2015. szeptember 23., szerda

Hillsong United - I Belong To You-(Sweethome most)

...
Nem baj,ha az ember hisz....érez....
Fontos a mindennapokban.
Ma kaptam egy segédletet-megjegyzem csak úgy!!!-egy kolléganőmtől,mert figyelt és gondolta szükségét vehetem.Egy Munkafüzet,személyesen nekem sk fénymásolva.Williams-ÉletKészségek-Program.És igen...rámfér.Ha azt nézzük a 2-es tipusú cukorbetegség egyik okozója(rizikója)lehet a stressz.Stressz oldás felsőfokon.Nagyjából autodidakta módon már "űzöm itthon".Nem is jelentkezem annyit itt,magamra szánt idő az,amivel helyettesítem és ez már nagyon-nagyon jó!Próbálom M-t is elengedni távolabb,a saját útját tudja járni és persze ebben a betegségben fontos a saját maga hogy áll helyt egy-egy helyzetben.
Fontos megjegyeznem,hogy készítettem az előbb a 2 gyereknek a 2 uzsis dobozt:P jelen volt,őt kérdezem mi kerüljön bele,van benne cukros keksz!Óriási dolog,már teszek neki.Igaz minimális az az adag amit ő elfogyaszt....Tökmagimádó lett P és ez jóóó.A tökmag lúgosítja a szervezetet és ennek én nagyon örülök!
P még mesélte,hogy tőle kunyiznak a gyerekek az osztályban ételt......Miért is???Más szülők miért nem gondoskodnak a gyerekükről??????Hogy nem merül fel bennük,hogy a gyerek 8-16 óráig a suliban csücsül...Javarészt ül és néha megéhezik és szomjas lesz.
M dobozánál arra lettem figyelmes,hogy oly rutinszerű,nem használok mérleget.Az almánál is ránézésre tudom mi a 142 g alma,azaz 10 ch.Egy-két grammnyi eltérést még a hörcsögnek sem faragok le belőle:)Haladok!
Gyors illetve lassú ch-ok már kisujjban.A hűtön lévő táblázat csak a hűtő dísze már.Magok,gyümik,zöldségek ch-ja fejben.
Ma vettem Mars szeletet edzés előttre M nak mert kérte.Megpróbálná.Megfigyelte,hogy P-tól kunyizott Twix szelet és a vacsi tartós ch-s kornspitz kiflije jól tartotta a ch-t edzés után is,nem volt hipózás.Ez a próba következik most.Az edzés olyan,hogy hazaérve csavarom ki a gyerek edzéscuccából az izzadtságot este 22 órakor....Kell a ch.
Haladok,mert nem görcsölök annyira.
Most,hogy nyitós vagyok a héten az oviban,korán megyek Azaz reggel 6 után indulok már.P-ra marad a M ébresztése(M nem hajlandó inzulinozás előtt kelni).P is nehezen kel,de hősiesen bevállalta az alfa pozicióban alvó tesóját...elismerésem neki,mert nehéz a reggeli ébresztés.Bizony 10 évesre hagyom a 14 éves diabos tesót.Mi a manót csináljak???????????????????????????????????
És P veszi a telóját és ébresztés után küld nekem Viberen egy helyzetjelentést,cukorértékkel..Így nekem úgymond nyugodt már a reggel az oviban....és P indul egyedül a suliba..mert van,hogy M értéktől függően csak fél 8 kor eszik(10 fölötti cukorértéknél)-és akkor nincs tesós együttsulibamegyünk jelenet.

Alig találkozom a gyerekeimmel,mindig edzés,mindig valami....otthon van egy jegyzetfüzet az asztalon a napi teendőkkel,ki hová merre meddig miért-tel ,onnan tájékozódunk.Este esetmegbeszélések,ilyenek.

P névnapjára süti-nyalókát kér a suliba.és mivel jutalom sulis kirándulás lesz a névnapján Pécsre így csütörtökön lesz a buli.Csokibevonattal,frinc-franc cukordrazsékkal.Megcsinálom!Meg tudom csinálni!!!(majd félreteszem az elveimet)-a keksz diabos lesz-hihi.
M is megy a jutalomkirándulásra Pécsre.Szuper,mindkét gyerekem a buszon lesz!!!Boldog vagyok,hogy jól teljesítenek!!!!!
P a suliban kutyaassszisztált órákon vesz részt.Boldog.Van javulás,sokkal felszabadultabb,van értelme,hogy megy suliba és lelkes.Jobban eszik picit.Bár a zöldség-gyümölcsevés terén még mindig nincs változás.Egyelőre a piramist csak bűvöli amit a Doktornő tanácsára elkészítettünk.Vettem egy banánt.Egyelőre ebben a pozicióban van a gyümölcsös kosárban:(

M az előbb telefonált,hogy megvolt a sportorvosi vizsgálat,mert októbertől kezdődnek a bajnokságok.Minden rendben volt vele,"csak"figyelnie kell magára:))))
Óriási dolog,hogy már nem kísértem el a sportorvoshoz..Egyedül lerendezte!Ott is lettek barátai,jó kis közösség.Épül a csapat!És megjegyzem cukorbetegen lett a legjobb tanulók egyike az osztályban,rendszeresen edz és bizony ő az,aki heti 4x este 22 órakor ér haza...Büszke vagyok rá!!!!!

Megint sokat írtam-zárásnak talán annyit:Sweethomeban minden rendben.Ami meg nincs :azon vagyunk,hogy rendben legyen.

Jó vércukrot mindenkinek!!!


:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése