2015. szeptember 16., szerda

Mentálhigienes Centrum-P-val

Semmi nem kifejezőbb,mint ez a kép P ételmizériájával kapcsolatosan.
Tegnap Mentálhigienes centrumban jártam vele,amit egy ismerős pszichológusom javaslatára kerestem fel.Még nyáron kaptuk az időpontot,hosszú a várakozási idő...

Elérkezett.Szervezést igényelt,de megoldottuk és időben odaértünk a megbeszélt helyszínre.
Egy nagyon hangulatos épület,hangulatos berendezéssel,ügyfélkapuval,korrekten.Váróban Használható!!!!!!játékok,puzzlek.Szőnyeg.Gyerekbarát.

2 oldalas emailt írtam a nyáron:)))))-így fogadtak már bennünket kézfogással,bemutatkozva.Ahogy kell:)))))))Ugye nálam ez is jelentős részét képezi a bizalomnak.Elsőre is szimpatikus volt,a professszor Doktornő is.

Mintha egy nappaliba cseppentünk volna...helyetfoglaltunk.Az asztalon egy jegyzetelésre szánt tömb és egy toll volt.Rögtön a tárgyra térve kezdődött a kérdezz-felelek.
Mélyen érintve a családi szálakat,az anyai gasztronómiát otthon és majd kitérve a zöldség-gyümölcs milyenségére.
És itt már pityergés volt.

Mindaddig nem történt semmi érdemleges amíg úgy festett csak én akarom ezt az egészet.
Doktornő:"P,te is akarod,hogy változzon a helyzet?"-jött a kérdés.
P sírva:bológatott.

És itt már a Doktornő kész tényekkel egy piramist rajzolt.Hogy mi legyen.Próbaképp.Felülre kerüljön az amit meg szeretne kóstolni-kis papírcsíkokon,amit át lehet ragasztani ha szükséges.Lejjebb amik szóbajöhetnek.Ami alulra kerül azokkal nem kell foglalkozni.El kell felejteni örökre.

Legyen a piramisnak neve..ott ment az ajánlattevés.És végül Puli-Piramis lett:))))
Kutyaszeretet miatt.

1 hónap múlva kontroll.

Szóbajött a blog,szóbajött a cukormegvonás P-tól is.A doktornő felírta a blog címét,megnézi:)-mondta,sőt a végén javasolta,hogy P részéről sem lenne rossz egy ilyen blog-napló,rengeteg embert érdekelhet,sokan érintettek.)meg talán így írhatnám ki itt is,hogy megkönnyebbüljek a másság miatt)

P különleges és ritka jelleme a Doktornő számára is érdekes.Írja szakirodalom,létezik az ételek elutasítása,néha időszakosan is.De ez furcsa,hogy kiskortól indulóan.Lényegében a kultúrákkal magyarázta,talán a génekben van kódolva az effajta "igény"rá.Ha azt nézzük lett a családban egy "faxnis"ételfogysztó,a nővérem keményen ketogén étrenden van évek óta.Ő is próbált ezer féle diéta szerint élni.Valahol elfogadom a genetikai szálat is.

Hazafelé vettünk egy almát,amit P választott ki.Most az lesz a piramis csúcsán amit megkóstol,1 harapással,vagy csak ízlelgetéssel...meglátjuk.És lesz majd még 2-3 ilyen....feladat adott.

M eközben otthon,nem ment edzésre,sorozatosan hipózik.Éjjel is:)
Inzulin csökkentés vár rá.Még majd hasraütünk,hogy mennyivel.
Amúgy M is kérdezte mi volt a Doktornál,érdeklődve figyeli mi lesz ezzel a piramissal....Gondolatban meg nyugtázza:"végre nem az én diétámat sasolja majd anya,lesz jobb dolga is..."

Elkezdtük tehát....Járjuk az utat...
Eddig hálás vagyok,hogy eljuthattunk ide.

P-nál kutyaasszisztált óra volt.Első pozitív beszámolója.Talán az iskolában is elindul valami pozitív változás????A kutyát várja.....agyonsimizte.

M nál 142 g alma betéve az uzsisdobozba,P-nál estefelé jön az almakóstolás-még nem tudom milyen formátumban kívánja majd a Hölgy:reszelve,egy harapásnyit elétéve,hámozva,vagy héjával....

Mindenkinek jó vércukrot kívánok!!!!!
És tegyünk a piramisunk csúcsára egy smilet,mert az a legfontosabb!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése