2014. május 31., szombat

Foci VB finálé

Vonatozás,szinte egész nap elvolt.A motiváció sikeres volt.De annyi bizonyos,hogy a számítógépemmel valami nem stimmel,mert nem úgy működik ahogy én szeretném,hanem ahogy ő akarja....Térben és időben másképp gondolkozik.Ha valami nem olyan vagy nem az a kép jelenik meg...én szóltam!

Közben muffin készült,kókuszos-meggyes.5 ch/db.
 
Nem aratott sikert P-nél.Ma megcsinálom kókuszos-csokis verziómat.Ez tuti nyerő lesz.A diab csoki miatt lehet picit magasabb ch-ra jön ki/ db.
Mellette a sok zöldség,legalább az itt látottak fele!

És kapom a jó tippeket az újságból.)

Ez a sushi felcsigázott: "sushi"

lightos P vacsi:kb 10 ch,de elég neki,a zöldség mindig ott van...hátha..egyszer.
 
M 7.2 vel zárt,8.8-al ébredt.)Ezek jó focimérkőzések,mindig meccs alapú az érték,az 5.4 körüliek a legjobb meccsek!!!!Szerencsére manapság sok a jó "mérkőzés".Most foci VB kezdődik a nyáron,remélem a finálé is remek lesz:)
 
 

2014. május 30., péntek

M mindennapjai

Ez egy egészséges nasi,ollóztam a filet:)De akár ajándékba vihető olyan szép!
Valahogy így
 tudom elképzelni,szerintem kitűnő a ragacsos nylóka helyett,ha megpróbáltam Sweetmami konyhája által-is-akkor mondom az igazi véleményt.Na és a próba a gyerekek...ők mit,s hogy fogadnak el.
Nyalóka:P vett nyalókát a kiránduláson.Na igen,tiltott most ugye a napokban történtek miatt(zsebpénz ételre nem költhető).Ha már evett-gondolom a többiek is.)-"milyen volt?"-kérdeztem.Nem jó-mondta ő.

És megerősítem,hogy bizony minimálisra csökkent a cukor fogyasztásunk.Bizony a szervezet már reagál,a cukor nem jó a szervezetnek..

M-nak a sorozatos 4-5-6-os tartományban lévő vc-a miatt mondtam neki:"meggyógyultál!",persze itt tudtam már mekkora butaságot mondtam és leültünk beszélgetni.

Elmondtam neki,hogy nagyon megdícsérem,mert tartja a diétát,olyan ügyes!!!!
És bizony a jó vc az Inzulinnal együtt ilyen jó.A Doktornő egy édes,nagyon aranyos,intelligens,művelt és szakértelemmel bíró földi ember.És nyomaték minden szón,ember,mint mi és mégis segít és tud is,akár emailen javasol és az esetek 80%.-ban hatásos élhető javaslattal áll elő.Bizony nélküle nem itt lennénk!
A dietetikussal telefonon beszélgetek ha szükséges és mindenre válaszol amit csak kérdezek,kertelés nélkül.ha butaságot kérdezek is megmondja miért nem tartaná jónak.
És a búzafű kapszula jó és a Varga-gomba párossal:itt a hatás!Reggel és este 1-1 kapszula.
És a Welness kenyér 33-as GI-e remekül műkdik.
A sok olvasás és kutakodás amit a témában teszek.a kommunikáció a tanárokkal,remekül működik,összedolgozunk.Az iskola érdeme ebben nem kevés!
És a családi összetartásunk is,mindig megbeszélünk mindent.ja és az őszinteség.
És bizony vannak bűnös élelmiszerek is,de próbáltuk és vc emelő hatás nincs tőle így becsempészve van pici bűnözés.1-1 raffaelló,vagy tucc keksz-bár tudom nagyon -nagyon nem hasznos!

És a fegyelmezett sport,igen itt megállnék.Óriási dolog ez amit S.G.edző is képvisel.Óriási dícséret a suli torna tanárainak és az Igazgató Úrnak.Figyelve a gyerekemre biztosítanak mindent ami a sport témakörében szóbajöhet.Ezzel ösztönözve őt a kitartásra és a nem feladásra.

M-nak neve van a suliban,óriási dolog ez!Kedvelik,szeretik.na persze nem kell félteni a normális kamasz korban benne van,így a jó bulikból sem marad ki.

Diabeteses van keresztje a mindennapokban,de ilyen tartalmas életet amit ő él...kevesen mondhatják el.

Minden reggel 6 29:ébresztő.legyen ez hétvége is.nekem így jóval előbb...még nem szunyókáltam egy napot sem.Este 21 óra:szintén kötött.18 óra,edzés közepe,mindenki leáll,edző int,M 6 óra!!És tudja az edző minden héten 3 szor,hogy mi a dolga és mi miért van!!!!
Sms megy ha alacsony vagy éppen magas a vc és így kimarad az edzés,Azt hiszem ez így tud működni!!

És 12 órakor is Inzulinadás van,bárhol is legyen.Fél órára rá enni kell 60 ch-ot,bárhol is legyen.Működik.Érti M is mit mikor kell tenni és jól ismeri a szervezetét.Simán beremeg már edzésről hazaérve 2.8-at simán megérez.Ilyenkor még megvárom amíg ellátja magát és úgy indulok csak p-ért balettre.P tudja ilyenkor a késésem okát és türelemmel vár.Ennek is ki kellett alakulnia.összedolgozunk és tudjuk mikor mi a sorrend,egó ide vagy oda.

Éjjel mértem 2x.Az edzés sikeresnek bizonyult,féltem,hogy nem lesz elég az esti 10+ 5 ch-mert megnyomattam picit,olyan kevésnek ítéltem.és 5 és 6 értéket mértem 24 órakor,majd 3 órakor.Pici csecsemő korában is felkeltem szoptatni,ha kellett 3x is.Igényszerint szopizott mindkét gyerek.Soha nem néztem az órát.Most sem egyszerű nem végigaludni az éjszakát,de ha a jó életminőséget akarjuk,akkor bármi áron is megtartjuk.

Büszke vagyok M-ra.Nagyon-nagyon okos gyerek,hogy ezt így meg tudja csinálni!!!

Mindenkinek javaslom,hogy együtt és mindent megbeszélve érjünk el diabos gyerekeinkkel.
Persze leírom a testvér gyötrelmeit is,de dolgozom az ügyön,hogy lelki sérülés ott se legyen és az egyenlőségre törekszem.

Pl a lányos színház buli is azért lesz,hogy P érezze csak az övé vagyok ez időre.Így az Erkel színházba csinin megyünk és csak mi lányok művelődünk picit.

Már a bűnözést nem is mondanám,mert mint látható P is kifeküdt egy nyalókától.Úgyhogy valami egészséges alternatívát keresünk.

Na,mire ezt a képet betöltötte..ez az idő nekem most igazán:(((((((((((((
Szóval egy közös játék talán-az lesz-mivel P-át étellel nem lehet motiválni!Még M kicsi korából összegyűjtöttük a vasút szinte minden elemét,mozdony is van hozzá és mire megnőttek a gyerekek már nem kellett ez a fajta játék.Így van ez,de néha még kidobozolható és együtt akár lehet egy kertvárosi hangulat mondjuk a nagyszobában.hangsúly a közös játékon lenne:)

Ui:M nak óriási dícséret!Remélem majd a Doktornő is így látja és a következő HgbA1C is remekül mutatni fogja:)

Szép hétvégét jó vércukrokkal!És higgyünk benne:vonzás törvénye!És jó vc is lesz!




Anna Kendrick - Cups (Pitch Perfect's "When I'm Gone")


P a Vadasparkban

P a Vadasparkban..persze buszról leszállva:hányinger,minden baj..És mi lehetett az ok?Gondoltam bechipsezés...evett,de nem ez volt a gond:éhes volt.A szendvicsek közül 1 fogyott csak el.Azaz 2 rozsos zsömi volt 4 darabba végva,tehát 1/4 zsömi/nap.Atyaég,ez agyrém.Természetesen zsömipótlással jobban lett.Átfagyva meleg kádfürdőt kért és hű...jobban lett estére,eggggész jóóóóóóóól lett:)Többszörös nekifutásra varázsoltam képet ide,de nagyon vacakol a gép a képekkel....-pedig ez így jóóóóó csak:P fotóz már,tiszta Sweetmami.)






 És lám,a ruha még az élő P-en,most a babán már.....múlnak az évek....

M cukra remek.Se front,se semmi nagy probléma.
Vasárnap talán éves mekije lehet Apával,apás nap,P és én színházba megyünk.A meki szigorúan ch számolva,este úgyis látható lesz a naplóban az értékeken.
 
Jó vc-ot Mindenkinek!

2014. május 29., csütörtök

Vonzás törvénye

Ma sokkal,de sokkal nehezebb.Minden.Ma is a vonzás törvénye értelmében...bekövetkezik.És tényleg.Bevonzuk.És be.Vigyázni kell mit mondunk,mit szeretnénk és hogyan akarjuk!!!!
Így eshetett,hogy M cukrai ragyogóak voltak a kiránduláson.5.6-tal szállt le a buszról.nagy dícséret!!!!Így akarta/tuk.
Ahogy leszállt a buszról elmentünk a háziorvoshoz,mert pöttyös lett a lába.Mivel van a környezetünkben Skarlátos megbetegedés,így óvatosan mentünk.Szerencsére "csak"szőrtüszők begyulladtak.(ám legyen így)

A vonzás törvénye ijesztően működik.
Akkor holnapra mit kívánjak?Merthogy P kirándul,bár nála nem a beevéstől kell tartani,inkább a nem evéstől...

 

 


Hamarosan évzáró.Nyári táborozás.Lassan 1 éves diab-évforduló.Hihetetlen mennyi mindent megtanultunk 1 év alatt és mennyire más életünk lett.Más szemléletek, és más emberek lettünk.
És a Sweetmamis faces oldalon már szerveződik a diab-találkozónk is,nagyon várom.Tapasztalatok,hasonló sorsok és sok minden egyéb felmerül majd,mindenképpen hasznosnak tartom!

Akkor a vonzás törvénye alapján jó vércukrokat akarunk.Mindenkinek jó vércukrot!!!!(így lesz)



Sweet-Yoda

Alma-evő Yoda

Rája-Yoda

Cuki-Yoda

Édipofa-Yoda.
És hogy jön a Sweetmamim oldalra Ő?
 
Mediterrán koszton él,kellő mozgás biztosított,nem kap cukros ételt-hozzáadott cukrosat.Zöldeken él,és tisztán tartott,rendezett állatka.
 
Szeretjük.Az ő Dzsungáriai hörcsög oldalán kedvenc:)
 
Tipikusan egészségesen táplált,gyönyörűséges családi kedvenc.
 
És a diabeteses gyereknek nem is árt,ha van egy házi kedvence.Bár ez P szobájában van,Emet Jay  a hal van M szobájában és ő is jól van köszöni szépen.
 
Szóval azért van itt mert Sweet.És pont.
 
 

2014. május 28., szerda

diab-no diab

Azt hiszem ez egy következő terv:hőlégballonozás.Hogy is indul ez a dolog?Megszületik a fejben,aztán marad a fejben..motoz....kattog..és megint lesz egy kép..papírra vetül....és beszélek róla..kutatok...és szervezek...és ülök a ballonban.Az elején tartok.Persze M és P is velem jön,visszük az éppen aktuális tízórait vagy uzsit,de éppen 60 ch ebédet is megoldok neki odafentre:)
 
Annyira elégtétel.....M focira járt,de vétó jogommal élve nem engedtem-nem éppen szervezett volt,nem láttam első mp-től jónak.Volt belőle dünnyögés,sírás,lásd blogban vétó jognál.Viszont azt mondta most M:"Anya,olyan jó,hogy nem engedtél akkor a focira"-belátta.Mert az edzőt is kirúgták azóta...A kosárcsapat ahol már több éve edz-Malév SC-nagyon jó,diabetesesen elfogadták,hihetetlen jó közösség..és ami fontos már egy osztálytársát vitte edzeni...ami jó az másolódik!!!!!(én láttam ezt már régebben,így kellett lennie...valahol sugallni kell a gyerekeinknek a jó utat..és a döntést meg kell hozni!!!!!!)
P megint ütötte a biztosítékot...úgy 2 hónapja volt egy nagyon éles kűzdelem a maradék szendvicsekkel és a cukorkákkal,csokikákkal.....papírhegyek,penész mindenhol a szoba sok-sok pontján.Észrevétlenül.Szúnyoghálót tettem fel az ablakra és így lettem figyelmes egy-egy P szobai jelenetre.Elkezdtem pakolni.Nem kívánom senkinek.(P az apánál volt éppen hétvégézett)Nagyon mélyről éreztem valami nagyon nem jót.
Kiszanáltam,összes dobozt átnéztem,találtam arrébbmászós megkezdetlen szendvicset!
Nem érti és nem is akarja érteni.
Nem tiltom neki,sőt ő kap csokit is cukrosat és mindent ahogy eddig,de a mértéken már óriási hangsúly van!!!!És mégis.

Most tiltott a szobában enni.csak ihat ott.Tilos a büfézés.Tilos zsebpénzt költeni ételre!

Minden nap szoba és táskavizit.

Mindeközben M....aki diabeteses a szobája a tinikhez képest rendben,étel nincs sehol,elvétve sincs morzsa és már dugi cukor,csoki sincs-legalábbis én nem tudok róla.A vc értékeken is látnám,most nagyon fegyelmezett az én diabos fiam.

Az étkezésben sokkal nehezebb P- val mit egyen és hogyan, mint a M nak aki grammokat eszik és a hogyanokra nincs kérdés..
M holnap osztálykirándulásra megy,1 naposra.Kungfuka is mehetne-ha itthon lenne,de még Kanadában van.Meg is érdeklődöm máris merre csavarog.......Nyaralni már vinni szeretnénk magunkkal(július).
És összerendezzük a holnapi ch-kat is.
 
Szép estét mindenkinek és ragyogó vc-ot!
 
Könyvtárban voltam,megint a sav-bázis egyensúly a téma nálam.Viszont a lugosítástól:rendben vannak a cukrok!!!!!Szerintem jó ez az irány és tovább kutatok!


 

2014. május 27., kedd

kompetencia

Kompetencia.Ma lesz a felmérés fehér ingben.Már napokkal ezelőtt papírral jött haza mi az ami szükséges erre a napra.Persze csokihegyek,ásványvíz és szendvicsek porondon.Igenám,de attól M-nak nem szabad többet,sőt..a sok ülés majd.....na mindegy ne szaladjunk előre,az este az este...még reggel van.

De lett kompromisszum,bár költséges lett,de most ez van.Diab csokiból pár ch,Norbi zsömi és diab csoki 10 ch...és O2 vel dúsított víz....

Ebéd utánra írtam neki kikérőt,talán normalizálódik majd az egész napos ülés miatt a vc.

És lám.Látják/látjátok????Nincs lehetetlen,van kép!!!!!!!!!!!Új lapon nyitottam meg a blogot és engedte a fotót.
Megőrülök.De lám,mindig van B-verzió.Nálam mindig.
Csak sajna egy 20000 ft-os tánc tábor fogott ki rajtam P-nál,nem tudom finanszírozni.Na ez a Zs-verzióban sem jön össze.(Ilyen meg van)-nyugtattam magam.Varázsolni mégsem tudok????

Mindenkinek jó vc-okat!!!!!

2014. május 26., hétfő

Képek nélkül

abrakadabra


...itt próbálkoztam a kép beillesztésével,de nem engedi...így egy darabig képmentes leszek:((((


A Lantust visszavette M 1 egységgel,de nem lett jobb,így rá kellett jönni,hogy a sorozatos hipók a mozgástól vannak(meg nem állna)


Most,hogy a Lantus megint az eredeti egységen van,így normalizálódni látszik a dolog.


Érdekesség:amint nem otthon tölti a napot,máris borul a vc....Érdekes.Sweetmami egy mumus.Persze minden valami kárára történik.


Egyik ismerősöm beszélt nekem valami jó zokniról,amiben nem izzad a láb...várom a zokninevet,hogy beszerezhessem,hiszen mi sem jobb,ha szellőzik egy diabeteses láb és a normál embernek is hasznos,ha jól szellőző zokni van a lábán.Már most figyelve a gondos lábápolásra.....


A másik dolog amiért izgulhatok:megkapom-e egyben a szabimat,hogy a nyár biztonsággal lemenjen.Még nem tudom mi lesz 3-4 héttel,az lóg a levegőben-felügyelet nélkül nem hagyhatom a diabeteses gyerekemet a 42 fokban.És a Hugát sem bízhatom rá,hisz ez necces mind2 oldalról.


Áldásos állapot...még nem tudom hogy legyen.Egyelőre a főzést kell megoldanom,mivel iskolai menza nem lesz,mert ugye ez is gond....a közeli ismerősök,rokonok nem tudnak ch-t számolni.


Na,milyen is képek nélkül a Sweethomeban????



2014. május 23., péntek

Attila-domb a gyógyító

Szép estét!
Nem nem akar képet,azaz nem tud.
Pedig van.
De ma már látta szerelő a gépemet,egyelőre nagy szó,hogy ÍROK!


Ma Raffaello kóstolás volt.M ehetett,alacsony 4 körüli cukrokkal nem igazán tornázza fel a vércukrot.
Edzés nem volt a 3 -as cukor miatt.


Mindeközben én kirándultam-megint-de most munkahelyemmel.
Gasztró körkép:nem a legjobb.Rántott dolgok,bár finoman elkészítve.Rízs és petrezselymes burgonya körettel.
A desszert rétes volt.A kávénál rapliztam a cukor miatt,nem volt alternatíva!!!
Így keserűn ittam:((((


Nem tudom,hogy cukorbeteg menübe mi lehetett volna....itt nem tűnt volna annyira segítőkésznek a személyzet.Ld:keserűn a kávét.


A rétes nem volt márc édes,és a meggyes változattal kibékültem,mert lúgosított !!!A saláta bár helyett savanyúság-bár volt,ami lényeges szerintem,bár itt is a cékla,uborka és a gyöngyhagyma egész jól bejöttek.


Maga a hely jó,mert nagy sétát lehet tenni,játszótérrel,sok állattal,rendezett mosdókkal.Golfozni is lehet és az Attila-dombon gyógyulni.A hely neve:Tápiószentmárton.
Leginkább aki diabeteses,az vigyen élelmiszert,biztos-ami biztos.De egy hétvégét vagy egy hosszú napot megér!


Pintér Tibor és P.Atina ott próbálták a holnapi lovas előadást...belecsöppentünk egy forgatás próbájába.

2014. május 22., csütörtök

Superman

Ma egy kismama az én órám szerint akarta megetetni a babáját.Az én órám ma dísznek került  a kezemre,mert ünnepély volt és gyönyörű köves az órám,de maga az órarész nem jár,nincs benne elem.Elegem lett,hogy óramű pontosan kell élnem,így lekorlátoztam a telefonomra.De legalább babáztam egy picit.....pici,édes babát kaptam a kezembe,hihetetlen jó érzés volt..mivel még volt idő az etetésig.Én igény szerint szoptattam mind2 gyerekemet.Volt tejem,sokáig szopiztak.P csak anyatejen élt 8 hónapos koráig,semmi mást nem fogadott el!Csoda ha most is fényevő...

Reggel így kávézom.ala Rubint Réka:)De én nem tejszínhabozok!!!

 

Tegnap este sütöttem.Látszik is.Megint égés,már hólyagos,holnap fakad ki aztán véresen sebes aztán majd elmúlik.De kész a süti:)

 

Gyümi saslik,várom!

 

 



Jó vércukrok,csak ilyen a hangulat:)

Vacsi-smile


Zöldiesítünk!


néha becsúszik a fehér lisztes leveles tészta,kakaóval,fahéjjal-és a titkos fűszerekkel.7.04 ch/db.Nem emel vc-ot,de mellette normális ch-k kellenek amik tartanak is vércukrot.Mert ez fel,aztán gyorsan le..

Ma Superman pólót vasaltam M nak az éjszaka után.Még ma is mondta este milyen rosszul volt az éjjel és iszonyat éhes volt.
Végülis utazás holnap,a gyerekek iskolában.Munkahelyem által utazunk.Szerencsére saláta svédasztal is lesz!Akkor mehetünk!:)

(Vacakol a számítógépem-nem kicsit-lehet,hogy kényszerpihenő lesz a blogolásban:(((((



2014. május 21., szerda

éjjeli hipó

Már edzés óta alacsony érték,kell(ene)a ch.Persze pótvacsi,picivel túllépve is,mert ízletesre sikeredett a kókuszgolyóm a csodafűszereimmel:)Még mindig kevésnek bizonyul.lefekvéskor is mérés,de semmit nem mozdul.Így éjjel mérés:3.5(máskor 3 körülivel hogy elvan még...de most álmában ez nagyon nem festett jól!!!)...Éjjel szólsz:"enned kell valamit"a gyerek ilyenkor már elég kómás....de ha még megérti:szuper,elnyámnyog 10 ch-t...megvárod..persze ez úgy most 11 perc volt,mire tényleg megrágta-kómásság felé nehéz a rágás-visszaalvás.3 kor kelés,és itt már jobb az érték,lehet 5 15 ig aludni,mert ma sweetmami munkahelyi ünnepségére kicsit össze kell rendezni soraimat.

Este lefekvéskor megbeszéltük,hogy mérek éjjel 2x az alacsony értékek miatt.M erre"nem kell,egyszer úgyis ki kell próbálni a 40%-os cukoroldatot"-na itt szíventalált....éreztem.Nem volt jó.

Tervezés és spontán dolgok

Igazán ezt úgy találtam...de megfogadom!:)

Gyereknap,nem elfelejtős!!!!

Már csak összevárom a színeket és újra gyümölcs saslikot készíthetek kis étkezésekre.Ha szabin leszek nyilván jobban megy majd a kreatív sweetkonyha.Egyelőre örülök ha kekszekkel megoldom a sulis hétköznapokat és az alma az ami napi szinten tízórai.

Kedvem lenne egy újabb welnessre.Már értem miért mennek síelni az emberek és miért tudják mások a szabadságot másra is tölteni,mint otthoni takarítás...A jót könnyű megszokni.Ráadásul egy strand program kiváló diabeteses gyereknek.Mozgás a köbön!
Még lehet szombaton beiktatunk egy uszodát.(,-)
Kicsi P.

Ovis úszáson még.Mázlista voltam,egy oviban voltunk,láthattam a fejlődését vagy éppen a hisztijeit.

Ők ilyen strandra vágynak.Duna:)

Dávod-de ezt majd nyáron.

Én ilyen strandra vágyom,de ez majd Bogláron.

És szivárványos buborékos Dunapart.A D vitamin pótlásra kell a napfény.A lehető legtöbbet-okosan-kinti programot tervezek a nyárra,mértékletes napdózissal.
 
A Boglári nyaralásra megkaptuk a tetőtéri,Balatonra néző szobát.A Billiárd asztal melletti szoba.Már törzsvendégek vagyunk,így megkaphattuk kérésre.Hűtő van a szobában és rendelni is lehet ételt(Interfood),főzési lehetőség is van,jól felszerelt konyhával.Spar,CBA és messzebb Tesco is van.Diabetes szempontjából alkalmas a hely arra,hogy nyugodtan nyaraljunk ott.-áldásos cafeteria és ugye a szakszervezeti tagsággal élvezhető az üdülő kényelme:)Erre is azt mondom,hogy előre tervezett és tudatosan tervezett nyaralás ez.(másképp nem működik)
 
A spontán élethelyzetekben sem esünk kétségbe,de nyilván a kapkodás hiányosságokat idézhet elő,így lényeges tervezési pontok így is szükségesek.
 Egy 4.4-el nekiindult edzéssel.....mondhatni borítékolható hipó...és ragyogóan megoldja.Olyan büszkén jött haza Kispestről!És okosan nem parázva.3.3-as az érték,gondolom kemény erőnlét volt....Ez is egy spontán élethelyzet.a diabosnak tudnia kell mérlegelni és ott és akkor dönteni.persze minden a táskában,a vacsi 50 ch szendvics volt.
Esélyes még a pótvacsi is.
Nagyon klassz ez így,mostanában rendben mennek a dolgok.Búzafű pipa,Varga gomba újra szedés alatt:)és a lugosításra feltétlen figyelmet fordítunk!Látszik nagyon.1-1 kiugrás van,de ez elmegy.
Citrom,lime napi szinten,én is iszom,azért én savas munkahelyi menza koszton vagyok délben,P is.Csak másnak is javasolhatom:-amit mi rendszeresen beiktattunk:)
  • citrom
  • lime
  • meggy
  • z.borsó
  • saláta
  • mandula
  • fűszerek
  • szezámmag.
Ami lényegesebb,hogy mi az amit kevésbé,sőt nem eszünk:tej,T.Rudi ritkán,joghurt,kefír néha,csokik mértékkel,
 
A Nutella-Norbi-az megy,ez alap M-nál és ezt nem is vonom meg tőle.Szereti.Ha már így alakult legyen amivel bűnözhet!
 
Nem iszunk már Bolero port,ritkán van diab szörp.leginkább víz,ásványvíz felváltva és tea.Citrom-lime ital,ez megy a suliba is.
 
A sajtok közül már szelektálunk,a finomra megyünk csak,így lecsökkent a zsírfogyasztásunk is.
 
A GI-re odafigyelve,a kenyér 33.3-as,ez finom és 90%-ban csak ilyen welness kenyeret fogyasztunk.
 
Néha már őrületességesen megjegyzek dolgokat ha más cukrosat eszik,vagy készül enni.próbálom felhívni a figyelmet mi miért nem jó.Idővel azt kell még megtanulnom,hogy mindenki maga felelős az életéért.Csak javasolhatunk,de senki helyett nem dönthetünk.
 
Gyönyörűséges vc-ot Mindenkinek!