2014. július 31., csütörtök

Elfogyott a Penből az Inzulin

Még van időm éjjelig mérni..Baki történt.Így szükséges a mérés.

21 órás Inzuadás..kifogy az esti Lantus Penből az Inzu...Vagyis kevés.12 egység kell,nincs mese,de nincs pótinzu.45 perc a hazaút busszal.
Eltelik 50 perc a 2 egység beadásától.2 egység volt a penben.


Na,ilyenkor mi van?
M nem ideges,kidolgozza a teendőket.Én P-val érte mentem a csarnokhoz,de ugye erre nem számítottam,a közbiztonságra hivatkozva 21 órára megyünk érte.Na én ideges lettem.
Hazaérve hívom a kórházat.A Doktornő szabin!A nővér bizonytalan..érzem,adja,de mégse be a maradékot.

Diab csoportba felléptem a neten.Tanácsot kértem.Az esetek többsége beadást írt és egyen ch-t.
Végülis én döntöttem"add be és egyél" este 22 órát írunk.Vc:4.3.

Na itt mondtam azért cifrát.Közben p álmos lett,őt is le kellett fektetnem.Elmondtam neki,hogy este mérek M nál,és felhívom újra a kórházat,mert kérték jelezzem mi van éjfélkor.Ha baj van kelteni fogom.Megbeszéltük.

Ezalatt m nyugiban eszegetett kekszecskét..

Inzu ki a hűtőből és 10 egység még bement.ALantus hosszú hatású..valamelyest borul az a nem éppen jó vc holnap.
A mosógép beadta a kulcsot,az előbb a kölcsönszámítógép iindult újra,jelezve nekem valami súlyos hiba történt és bejegyezte a WINDOWS  naplóba.
P kimondottan élvezte,hogy a Hajdú centrifuga hogy zötyög a keze alatt.és Drágám úgy mosott kézzel,öröm volt nézni.A mai gyerek az új dologra rá van kattanva....mechanikusan ténykedni kellett és nem csak gombot nyomkodni,hogy élvezte!
M szereti az edzést,lelkes és ügyesedik-magán érzi!
Edzés után 7-es a cukra,remekül kordában tartja a mozgás.

Egy apró hiba és mekkora a galiba.Várom az éjfélt és nagyjából jó vc-ot.Az össze-visszaság nem jó a diabetesben.Rendszer kell.Ha ez nincs meg borul az egész.

Szabin vagyok,de elfáradtan..mindig van valami.Viszont soha nem unatkozom.....és hamarosan utazunk...Egy újabb feladat amit jól-hibátlanul-kell levezényelnem,sőt a 2 gyerek tartósabban utazik...Mohácson vendégeskednek majd 3 napot.
Lesz még bejegyzés úgy gondolom!-mert nálunk mindig történik valami!!!

Jó vércukrot mindenkinek!!

Patai Anna - Aitakuta ima /cover/


  • VOLT SZERENCSÉM  ANNÁVAL TALÁLKOZNI....FIATAL,IGAZÁN BARÁTSÁGOS....KÖZVETLEN KÓRHÁZI ÉLMÉNYEK KAPCSÁN-VALÓBAN A HÉTKÖZNAPI ÉLETÉBE LÁTTAM BELE....ÉS NAGYON SZIMPATIKUSNAK TALÁLTAM....ÉS MA RÁBUKKANTAM ERRE...AZÓTA MÉG GYÖNYÖRŰBB ÉS AZT HISZEM OKOZOTT 6 PERC KELLEMES PERCET NEKEM.-ÉS MIKOR ESTE MEGVÍGASZTALTA A LÁNYKÁM A KÓRHÁZBAN......MÉG MA IS HÁLÁS LEHETEK ÉRTE.A MAI DALT MEG KÖSZÖNÖM,GYÖNYÖRŰ..EZÉRT OSZTOTTAM MEG!


  • NAGYON JÓ VÉRCUKROT MINDENKINEK!!!AZ ÉJJEL ESETT VÉGRE,MEGVÁLTÁS A SZERVEZETNEK...ÉS "EZ AZ FILLING"VAN.SZUPER!!

2014. július 29., kedd

Ez az" filing"

....10 feletti vércukrok....Megígértem,.nem panaszkodok!!Megpróbálok ura lenni ennek a helyzetnek-is.
Megpróbálom,képes vagyok rá.....

Minden alternatíva kipipálva amit tehettem...hát jöjjön a holnap reggel,tiszta lappal!
Mert ez a diab olyan...olyan....olyan...kiszámítható!!!!!!!

Az "ez az"filing-et akarom.


2014. július 28., hétfő

Ui:Van ilyen...

 Tegnapi "palacsinta"-azért jó volt!Boszorkánykonyha blogról.A díszítés sem mindennapi,2 mp alatt kész,régebben tejbegrízhez használtam.











Mai vizesebb kép.Nyugati...vízesés...-még nem tudhattuk,hogy kint is víz ér...esett,nem kicsit az eső..



És ez is víz-es fotó...ami a vesztemet okozta ma...A nem tervezés-spontán programozás-átka.

Igen,az elázott mekis hamburgeres zacsikkal lavíroztam a Margit szigeten egyik fától a másikig...Én aki a mekit nem is pártolom.Ott áztam a hamburgerekkel a kezemben.Esett.Bringó hintózni szerettünk volna,de ahogy leszálltunk a szigeten a buszról..szakadt az eső....-mintha megrendelésre jött volna:)

Meki lett,nem csavarogtunk jobb ch-ért,már idő volt....ezen legalább feltüntetett ch van,a többi étteremben ez csak totózás lett volna.Megjegyzem a 15-ös cukor miatt indultunk útnak,hogy egy nagyon sétálunk.....
Adtunk a sétának és a diétának is!

Esett.

Ahogy megettük...derült ég lett.
A metróalagútból kiérve-hazafelé,napszemüveg kellett.Megrendelésre?????

Van levonható tanulsága a napnak.Tervezni kell,csak úgy enni nem jó,mert az meki lesz..odacspja a diétát.P táskája filctollal sk színezve..Mi történik az ilyen táskával az esőben?A kezére,ruhára másolódik minden ami a táskán volt filccel rajzolva.

Táskában a fél 5 ös és a 3 órás uzsi,így terveztük a napot...sétával,piknikkel.Hát..nem jött be.

Szerintem,hogy mindenkinek jó legyen:eltűnök a víz alá,búvárfelszereléssel,órákra-a kádamba.Vízes blokk folyt.köv..de ma már nem vagyok hajlandó semmire.
Tervezni kell!!!

Ui:van ilyen...:)


2014. július 27., vasárnap

Öndoppingolás


Azt hiszem,így járok el....
Napok óta ez a diabosság..ingerülté tesz....nézem a stixeket,minek is...hogyan is.....reggel mindig én mérek vércukrot,ma elaludtam,percekkel később riadtam és alig tudtam jó vércseppet produkálni ami eredményt is mutatott.Mindig kontroll,mindig készenlét....Olyan nehéz.

Lehet,hogy emberek már idiótának néznek és ezt felém jelzik is..igen:megváltoztam.Csak 1 napot adnék annak aki engem kritizálni mer!Na igen,senki nem cserélne velem.....ma pofont kaptam az élettől,durván megkaptam....de ha azt nézem,hogy nekem ezen az úton kell továbbmennem-nem változtathatok-akkor talán az a legjobb döntés,hogy a diabosságot csiszolom és nem törődhetek olyan dolgokkal amik az energiámat leszívják.Mindenkinek megvannak a problémái.....Egyetlen dologban erősített meg a diabos háttér:soha nem adom fel!És kűzdök,a jobbért.....Beszélgetek M-nal,tervei vannak....több....konkrét tervekkel áll elő 13 évesen.Persze ehhez olyan háttér is kell-testi-lelki-ésM-nál egészségügyi vonal is.

Van egy lelki Társam(A)-hasonlóképp megéli a dologkat,mint én...Kell ehhez egy diabos gyerek.És máris azonos hullámhossz.Ért és megért.
Az,hogy még misztikus életmódbeli egyezés is van közöttünk már csak érdekesség.
Most itt posztolhatnék recepteket,ch-kal megspékelve-mert már kaptam olyan tanácsot,hogy sokkal nézettebb lenne a blogom ha így járnék el.....de én nem akarok nézettségi rekordokat megdönteni.Aki olvasni szeretne:megtalál.Recepteket szoktam csatolni.De ami a blogbemutatkozóban is van:egy anya és 2 gyerek élete a diabosság árnyékában...

Szerintem egy kamasz fiú,és egy Hugica aki próbál jól enni,s ezáltal jól enni-és egy anya,aki koordinál-ha tud-és mindemellett él-ha tud-és megteremti a hátteret-anyagi,lelki és erkölcsi oldalakról....
Most mélypont.
A háttér......nem biztosított-szerintem,picit alábbhagyott a lelkesedésem,azt hiszem elfáradtam.

Valami fog történni,nagyon vihar előtti a csend.
Itthon mind2 gyerek pakol,óriási lomtalanítás történik-önkéntesen-ami gyanús....
Részemről kényszeres a lomtalanítás és talán a minimalista stílus az,ami megnyugtat,de az eddigi gyűjtögető életmódom még láttatja nyomait...alakul.

És azért annyira nem gyászos a helyzet,minden nap van valami vidámság,a humor itt van és jókat eszünk ám.Ma 10 pontot kapott az ebédem!Ez igggazán kellett már.
Lekoppintottam a Boszorkánykonyha blogról egy palacsintát.Nincs itthon alapanyag,de ehhez igen,hát megpróbáltam:
1 palacsinta:1 tojás,1 ek kókuszolaj,fél tk fahéj,forró serpenyőben kisütni.
Töltelék-nálam-holland kakaópor Eritritollal összekeverve,forró palacsintába töltve.

Nem volt rossz!P is megette!Ja,szinte alig ch.Nem is tudom,talán a kakaó ch-tartalma 0.5 ch ebben az esetben?(100g/14)
Kíváncsiságból próbáltam ki.Éstényleg palacsinta lett-másképpen.
És azért igyekszem-igyekszem......
Titkos receptem is van,hogyan legyünk jobban-ha magunk alatt vagyunk.3 lépésből áll...-majd egyszer elárulom.Szerzői jogdíjas-még.(...)

A kókuszgolyó a tegnapi blogból sikeres,nem emel vércukrot,hűtőben jól megszilárdul,másnapra igggazán ízletes!

Na doppingoltam magam egy kis bölcselkedéssel.

Ui:volt akinek kellett a kevert süti recept:íme
Kefíres-vagy natúr joghurt is jó-kakaós kocka,vagy muffinforma is lehet-szilikonos sütőformában

200 g liszt-nekem tönköly
6 ek-ízlés szerint-Eritritol"cukor"
1 ek szódabikarbóna
1 dl kókuszzsír
1 tojás
2 kefír v.joghurt
2.5 dkg kakaópor.
180 fokon kb 35-40 perc sütés.(tűpróba)

Mindig sikerül.Lehet még bele tenni csokit,gyümit,ki mit szeretne...

2014. július 26., szombat

Tinidiab velejárói

                                                 Nekem ezért kell a fotógép.....Gyönyörű.....

Ez szép is,de igazán nem egyszerű ezzel a diabbal az élet..
És közben az élet dolgait is kezdem elveszíteni..mert nekem diabos hátteremet kell egyengetnem.Volt meghívásom és kezdeti lelkesedésemből lemondtam....és éjjel is nem tudtam aludni-ha már nem aludtam mértem egy 24 órás vércukrot.És alvó gyereked-láthatóan egészséges-szuszog,mit sem tud az egészről,hogy ott állok mellette,próbálok egy ép vércseppet szerezni,hogy jól mérjem a vércukrot....és lenyugtázom a jó vagy kevésbé jó értéket,beírom és elcsoszogok a szobámba.....párnámra hajtom a fejem.Ez a nap is lement.Kiértékelem magamban mi az ami jó volt benne,min kell változtatni.És:holnap mi legyen az ebéd....Ez a mi legyen az ebéd.....agyrém..mert kell,nem maradhat ki.....ha akarom-ha nem akarom.Az Inzu hatni kezd délben,fél 1 re enni KELL!

Találtam egy jó raffaello receptet.Ch van benne,tehát jó lehet:3 dl tej-15 ch,3 púpos evőkanál teljes kiörlésű liszt-itt mindenki maga számol milyen lisztet használ,5 ek Eritrit,a recept nyírfacukrot használ,én egyáltalán nem használok ilyet.Ez 0 ch Eritritol esetében,10 dkg margarin-0 ch,30 dkg kókuszreszelék.Nekem olyan kókuszom van ami:100g/24 ch.2.5 ek tejpor,vanilia aroma,meggyet is lehet bele tenni.100g/11.

Mivel ehhez van itthon minden ez jöhet szóba így hónap végén.Édességnek kitűnő.Végülis mutatós,és finom.Nos és meg lehet állni max 2-3 db-nál,és akkor ch-knál is vagyunk!!!:)

Ténylegesen egy gluténmentes lasagne tésztát vettem ebédre,gluténmenteset.1 db tésztalap 14 ch..tehát 4 db tésztát használtam 56 ch-hoz és 4 ch szósz a darálthúshoz és a fűszerekhez.M már közölte ez neki kevés és....éhes lesz...és...és....
Nagyon rosszul esett,hogy éjjel 24 órakor is ebéden töröm a fejem és ez sem elég jó.Jelentem 2 féle sajttal,bőséges adag lett ám ez,kockányi lasagne.Picit-na jó nem picit...összevesztünk,diabos csetepaté.Állandóan mosogatok,főzök.Én aki nem is szerettem a konyhát...Most szinte egész nap ott vagyok.Reggel fél 7-es Inzuadás után megnéztem a dvd-lejátszómon-még az ágyikómban-az"Anya a pácban"c dvd-t.Jaj,láttam magamat....:




:)







igen..tipikus én..


ez a boltozás is tipikus én..



idő....

állandó cipekedés...



listázás...

ebéd,rajtunk lányokon kifogott.Amúgy Tescos gluténmentes lasagne tészta,kb 6-700 ft.de mi hárman simán jóllakunk belőle.Cukrot nem vitt fel annyira,simán 9 körüli érték maradt -nem a legjobb-de alternatívának kiváló volt-mivel megromlott a mára szánt husi a hűtőben-áldásos Tescos húsok-és jött a b-verzió.De ízletes volt és a gyerekek pontszáma 8 as lett,én 3-ast adtam magamnak,mert nagyon felhúzott az ebéd előtti körítés,hogy éhen fog halni a drága fiam 56 ch lasagne tésztától és 4 ch-volt a szósz maga,extra adag sajttal,ami 2 fajta volt rajta-mert az volt itthon.
Áldásos diabos ebédek.megjegyzem.kamasz.Iszonyatosan nehéz.Óráról-órára változik mit enne...néha agyrém.

Honvéd meccsen van M-kaptam pár órát,de azért elkészítem a raffaellót-mert így hónap végén is van alapanyag ehhez:)Ha mást nem:jó lesz nekem az éjszakai dvd-m hez::):):)pót-pót vacsimnak?


És emellett ott van P....A lasagne tésztájából megevett vagy 15ch-t és azt mondta:ez Isteni!

Tervek:ceglédi hivatal a határozat miatt sűrgetés lenne,mert a suliban is kéne intézni pár dolgot...-persze igazolás és határozat függvényében,sőt az augusztusi utazáshoz is kéne M bérlete,ami csak megújítva lesz érvényes aug.1-jétől.Szerintem megint picit nyomatékosabb leszek,hogy ne szeptemberre legyen ebből valami.Időben beadtam a papírokat,9-én postáztam.21 nap a feldolgozás-mondták ők a hivatalban.Hát..talán talán beleférhet még 30-ig.A gyerekek még lakodalom után szeretnének mohácsi pár napot a keresztmaminál és G-nál.Még van egy ígéretes váci meghívásunk szintén diabos P-hez és szeretett A-hez,és még a barátnőm talija akivel évente 1x mindig összefutunk így nyáron és neki is van 2 gyereke,nagy buli szokott lenni!!Tervezem a Margitszigetet velük,mert az köztes hely és szerintem a Szökőkút jó program lehetne egy éves közös talihoz,mondjuk diab palacsintákat viszek...

Suliscuccok beszerzése.És az itthoni lomtalanítás folytatása.nagyon jól haladtunk,M és P szerint már visszaverődik a hang a falakon annyi mindent kiszanáltunk.Én sokmindent elajándékoztam és 2 dolog is jött csak úgy az életemben ami ajándékként visszajött.Ez az adok-kapok elv.

Lényeg a lényeg.megállás nincs.Állandó körforgás.Mindig agyalás..még sokat nem pihentem.És előreláthatólag nem is fogok.

Akkor indulás:raffaello-golyókat gyártani,be is falok vagy hármat-úgy kóstolóként-amilyen jó passzban vagyok:)
De azért:jó vércukrokat!!!!!

2014. július 25., péntek

Vércukor mérés itt-ott

 Hamburger,otthonról elvitelre...Volt morgás,hogy miért így,miért nem úgy és miért ez az egész....otthon együk meg...Hát elmentünk-hamburgerestől....)





Kóla zsp-ből,azaz zsebpénzből.Én nem veszek.Elvek!
De ilyen volt a panoráma.)

Hát 8-as pontszámot kaptam a hamburgeres ebédemre....bár volt mellékes morgás,olyan kamaszos...-de mostanában gyakran van ilyen...


M szeretne fotókat (diabosokról )ki hol mér-valami extrémebb hely is érdekli-ki hol tudja megmérni a cukrát......Nyilvános helyeken.Ha jó lesz a gépem-remélem hamar-akkor összegyűjtöm a mi helyeinket-van egy pár-és blogon tudatom az olvasókkal..Ezt M kérné,érdekli.Aki szívesen megosztja:Facebookos Sweetmami csoportban megoszthatja.Köszönjük!(zárt csoport,én Sweetmami hagyom jóvá a tagokat,tehát csak mi nézegetjük,akik diabosok vagyunk,érdekeltek)

Háttérben a kivilágított Balatonboglár-i gömb....Este 21 óra.Mérni kellett,s éppen itt voltunk.

Rengeteg teendő van itthon.Van mozgás...mindhárman pakolunk,szanálunk...a megemelt Inzulin is meghozza a várt eredményt.Van köztes étkezés.
Ez jó hír.Jobb közérzet,jobb napok....

Jó vércukrot mindenkinek!!!



2014. július 23., szerda

Sweet-gondolatok

Bölcsis asztal,mindig öröm volt,elsőként ült asztalhoz....Blogolvasók tudhatják-mondja M-hogy mi volt akkor,fotó itt megjelenhet ami étkezéssel,diabbal kapcsolatos.Amit letiltott itt nekem Inzulinadás közben nem fotózhatom már.Mérésnél igen,de beadásnál nem!Ezt figyelembe veszem.

Emelni kellett az Inzulindózist a magas értékek miatt.8-6-7-12.
Az edzés sem vitte le.13-as értékkel zárta este 21 órakor az edzést,nem volt pótvacsi.

Mindig kalandos az út hazafelé este 21 óra után.
Már egyedül megy M a 40 perces úton a Malév pályára,de érte megyünk P-val.Úgy megyünk,hogy futunk ott,bemelegítünk picit és lassú futásban fél órát futunk,majd nézzük a felszálló repülőket a nagy fűben...Beszélgetünk.

Ilyenkor reggel úgy tervezem,hogy leegyeztetem M nal a ch-kat...a hiányzó dolgokat reggel pótolom és programot tervezünk,az esti edzés M-nak bent a kosárpályán,nekünk P-val kint.És mindenkinek csak tanács:jót tesz a gyerekekkel a mozgás.Testi-szellemi továbblendítés.
Na persze hosszútávfutók nem leszünk,de egyre jobban fog menni.És már elmondhatom:nem csak busz után futok.

Az edző-most a másik-beszélt velem pár szót,ezért is jó,hogy még elmegyünk az edzés végére,mert kell a jó kapcsolat egy ilyen "manőverhez".Hetente hétvégi mérkőzések.Egy hosszútávú közösségi kapcsolat alakul ki...

És igen kedves szülők:nem csak arról szól a dolog:gyerek menj edzeni,befizetlek!
Részese kell lenni a sikereknek,és a kudarcoknak.A sport sem csak a fent állapotról szól..Hogy mennyi minden van mellette még:öltözős beavatások,lelki barátságok,ellenséggel korrekt viselkedés,edzői tisztelet stb.Néha le kell ülni a gyerek mellé BESZÉLGETNI!!

Mivel nekem 2 gyerek is van ez hatványozódik.A diab miatt különösen.Tegnap elfelejtettem P nak venni Pennys magos táskát.Annyira eltereltek a kedves szülők a boltban reggeliztessük a gyerekeinket témával.És bizony jogosan nézett csúnyán,mert M Norbi boltjába nem felejtek el bemenni.Néha tényleg borul az egyensúly.Tegnap még délután egyedül vittem P-át a kispesti nagy játszótérre,hogy kettesben is legyünk....Ez is kell.De tény:állandóan megyek és tényleges üres járatom nincs.Most nagy pauza van így nyáron ha én szabin vagyok:senki nem jelentkezik a gyerekekért .Szerintem azért ez nem fer...de megoldom.Az én szabim erről szól,reggel 6-23 óráig "ügyelek"háztartás,vásárlás,játszóterezés,edzések-kíséretek-lelki terapeuta,főzés napi szinten,és 2 gyerek felügyelete..programokkal,csavargással.Hát:nem vagyok kipihent!

Mára egy falfestés?
Beleférhet.

Hamburgeres ebéd..ezt pontozzák a Sweetmami konyhában a gyerekeim.Igyekeznem kell a jó pontokért!
És mivel KÖKI-zni(bevásárlóközpont)is kell,így szerintem ott a fenti étteremrésznél esszük meg dobozunkból.Max rendelek egy kávét,hogy ne mondják:ingyen foglaljuk a helyet...A feeling miatt jó ott hamburgerezni,mintha ott vennéd,bár ilyen alacsony ch-tartalommal aligha találni ott ételt.Hihi,mi járunk jól!!!

Jó vércukrot!Mindenkinek!

Kesze-kusza,ez-az

Kit érdekel a rövidebb út???Lényegében engem mindig a végeredmény érdekel....Ha több az út....legyen.A végeredmény jó legyen.

 P szobája még a késztől messze van,de...vannak helyek ahol játszani lehet....




Feloldottam a zárlatot-ha úgy van és M is a szobájában eszik-mert idő van-akkor P is ehet a szobában.Persze nem ebédet!

A Hercegnők előkerültek a szekrény mögül,ennek öröme volt:)

Diab háttér picit,amiről már szerettem volna írni.
 Iszonyatosan nehéáz az anyagi lebonyolítás.Jól érzékelhető a mai ebéden.Na nem a húsadag ami megszorítást igényel,hisz a mi-P és én-gulyásunkba kb 6 db kocka husi van,M-é azért ennél több!Mi lányok alig eszünk húst.A fehér zsömi 14 ft/db.Az Update 109ft/db.De!M szinte csak főétkezést eszik mert napok óta magas a cuki....így egyen már azt amit szeret.18 ch a 3 update zsömi,jól kalkulálható vele egy töltött túrós zsömi,és fini,szerethető,egyszerű és nagyszerű.A túró Eritritollal,tejföllel elenyésző ch.A levesben a krumpli és a répa a ch-amit én számolok.Tehát így aránylag komplett ebéd összedobható 60 ch-ra nézve.Tegnap rízs volt így ma lehet krumpli,túró.

Kibelezve a zsömiket ,összekeverve a túrós töltelákkel,hm.M zsömijei éppenhogy tejben áztatva és még kinyomkodva.mert ugye az is ch..


Norbi terméke is megy a tetejére-és ez nem a reklám helye én használom egy-két-három termékét.


A babérlevél mindig...egyel több.Önnek egy új üzenete jött...címmel.Kell a humor,kell a gyerek diabetesben sokszorosan aláhúzva!


Igen 1980 ft 1kg.Nálunk ez a cukor.Bizony sokszoros áron,de...megéri!
Magamon megfigyelve mióta minimális szintre csökkentettem a cukorbevitelem és a fehér lisztes cuccokat is minimalizáltam,így sokkal jobb,könnyebb minden.P azt mondta nekem:anya,látom rajtad,hogy edzel.Pedig nem ez látható,ahhoz én keveset tornázgatok.A lépcsőzés látszik-alig liftezem.A cukormegvonás ésa liszt megvonás.És igen,azért sokat csavargunk is.Fogyásról szó sincs,akkor ruhatárcsere lenne,ez nekem a diabos háttérbe nem férne most bele.Súlytartás.Ez sem rossz.Évek óta annyi.Szerintem ez is eredmény!(persze itt most felharsannak sokan)-lényeges dologmost az életemben M egészségének a megtartása és P felzárkóztatása ehhez az egész életszituhoz.

És bizony a magas cukinál egy Ikeás szívószál is jól jön,ha csak vizet sziporkázhatsz is...mert bizony szenvedés  van-ha nincs köztes eszem-iszom.

Mindig van,mindig kell...diab kosár.

Kefíres,kakaós muffin.Gyakori nálunk.14 ch/db.Recept kinek kell?

Mindig van itthon.Tinédzser túlélő dobozka.

Vicces pohár,ez diseign,de bizony gyerekeknél kell ez is!!!





Kakasos nyalóka.És itt megállok picit.

Már-már nem tudok úgy asztalnál elmenni,hogy ne jegyezné meg valaki a jelenlétemben mi az amit csinálnak:"lúgosítunk"-jön a magyarázat,ami egyfelől engem már nem érdekel.Mert mindenki aztcsinál a szervezetével amit akar.

De azért rövid idő telt el-1 év-amíg én ezt így is gondolom.1.5-2 éve nem éppen voltam egészségtudatos.És a diabeteses világ adott egy olyan sokkhatást,ami elindította gondolkozni az agyamat-mert ott dőlt el!!!!!

Régebben is voltak javaslatok így kéne-úgy kéne,olyan kósza felvetések olyanoktól,akik már egészségtudatosan megvilágosodtak.Nem érdekelt,sőt bosszantott is mit akarnak nekem magyarázni.

És lám.Már én is.....fertőznék embereket a jobb felé.

Megvettem a kakasos nyalókát,mert azt árulták ott és akkor,mert ezt szokták,mert a gyerek csendben van amíg tart a nyalóka stb.
Megvettem.Nem volt nálam alternatíva a táskámban.
Sajnos erre nem tanít az élet.Az étkezést kultúraként hozzuk magunkkal,mit hogy szoktunk..és a helyi sajátosságok,kultúra,nemzetek...vagy pénztárca függő ugye.

De az eü személyzet sem áll a helyzet magaslatán.Védőnők,gyerekorvosok,újszülött részleg.

Meg kell-ene-tanítani az anyákat a helyes táplálkozásra,ezt nyomatni,igen nyomatékot adni ennek,mert sokminden szinte minden innen indul ki,hogy milyen vegyületeket viszünk a sejtjeinkhez a jó működésért.

Reggel vagy 4-5 anya-gyerek szitut láttam.Reggeliztetés a boltban,választhatott.Kész termék péksüti.A gyerek választott.Az anya visszatetette vele"ezt vedd ez karamellás,ez nagyobb",nos ...döntse el mindenki amit itt el lehet dönteni.Pedig olyan boltban voltam ahol van alternatíva..hisz én is ott vásároltam!!!

És volt még pár...pogácsás előtt...(de reggelire??)

Végülis azt néztem nekem meglegyenek a jó ch-k a kosaramban....így hónap végén nem kis manőver.

A gyerekek pontozzák az ételeimet,eddig 8 körüli pontszámom van átlagban a héten.Ez nem rossz.Bár P a gulyást hús nélkül,répa nélkül eszi,de a hagymakockákat is remekül ki tudja kerülni.Viszont 30 ch túrós-töltött zsömit megevett.Ez csoda.Akkor tényleg finom lehetett??

Számtalanszor néznek rám,mint egy csodabogárra.Valahol érzem is,hogy másabb vagyok mint egy átlag ember.
De azt is tudom,hogy ezzel a másságommal plusszot adhatok embereknek-aki él vele.Van olyan emberke aki régebben kereste a társaságom,most,hogy blogot írok elég rendesen kritizál....Tulajdonképpen eldönthető:vagy az én világom,mert nekem elsőszámú feladatom az életben az egészségmegőrzés..vagy lehet eltávolodni.....A diabosság erre is rávilágított,ki haladhat velem és ki az aki már nem lesz az életem része.


Kesze-kusza voltam.Kb most ez is vagyok.Az éjjeli mérések éjjel és 3 kor voltak.23 órakor feküdtem,6 kor keltem.Kesze-kuszaságom magyarázható ezzel is.18 as cukorral zárta a 2 órás kosáredzést tegnap M.Éjjel hipó közeli volt és 5-ös 3 kor.Reggel 5.8.És kezdődött a felfelé ívelés.....
Ebédnél fél órával később ebéd a 12-es cuki miatt.
Főzök,ötletelek,a másik gyerekkel foglalkozom,vásárolni voltam 2 helyen a korai órákban,és közben kapcsolatot tartok a világgal a neten,ami nem mindig problémamentes a nincs időm miatt...

Na de sebaj,talán este esőmentes időszak lesz és hazafelé este 21 órakor nem tocsogunk bokáig érő esővízben....mert 21 után indulunk csak haza a Sportcentrumtól.
Áldásos diab-áldásos velejárói.

A tegnapi kosármeccs közben leült hozzám az edző,kötettlenül beszélgetni kezdett.Lehet,csak felmérte a családi helyzetet,M képességeiről érdeklődött.De nem volt tolakodó és emberi volt!Olyan ritka az ilyen!!!Hálás vagyok ezért a beszélgetésért!!Figyelnek M-ra,látom,hogy kell nekik mint leendő játékos,hisz a leigazolásos dolgokról beszéltünk...Óriási dolog ez!

Kesze-kusza bejegyzés:vége.



2014. július 21., hétfő

sweetdiabosság


Ugyanebben a szögben látom otthon is a naplementét...de mégis más...a budai dombok és a badacsonyi vidék csupán az eltérés...De lényegében a lakótelepen is van szökőkút,ami működik,sétáló kikötő helyett sétány sok fával,és van park is,nem nagy,de van és sport alkalmatosságok is....merjek panaszkodni!Ma éppen 10-es vc este,így nem mentünk vc csökkentő körútra....

Holnap esti edzés....szerintem ez segít majd a vc normalizálásban.

Light-osabb 60 ch-s ebédekkel készülök,osztályozza a 2 gyerek,mint a Hal a Tortánban(TV2)-hát..igyekszem.
Ma telefonon jó híreket kaptam,és kipróbált palacsintám is sikert aratott.Ez olyan jó érzés.
Lélektárs-amikor nem is kell kapcsolat...és tudod,hogy a másikkal mi történik.

Persze volt más telefonom is:)-de itt a sweetdiabosság a fő téma....

Ja,hogy itthon vagyok eszemben sincs rendelni ételt....az Eritritolos "cukrunkat",a kókuszzsírt nehezen cserélem már be menzai étkekre.Tavaly még fontos volt a diseign a tányéron,így 1 év elteltével nem igazán...lényeg a jó ch!

Gombaleves,ami persze 10-es skálán 10-es-mégha rántásos is...abban az étteremben ki nem hagyom!
Light-os vacsi:)
Virsli nálunk.A jó pontokért...muszáj:)

...és belefér a fehér lisztes palacsinta is....egyszer-egyszer.(De a Sweetmamis jobb-mondják a gyerekek)
...és1x-1x nem ch csökkentett tésztából lasagne is beleférhet.5.6-os cukrot produkált visszamérve.(előtte,utána mozgás)

Nem igazán látom másnál,hogy grammra számolnának.Nálam 10 ch alma 142 gramm..Talán ez a tudatosság ebben a betegségben.Mert valamit valamiért....

És ha megkérdezik tőlem este fél 10 kor,hogy miért nem jó a főtt kukorica,mármint esti majszolásra?Hát inkább én nem bölcselkedek....Rövidre zárva annyit mondhatok:a Te életed,a Te döntésed!
:)