2014. március 31., hétfő

Miért?

Az én rózsaszín delfinem..ugye más mint a többiek...Külön szabályokkal,másságokkal együtt...

Este tour-volt.Hosszú beszélgetés a Miértekről...Mert nekikeseredés volt...16 -ra szökött a cukor 21 órára....Sírt a gyerek,sírtam én.P már aludt,de roppant féltékeny lett volna arra a beszélgetésre amit lezavartunk.

Beszéltem neki az oltásokról,mennyire etikátlan és mennyire nem hasznos dolog,de politikailag ránk nyomják ha akarjuk ha nem,én próbálok lelkiekben kűzdeni ellene,de a cél..nem tudom elérni...

Beszélgettünk a zsíros,kövér társakról akik gond nélkül tömik magukba az ételt,nasit...nem lesz jó nekik se.Csak idő!

Kitértünk arra mennyi mindent megtettem mikor terhes voltam,mennyi mindent nem ettem.ittam mikor terhes voltam,a szoptatás másfél éves korig,a D vitamin,Konakion..mindent érintettünk.

Nincs igazi ok,minden együtt.

Megállapítás M részéről,olyan hálás,hogy nem látható betegsége van és igaz életmentő Inzulin nélkül nem létezne,de állandó,szigorú állandó kontroll mellett élhető betegség...

Egy klinikai szakpszichológus csöppent a környezetembe-nem véletlenül mint tudjuk a vonzás törvényét-és vele fogok beszélgetni,lelki léleksimogatást kezdeményezve.

Elmondtam M nak mennyire szeretem és mindent,MINDENT megteszek a jobb létért.És igen a kedvenc NORBI cocoms is meglesz.Mert léleksimogató!!!!

Óriási eredmények M nál és igen ő kapta az élet büntetését és ezáltal én is.Vezekelünk,de segítünk másokat is és azon vagyunk-gondolkozunk erősen-hogyan adhatjuk át ezt amit mi megszereztünk,ezt a tudást,empátiát amit nyertünk a betegség által..

12 éves gyerek és hasfalba szúrja magát,mert tudja onnan szívódik fel leghamarabb az Inzulin!

Az én rózsaszín Delfinem más,mint a többiek,de óvom,féltem,mert különleges.Louisianában él,albínó állatka,de különleges a színe által.A fény jobban zavarja mint társait,hiszen albinó,így mélyebben úszik társainál.Imádom!!!

A miért-re nincs válasz......csak.Talán így.

Ügyes gyerekek

M:)

M:)

M:)
 
P:)

P:)
 
M:)
 
És a végére egy újságszereplés M az Anyák Lapjában:)
 
PS.:)Az egyik kolléganőm azzal fogadott,hogy az interneten kutakodott és egy véletlen kattintással is ránk akadt egy rendezvényen tevékenykedtünk P-val.P alkotott én persze fotóztam:)
 
Jellemző,mindig valahol...
 
Ez ezután is így lesz.Sőt.
Már bejegyezve június végéig sok-sok esemény.De úgyis beszámolok itt.Szervezésben nem lesz hiány.A legnagyobb falat a Tamási -welness lesz.Több napos felkészülés és a strand égeti a ch-kat,ott még nem tudom mi lenne az a ch ami tartós lehet.De kiokoskodom:)
 
Szép estét Mindenkinek!Jó vc értékeket!
 
Találós kérdés:Mi van akkor ha M a kiírt ch-t megeszi vacsira és pót ch val 1 kókuszgolyó lecsúszik még?(7.3 ch)
 
Megmondom:ugrott a pótvacsi!!!
 
Ui:P szorgalmi leckét csinál csütörtökre-egészséges és egészségtelen ételeket tablóz,ragaszt....Hát..én mondom,hogy minden másolódik!!!!!

2014. március 30., vasárnap

A nagy házalakitás S02E17-part1


Az önzetlenség határtalan....:)...

Szeretem ezt a műsort!
Csak tanulni lehet belőle!

Welness tervek

Találtam,és jó lehet.:)

A saláta mellé tönkölylisztes nokedli,nekünk bejön.10 ch almát kért még hozzá,és azt mondta,P is,hogy finom volt.P csak saláta levet evett hozzá:)

Este fél 8 dobozban 38 db kókuszgolyó.7.3 ch/db.

És felkerült a kosárcsapat is a suliból.Megdolgoztak az aranyért!!!!Rövid hétvége után vasárnap volt egy hosszú vásárlás...de a 2 gyerekkel.Nagyon tudják mit kell nézni,miből vegyünk és melyik sajtot célszerű.P diab,azaz cukormentes nasit választott magának-nem én mondtam neki!!!
M-t be kellett avassam a májusi szülinapi tervbe,mert alig várja a májusi foci suli-bajnokságot és gyanítható,hogy május végén lesz..nekem viszont fix időpont lenne ez a welness.Csak ilyen a hely!!!:)


Hm,és mennyi pihenőágy...:)
 
Persze a 2 gyerek arca ragyog a hírtől,de egyelőre szervezés alatt...
 
Aránylag jó cukrokkal volt M-az óraátállítás sem zavart be még.
 
Mindenkinek szép estét és remek vc-ot az éjszakára!
 

2014. március 29., szombat

Esti Inzulin otthon

A kulisszák mögött


 


 


 

Bemelegítés,amit én fontosnak tartok a sportok előtt!

 


 


 


 


 

Jó kis csapat!!!

 

Csokiért nyúlnak,de ott és akkor nagyon kellett az energia,hiszen már másfél órás csúszás volt a programban és nem ettek,alig ittak...és még előttük a verseny!No ilyenkor van az amikor azt mondom:jöjjön a csoki!!

 



 

Verseny!

 
 Persze aranyérem.Ügyes saláták az ügyes kukaccal!
 

 

 
És hogyan alakult a diabetes ez idő alatt?
Az ebédet éppen lenyeltük és indulás a buszhoz.Táskában már minden összekészítve,étel,ruha...mehetünk.Másfél órás út BKK val.
 
U1 és U2 ott ért.Rendben vc.
M-apával volt,ilyenkor jobb ha van vele felnőtt mert én P re koncentrálok.
Ritkábban vannak apával ilyenkor viszont ő is tanulgatja a diabetes velejáróit:)
 
Az érkezéskor már 1 órás csúszásban volt a program...
 
A fiúk az úton találtak egy labdát-milyen véletlen...de éppen volt az út szélén egy labda-az iskola udvarán így sportolni lehetett:)
 
A vacsi becsomagolva,számolva,csak enni kellett.De még ekkor nem volt meg a verseny...
 
Nem vittük el az esti Inzulint....!Az út másfél óra haza...
 
Na megindult a szervezés.A Fiúknak haza kell menni.
 
21 órára a fiúk hazaértek,de az eredményhírdetésre ott kell maradni..így P val én maradtam.Sajnos nem tudtuk megvárni az eredményhírdetést mi sem,mert ránktelefonáltak,hogy a Hév óránként jár és bizony 1 szál kardigánba mentünk...nem készültünk éjszakázásra...Negyed 10 re hazaértünk,de már útközben telefonon értesítettek,hogy dobogós első hely....
 
És ennek apropóján mi lesz a mai ebéd?
 
Tojásos nokedli SALÁTÁVAL,kis salátánk ünneplésére.
 
Óraátállítás:ahogy lehetett elrontottam!!!!
Innentől számítva akkor a jelen idő szerint bökés és evés....
 

2014. március 28., péntek

Utazásra készülve

Önnek egy új üzenete érkezett..időpontja 2014 03 29   6 ó 30 perc:vc mérés...ismétlem vc mérés....

Ilyen ébresztő mellett örülök ha nem kapok egyet a kamasz fiamtól....Igen nehéz óvatosan de határozottan is felkelteni.

De az idő,az idő...

7.1 vc-ot mértem.Ha tehetem én bököm meg az ujját reggel...leveszem róla legalább ezt a "terhet".

Reggeli:
M-é,mézes,azaz diab-mézes kenyér,tej.Ezt akart.Megjegyzem hónap végén sok választása nem is akad...

P egyik vacsija,na azt hiszem minden másolódik!!!!!!!
 
Megyek is mert ma közvetlen a fél 1-es ebéd után útrakelés.P táncversenye....
Az uzsi 1-2 és a vacsi nem otthon lesz!Rákészülés indul.Este jövök majd a táncversenyen történtekkel és mikor hogy alakult a vc...
 
Szép,napsütéses napocskát és jó vércukrokat kívánok Mindenkinek!

2014. március 27., csütörtök

Aranyérem

Aranyérem.Kosárlabda.Kerületi bajnokság már.
Sok meccset jelent egy napra,mert a bentmaradásért még játszani kell..és a végéig.
A lassú-(nápolyi vagy keksz rendszerint)és a gyors(100%-os gyüm.lé)ch megteszi hatását.sima ügy a napi edzés!Meccs!

Hipóra sem ment le neki 5 körüli értékekkel volt.Nagyon megdícsértem!

Nagyon-nagyon jó érzés,hogy a 8.érmét akasztja ki a falra és még előre vetíti,hogy kell legalább 3 falra ragaszthat tapacs az érmeknek..
Ilyenkor van boldogság!
 
Este mindig tudom előre ha nagyobb meccs van,vagy mozgás,úgy készülünk ch-kal.
 
Én megcáfolom,hogy csak pumpa mellett lehet jól sportolni.Pen mellett is megy,bár időkorlátok vannak az inzulinbeadás ideje szent,de eddig még megoldódott mindig.
 
Suhajda G néni edző de boldog lesz ha megtudja az iskolai sikeres szereplést,hiszen ez valahol Malév SC érdem is.
 
Lényeg a lényeg én hiszem,tudom,vallom és hirdetem is(tényleg),hogy a gyerekek hobbijára költeni kell és igen a tanfolyamok pénzesek,a versenysportok pláne!!!!de meg kell oldani,a gyerekért,az örömért és később ez kamatozik,mert beépül.Ezzel adhatunk a legtöbbet!!!!!!!!
 
A boltban vett csokika és a 3 az egyben meglepi ámítás Kinder Tojás ámítás.Az nem teszi boldoggá a gyereket.Élmény kell a gyereknek,az az igazi boldogság!
 
Ha figyelsz:megtudod a húsvéti meglepit(itt a Sweetmamiban)...

2014. március 26., szerda

Tervezés egy hosszú hétvégére

Jaj de ezt érzem!
 
Édes kis kaland lehetett a Tesóm rezidenciáján:)Ígéret van a nyárra is,szeretnek vidéken lenni.Cukorbeteg vonatkozása annyi van.Nekem fontos ahová mennek legyen kórház a közelben:)M nak fontos legyen Norbi bolt,P nek mi a fontos?legyen cica,kutya,ló....Született egy ötletem.Van még a Széchenyi kártyámon pénz május 31 ig el kéne vásárolni.Megkeresem őket telefonon:Tamási-Termálfürdő...hogy belefér-e az Ő szolgáltatásukba egy ilyen dolog.M nak szülinapjára nem lenne rossz,mivel alig várja,hogy újra utazzunk és Tamásit pedig szeretjük.És van diab-süti a Cukrászdában és ismerjük a járást:)(Tamási lakos voltam gyerekkoromban)
Kinek mi a véleménye egy tamási welness-beszámolóról?3 napot érintene,szervezést,ételeket,utazást és mennyi mellékes dolgot,csak tanulhat belőle az ember és a fotókért már megérné!A fürdő gyönyörű!!!!M oda meg vissza lenne a szülinapján és persze Dédinél szállásolnánk el magunkat.De ez megint óriási szervezést igényelne.
P meg egy vizicsibe és szerintem az étvágya is nagyobb lenne mert ilyenkor mindig fullra lemozog minden kis bevitt energiát.Tulajdonképpen 230 km-t utaznánk azaz 460 km-t ezért a welnessért!
 
Áprilisban P utazik velem külföldre táncversenyre,M a következő hónapban jutalmazódna...Így megy ez.Örökös szervezés,örökös feladatok és mindig keresve a legjárhatóbb utakat.
 
Nyáron Balatonra készülünk,az egy 4 éjszakás dolog lenne,azt hiszem nem ártana az előtt valóban egy ilyen hétvégi teszt.Ha Tamási pipa lenne a Balatonival is megbírkózom.
 
Már igazán nem is tudom mi az ami kifog rajtam:)

2014. március 25., kedd

hála-amit adsz azt kapod:)

Nem is kezdem el..a mai nap versenyfutás az idővel volt.Ha érmet osztanának nyertem volna.
Ráadásul egy nálamnál bölcsebbnek hitt és sokkal idősebb embernek sikerült elmondanom az érveimet.Mit miért csinálok.És tudom,hogy a diabetes előtt erre nem lettem volna képes!
Bocsánatot kért,és köszönte-többször-hogy beszélhetett velem.Szokásos körmondataim elérték céljukat.

Megint nem magamért tettem.De úgy érzem nem dughatjuk homokba a fejünket és ha valakit sikerül meggyőznünk,hogy a dolgoknak 2 oldala van,akkor az már siker.itt ez történt.-

Sokan elcsodálkoznak rajtam,hogy jé,ő ilyet is tud?és ezt is tudja??
Igen én sokmindent tudok.Ma pl átkértem egy kolléganőmtől az orrvérző gyereket,mert tudom,abban én jártasabb vagyok és el tudom látni!Köszönte.

El sem tudom mondani mennyi negatív dolog ért,de:nem mondom,hogy nem bosszantott,de tudtam,én mennyi jót adtam ma és amit adunk azt visszakapjuk.
És így történt.Este a gyerekeim hálásak voltak,mert szabad 25 percemben összeütöttem a meleg vacsit,persze M nak számolva.És ölelést kaptam,mert edzés után milyen jólesik ha otthon vacsi illat van és anya készítette.Még összedobtam egy kókuszgolyót,az holnapra lesz tökéletes-7.2 ch/db.

A pizza leveles tészta.4x 125 g-os tescos verzió,nem dob cukrot.Nem diab de nekem egy alternatíva!22 ch/db pizza és a csiga ugyanebből a tésztából,kókuszzsírral megkenve,cukrozatlan kakaópor Eritritollal keverve és ezzel megszórva.A csiga 7.1 ch/db.

Ja és még nem pihikéztem....Megint megkezdődik a "Halnak adtál enni?"c kérdés és a "Yodának adtál enni?"Minden este van etetés az állatoknál.Gondosan ügyelve erre.

Hétvégén táncverseny ebéd utáni indulással,M is jön tehát a vacsi az úton ér...Még terveznem kell a hétvégét,de igazán a héten is ezer dolog akad még...talán vasárnap lesz-egyszer.
Szép álmokat Mindenkinek!Jó vércukrokat!:)
 


2014. március 24., hétfő

Emet Jay Simson

Emet,az új családtag.M szobájában,ő gondoskodik róla.P nél a hörcsög...Ő eteti.
 
M ma azt mondta:"Nincs olyan orvos,aki meggyógyíthat,csak Isten..."
 
Szerintem csak a hóangyal segíthet:)
 
És még sok esetben gyógyít,azaz "gyógyít" a Norbi-csiga:)
Ha a lélek rendben..Te is rendben vagy.Inzulin+léleksimogatás=cukorbetegség kezelése..


Vidámság,dédimama keze nyomán...
 
                                                     szeretet...

sikerek...

                                           Finom,guszta ételek......

Szép estét mindenkinek és jó vc értékeket az éjjelre is!!!