2014. október 20., hétfő

Átalakulóban a háztartás



Cukorbeteggel élni nem megengedhető-ha üres az éléskamra!Jönnek az ünnepek,felkészültnek kell lenni!Kenyér,jó szénhidrátok kellenek!!!

A minap azt mertem mondani a gyerekeimre,hogy leszívják az összes energiámat.Valóban.M betegsége tényleg néha pulzálásnyi lehetőséget ad csak.Semmi segítséggel néha az a csoda hogy itt tartunk,a mi kis családunk.És igen,nem mondhatok ilyet-de néha kicsúszik.....
Azt szoktam csinálni,ha feladatok jelölök ki nekik,akkor meg kell csinálni és ha nem következik be:NKFV...ami annyit tesz nem kapsz finom vacsorát kezdőbetűit.Ha mérges vagyok akkor csak kezdőbetűket sorolok..mindenki jobban jár!:)

És bizony M megjegyezte:Jól van,anya..akkor én meghalok,ha nem ehetek!

-és igaza van.
Ha ő nem eszik az Inzulinbeadás után meghatározott időre,akkor súlyos állapotba kerülhet.

Választékosabban kell fogalmazzak,itt a diabban ez nem jön be.Ami étel vagy ital az nem lehet vicc!!!!

Aki velem találkozni akar az valamelyik boltban biztosan megtalál....bizonyos sorokat teljesen kiiktatva!!Bizony vannak sorok ahová nem kell bemennem!Hogy mi az amit nem kell venni?Péksütik,tejtermék minimálisan,bár Update puding az fogy,nem eszünk tésztát ami nem ch-csökkentett,csak egyfajta ketchup,mustár is csak egy féle,majonéz is-bár ritkán.Mélyhűtött részleg ritkán.Margarin ritkán,édességek csak p miatt de minimálisan,semmiféle cukros üdítők,italok,húsból csak csirke,konzervek alig-sőt egyáltalán-gyümölcsök közül nem veszünk banánt,szőlőt,aszalt dolgokat.

stb

Átalakult már a háztartásunk.A sok fűszeré a főszerep,tejmentesebben sokkal jobban érezzük magunkat,P is ritkábban pöttyös és talán a gluténmentesebb dolgokra törekedve is jobb lett minden(bőrelváltozások,emésztés).

Most utaznak majd a gyerekek a hét végén több napra,megindult a beszerzés,leszervezés,tervezés,orvosi készlet feltöltése,lista az ebédekről,kis étkezésekről.Tudatosan,ahogy szoktuk.Nagyszülőhöz mennek a szünetre,ott mérleg,Eritritol,teljes kiőrlésű liszt is van és nem utolsó sorban Nagyi megtanult ch-számolva főzni!!!!Nagyi tud vc-ot mérni-megtanulta-így egy alapos előkészülettel nyugodt szívvel engedem el M-t,P-át.


Már több órával vagyok a bejegyzés után:
kemény dolog ez.M szívbetegsége,diabetese egyáltalán nem látszik meg úgy a mindennapokban,hogy húúúúúúúúúúúúúú....viszont óriási percre pontos időbeosztással élünk.
Mostanában fáradtabb M-jelzi,s nem tudom csak a tinikori nyűg vagy valóban fáradt lehet.Szívesen mondanám neki,hogy maradj otthon....pihenj.De akkor borul minden.Az ebéd a suliban és egyébként.A mozgáshiány jelentkezne e cukikban.Nem tudom mikor tesz jót az ember.
Valahogy így.
és így...(használok zsepit,nem keveset!!!)...
(már készül a bejegyzés a sweetanyuka túlélési koncepciójáról és a Micimackós lila csupros mese is már folyamatban cukinyelvre fordítás előtt...)-őszi szünetre tervezem a bejegyzéseket.
Ma non stop napom lesz és az edzésnap a gyerekeknek is az,22 órakor azért még M-nal is találkozom,P-val 19 ó után beszélgetni tudok érdemben.Legyen nagyon csodaszép napja Mindenkinek,ragyogó vércukorral!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése