2014. szeptember 4., csütörtök

Az egészség=KINCS


Ősz.
Inzu visszavétel.
Hurrá.
Több mozgás.
Közösségi lét.
Jobb közérzet és a hűvösebb idő eredménye:vissza kellett venni az Inzulint.Először az estiből egyet,tegnap a déliből egyet,ma reggel a reggeliből egyet.Lantus maradt.

M mondta is,hogy ő valami északibb országban fog élni,ahol nincs sok esély a kánikulára,jobb a közérzete -londoniasabb-éghajlaton.

Tegnap az esti edzés után 30 ch-t bepakolt.Tesi órákra kenyeret kér és a T1-re is megpróbálok 33.3-GI-ű kenyérből pici szendvicset kreálni,6 nagy kör futás lesz,erre kell a ch.

P-nál:"Anya,már utánoznak...pufi rízst visznek a lányok..és diabetikus kekszet esznek"Ezt ő sérelemnek élte meg.Én fejlődésnek.Van közösségformáló ereje annak amit csinálunk.Ezt neki is így fordítottam le,hogy a jót követni fogják és ez jelen esetben jó!!!P evészete a kritikus határon,de ami azért bekerül a szervezetébe némileg ch és lehetőleg fehér liszt mentes és cukormentes,mert már ő is M polcáról étkezik(kekszek,kiszámolt dolgok,méz-pótló,diab lekvár a legdaráltabb számára ideális,mivel gyümölcstartalommal bír!!!De:gofriba,palacsintába megeszi!!!

Visszatért ugyan P az iskolai reggelekkor a gabonagolyóra,de a gluténmenteset veszem neki,legalább ennyit fejlődhettünk,a tej fogyasztása jóval kevesebb már.M is lényegesen kevés tejet iszik,azt is szigorúan számolja a mérőpoharával.Rendes gyerek!

Tudatosan este összeülünk ch-megbeszélésre.Így aránylag zökkenőmentes tud lenni...mivel beszerzem a hiányzó dolgokat vagy éppen javasolok neki gyors és lassú ch-t,sokszor kéri is:javasoljak neki.:)

Finom ebédeket kap.Látom más blogokon,közösségi csoportokban óriási gondokkal kűzd egy-egy diabos iskolás.
Nekünk a hétfői baki óta nincs gond.Én nem számolgatok utána,nyilván ha gond van M jelzi,az adagokkal tisztában van és tudja kb mi az ami nem férhet bele a diétájába.

Hétvégén szülinapra megy M.Extreme-partyra.Felméri mi lesz a menü és én ahhoz hasonlót kreálok számolva neki,plusz sütök sütit.Persze nem kérdés,hogy elmegy.11 órától 15 óráig tart,tehát az 3 étkezést jelent neki.1 főétkezéssel.

Edzés után hazaérve már előre bocsájtotta:"anya,ne kiabálj,a nappali inzulint vittem el"-így 1 óra csúszással ment a Lantus 22 órakor.Nem volt gond.....vannak bakik,de ügyesen lehet orvosolni,pánik nélkül!!!!

Most M heti 4 edzésével,és P heti 3 edzésével ....nem győzök mosni...De!Még nincs mosógépem se...folyamatban van.De azt hiszem némi célvezéreltséggel bármit megoldhatunk,látni kell a célt és úgy érzem mindent megteszek a gyerekeim jövője érdekében.Mindkettő boldog gyermek,szeretnek iskolába járni,tele vannak energiával és mindig mozognak.Az egyik tartósan beteg!!Nap mint nap gyerekek között dolgozom.Óriási tudnom,hogy egydül nevelve is és anyagilag sem tartozva a felső 10000-hez mégis biztosíthatom azt,ami elegendő egy kiegyensúlyozott,aránylag boldog gyerekkorhoz.

És azt is látom mennyi elégedettlen ember van aki nem becsüli meg egészségét és nem becsüli azt ami van neki!!!Én is sokkal-sokkal jobban lettem,hogy igenis törekvő lettem és optimistábban vagyok képes szemlélni élethelyzeteket.Aki rendszeres olvasó tudhatja mennyire vergődő és nagyon pesszimista hangulatból indultam!!!!!Óriási dolog a fejlődés és nagyon-jó dolog ebben az állapotban megmaradni is!!!!
Ez egy nagyon szép nap emléke..még nem volt cukorbeteg M.Piknik helyünkön.Rá pár nap múlva,talán 2 hétre rá M a kórházi ágyon félkóma állapotban....
Soha nem tudhatod mikor mi vár rád!!!!!

Őrizd a szép pillanatokat és ÉLJ A MÁNAK!!!!!

Becsüld meg azt amid van..és soha ne legyél elégedettlen azzal amid van!!!

Az egészséged Őrizd,mert a legnagyobb KINCS!!!!
Jó vércukrot mindenkinek!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése