nyalóka stb.
Megvettem.Nem volt nálam alternatíva a táskámban.
Sajnos erre nem tanít az élet.Az étkezést kultúraként hozzuk magunkkal,mit hogy szoktunk..és a helyi sajátosságok,kultúra,nemzetek...vagy pénztárca függő ugye.

De az eü személyzet sem áll a helyzet magaslatán.Védőnők,gyerekorvosok,újszülött részleg.

Meg kell-ene-tanítani az anyákat a helyes táplálkozásra,ezt nyomatni,igen nyomatékot adni ennek,mert sokminden szinte minden innen indul ki,hogy milyen vegyületeket viszünk a sejtjeinkhez a jó működésért.

Reggel vagy 4-5 anya-gyerek szitut láttam.Reggeliztetés a boltban,választhatott.Kész termék péksüti.A gyerek választott.Az anya visszatetette vele"ezt vedd ez karamellás,ez nagyobb",nos ...döntse el mindenki amit itt el lehet dönteni.Pedig olyan boltban voltam ahol van alternatíva..hisz én is ott vásároltam!!!

És volt még pár...pogácsás előtt...(de reggelire??)

Végülis azt néztem nekem meglegyenek a jó ch-k a kosaramban....így hónap végén nem kis manőver.

A gyerekek pontozzák az ételeimet,eddig 8 körüli pontszámom van átlagban a héten.Ez nem rossz.Bár P a gulyást hús nélkül,répa nélkül eszi,de a hagymakockákat is remekül ki tudja kerülni.Viszont 30 ch túrós-töltött zsömit megevett.Ez csoda.Akkor tényleg finom lehetett??

Számtalanszor néznek rám,mint egy csodabogárra.Valahol érzem is,hogy másabb vagyok mint egy átlag ember.
De azt is tudom,hogy ezzel a másságommal plusszot adhatok embereknek-aki él vele.Van olyan emberke aki régebben kereste a társaságom,most,hogy blogot írok elég rendesen kritizál....Tulajdonképpen eldönthető:vagy az én világom,mert nekem elsőszámú feladatom az életben az egészségmegőrzés..vagy lehet eltávolodni.....A diabosság erre is rávilágított,ki haladhat velem és ki az aki már nem lesz az életem része.


Kesze-kusza voltam.Kb most ez is vagyok.Az éjjeli mérések éjjel és 3 kor voltak.23 órakor feküdtem,6 kor keltem.Kesze-kuszaságom magyarázható ezzel is.18 as cukorral zárta a 2 órás kosáredzést tegnap M.Éjjel hipó közeli volt és 5-ös 3 kor.Reggel 5.8.És kezdődött a felfelé ívelés.....
Ebédnél fél órával később ebéd a 12-es cuki miatt.
Főzök,ötletelek,a másik gyerekkel foglalkozom,vásárolni voltam 2 helyen a korai órákban,és közben kapcsolatot tartok a világgal a neten,ami nem mindig problémamentes a nincs időm miatt...

Na de sebaj,talán este esőmentes időszak lesz és hazafelé este 21 órakor nem tocsogunk bokáig érő esővízben....mert 21 után indulunk csak haza a Sportcentrumtól.
Áldásos diab-áldásos velejárói.

A tegnapi kosármeccs közben leült hozzám az edző,kötettlenül beszélgetni kezdett.Lehet,csak felmérte a családi helyzetet,M képességeiről érdeklődött.De nem volt tolakodó és emberi volt!Olyan ritka az ilyen!!!Hálás vagyok ezért a beszélgetésért!!Figyelnek M-ra,látom,hogy kell nekik mint leendő játékos,hisz a leigazolásos dolgokról beszéltünk...Óriási dolog ez!

Kesze-kusza bejegyzés:vége.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése