2015. július 31., péntek

Tudatosság

Ma Kék Hold.Ritka jelenség.Megnézem.:)
P csak vasárnap érkezik délután,így az ebédtervek készen vannak M-ra és magamra vonatkozóan.

Diabetes tekintetében kellő információt nem tudnék mondani az éjjeli komoly hipózás-élményen kívül.Szépen kell kifejeznem magam,de nem volt semmi az agresszió ami párosult azzal,hogy enni kell.Éjjel,0 ó 0 perckor.Edzés elmaradt mert 18-asra kúszott fel a vércukor.És éjjel zuhanás.Számítható módon,így no problém:anya úgyis mér éjjel,s háromkor.

Láttam a fotót a fiúról,inkább a fiatalemberről aki a diabetes kapcsán már lábnélküli.És dializisre is szorul.
Megmutattam M-nak.
Megnézte és....pici szünet után annyit mondott:"Én jól csinálom!"....
Sokkolta a kép szemlátomást.Engem is.
Viszont a nagyon jó oldalát is megmutatom,hogy mennyi mindent el lehet érni!Tudnia kell az alternatívákat.A következményeket!

És megjegyzem:tényleg jól csinálja M.A lehetőségekhez mérten,él a diabetesével.Vagyis diabetesesen él...vidám...kamasz......és én mellette állok bajban/örömben!

Beszélgetni volt módom olyan emberekkel a környezetemben,akik a mindennapi életben családanyák,művelt,értelmes emberek!Fogalmuk sincs mit miért kell enni,mit miért lenne jó elhagyni és valójában miért is fontos,hogy mit eszünk.Egyik kedves Kolléganőmnek sütöttem zab-kekszet.Mert ő egyáltalán nem ismeri a zabot a konyhájában.Sok olyan információt meg tudtam osztani a héten emberekkel,amik hasznosak lehetnek az életükben.Engem néha flúgosnak gondolnak,ha elkezdem az étkezéses monológomat,de ha már látom,hogy csak picit elgondolkoznak emberek....Már megérte.

Ingyenessé teszik a Pici gyerekeknek az étkezést az intézményekben?O,jaj!Egyfelől ez egy gesztus,legyen.Másfelől meg érzékelhetően végérvényesen tömegesen ráeröltetően azt eszi a magyar,amit a felsőbb szervek szeretnének.Olcsó alapanyagok,nem tudom milyen,s honnan származó ételek/alapanyagok.
Külföldön az iskolákból hazajárnak a diákok étkezni,vagy ösztönzőleg alternatívát kínálnak az iskolai menzák is.Tehát amit mi magunk főzünk,azt esszük.Naná,hogy törekedve a tudatosságra!

Fontos,hogy mit eszünk,s mennyit.

Kíváncsian várom a kormányrendeletet hogyan valósítják meg ezt a remek gesztusnak minősülő mutatványt.
Sajnos,mi kispénzű magyarok örülünk annak ami ingyen van.De elég sok csapvizet is fogyasztunk ami.......butít rendesen a sok hozzákevert adalék vegyszertől..Már lassan olyan befolyásolható nép leszünk,kérdezni se kell és bólogatunk.

Én személy szerint aggódom.
A tudatos vásárlók vagy a tudatosságra törekvő vásárlók vagyunk kevesebben.
Most menj le a boltba!
Nézd meg az előtted és az utánad következő vásárló bevásárlókocsiját,kosarát.
És a Tied?

...
Jobb vércukrokat,mint amiket most M produkál!
(annyi vércukormérő-stixet elhasznál pluszban,hogy szerintem nem fér bele a 3 havi keretbe és venni kell kp-ra is.De ha mérni kell,mérni kell!!!Az a biztonság!!!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése