2015. szeptember 18., péntek

Orvosi terápia:"piramis"

P készítette saját kezűleg.Diab keksz,tej,rum aroma:)Finom.Cukormentes.És ötletesen oldotta meg szilikonformával:)

Ezt én követtem el.Akciós sonka:)Petrezselyem-így nem veszik észre a gyerekek annyira:)és a leveles tésztát kicsi kókuszzsírral megkenem,rá natúr vajkrém vékonyan.Feltekerni(ez éppen 6 lapos leveles tészta)és csigákba vágni.1 db 8 ch:)Bableves mellé szoktam készíteni.A leveles tészta nem diétás.Én mégis használom néha.Változatos ételek készíthetők belőle.Persze mindig tartósan vércukrot tartó étel mellé készítem.Max 2 db-ot ehet meg M egy étkezésre.

M piramisa.Ő is kért:))))),hogy P-nak orvosilag házi feladat ugyebár.Nem egy rossz dolog.Bátran lehet ragasztani a kis cetliket,és ahogy tetszik előrébb ,vagy lejjebb kerülhet egy-egy gyümölcs vagy zöldség.(Szerintem bármelyik területnél lehet alkalmazni a piramis módszert!!!!)M nak Iphone piramis nevű lett.Mi más?De fontos,hogy ő készítette az általa majd megkóstolandó zöldségekkel mi az amit bevezet,amit megszeret majd.

P piramisa készül.Nem volt hiszti,nem volt kiborulás!!!!Okosan,lelkesen írtuk melyik zöldség,gyümölcs hol foglal helyet.Az alsó sor örökre felejtős,azok hányingerkeltők,nemszeretem ételek...És amit megszeret megy a piramis csúcsába.Amit nem szeret meg lejjebb kerül.1 hónap múlva kontroll lesz és nekem pici naplószerű beszámolóval(adagok,mik,hogyan)Egyelőre vettünk tegnap egy almát.Még a zacskóban:))))Majd ő megmondja mikor és hogyan.



M -nál érdekes volt...A tetejére nem került zöldség.Ő alulról a nemszeretemtől indul és teszi föl ami mehet étel a közeljövőben.Nos,második műszaknál nem rossz a 2 gyerek élelmezése otthon!
A fűszerekre nem mondtak nemet.Nincs lepasszolt nálunk.Én a rozmaringgal barátkozom személy szerint.

P nál úgy pár hete mennek a magok:szezám,len,dió,tökmag,szotyi....és sóz is.De gondolom az iskolai menza sótlansága miatt ki vannak éhezve rá:)

Puli-piramis és Iphone piramis szerint étkezünk.P- nál a babák hozzátáplálása jut eszembe.És valóban olyan is."Csak kóstold meg!!!"Ha már a nyelvével érinti az is jó-mondta a Doktornő.
Ki irigyel engem?????:)))))))))))))))

Jó vércukrot mindenkinek!!!!!!



3 megjegyzés:

  1. Hát én nem irigyellek a gondok miatt, csak néha a két különleges és tünemény gyerkőcöd miatt ;) Én tuti a lelki dolgokat raknám rendbe először, no de remélem, a dokinő ott van a szeren! Szorítok nektek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük a szorítást!A Doktornő hitelesnek tűnik:))))))-ez már fél siker!!!!És nem kell gyógyszert szednie P-nak,ez nálam alapvető,hogy gyógyszerrel soha!!!!!A lelki oldal...részemről mindent megteszek....Egyszerre sok lenne egy pszicológus még!

      Törlés