2015. október 9., péntek

Tudatosság az étkezésben.

Nem önreklám!
Mindent példamutatással érhetünk el!
M azt mondta nekem fogyni akar.
Némileg változott a ch-összetétel az uzsis dobozban.Itthon is több zöldség fogy!
És amit én javasoltam neki:az almaecetet.
Én kb egy éve napi rendszerességgel iszom az innivalóimban.Kezdés 1 kávéskanál valami folyadékban-nem melegben!
De később sima vízben a leghatékonyabb.Hogy miért jó?Mert vércukorstabilizáló.Jó annak aki fogyni akar és jó annak is akinek nincs étvágya.
Éjjel öli a zsírokat!Kell ennél jobb súlycsökkentő??Alszol és fogysz!Hozzájárul,hogy én sokat könyvtárazom a témában!
Kitapasztaltam mikor célszerű fogyasztani.Étkezések előtt fél órával!Figyelve,hogy étkezés után az emésztéshez savas ph kell!Abba ne nyúljunk bele.Este lefekvés előtt is iszom.Tény,lehet ki kell menni...mivel bizony hamar távozik a folyadék.
M is próbálgatja nem edzésnapokon.Amikor itthon van nyugiban.Kúraszerűen célszerű tartani az almaecetes-kúrát.Mindenki saját tapasztalata alapján.
Nem lettem vékony!De:nem híztam!A derekam látszik és igen akár szűk farmerben sem annyira kellemetlen,mint pl gyerekkorom kövérségében.
Ha a cél a nem hízás,akkor nagyon jó az almaecet!M ch-diétája sokmindent előír azért,a 10-es számkörben Inzulint nyomkodni sem éppen ideális a testsúly miatt.Van a szervezetben éppen elég reakció amit le kell kűzdenie a lelki "nem ehetek többet" vagy" ezt most nem ehetem meg"érzés mellett.
Nem kérdezve orvost(nem látom értelmét ebben a témában)elkezdte M inni.Egyelőre Inzulint kell visszavenni,nem kell már annyi.Amúgy nagyon izmosodik is az edzés miatt és elkezdődnek a meccsek is.....szerintem nagyon is sportos alkata kezd lenni!!!!Kövezzenek meg ha nem teszek jót a fiam étkezésével kapcsolatosan.Zöldiesíti a szendvicseit,csökkenti a fruktózos kekszecskék bevitelét.Jó az irány!

Részemről az almaecet tapasztalatai.Olcsó.Nem vészes ízű!Már vízzel is simán megiszom.Nem kell ásványvizes varázslat sem.Egyébként ásványvizet csak egyéb vegyületek miatt iszunk,nem azért mert a csapvíz nem jó!Csapvíz és mellette kiegészítésnek mindig váltakozva ásványvizek.Mindig változtatni kell,mert ne csak bizonyos vegyületek legyenek a szervezetben.A szénsavas vizek itt sem szerepelnek,ne savasítsunk feleslegesen ha csak nem muszáj!


Sokat könyvtárazom.

Reggel a felnőtteknek is célszerű a kávét citromos-szódabikarbónás vízre cserélni!Csak tapasztalat!

Néha meg kell nézni a szervóránkat is!

Lehet macerásnak tűnik,de semmi faxni diétát nem kell követni,"csak" elhagyni a cukrot,ami már anyag a javából!!!!"Lejönni"a "szerről"(S.Norbitól szabadon)sem mindennapi,de látványos és érezhető a változás!"Csak"a fehér lisztet teljes kiőrlésűre cserélni-ha lehet.A felszívódás miatt.A Glikémiás index-re is figyelni picit.ha van olyan étel ami mellé ha párosítunk egy olyat ami kompenzál,már nyert ügyünk van.Cél a vércukor stabilizálása.
Nem a konyha tehet arról majd ha nem jól vagyunk,ha hízunk!Egyedül mi magunk tehetünk róla!Ha nem figyelünk oda,minden téves gramm és nem megfelelő alapanyag bélyegként nyomot hagy szervezetünkben.Olyanokká válunk amilyenekké lenni szeretnénk.Amit megeszünk azok vagyunk!

Tervem ennek ellenére:Kispest,Hópehely Cukrászda teszt.
(Cukor és gluténmentes is!!!!!)
Beleférhet,És ami fontos:semmit ne vonjunk meg magunktól mert abból lesz a sóvárgás és a csábulás.

P tartja a súlyát,ragyogóan-bár ő nagyon ügyel is,hogy ne legyen felesleges ch a szervezetében:))))
M nagyon figyel-és még a Hörcsögnek is alig maradt saláta-hisz színesítette az esti vacsi-szendvicsét.Jómagam már fanatikusan-leginkább otthon-nézem mit mikor ehetek meg.A munkahelyen van a főétkezésem,egyelőre belefér nekem ebbe az elképzelésbe.
M a napokban újságolta mi volt ebédre:Lúdaskása....de nagyon jól nézett ki és nagyon finom volt!A magyar megfelelője:tavaszi rízses hús:)És többször van,hogy finom az étel.Egy héten egyszer passzolhat M-meg is teszi a nemszeretem főzelékes napokon.Ilyenkor büfézik.Na persze borítékolható a hipózás.Nem tart vércukrot egyetlen büfés étel sem!

Gombás-tojásrántotta,salátával.Alig ch.Nem tipikus diabeteses ebéd!Reggelire alternatíva lehet némi-számolt-Kornspitzel.

Halas-saláta.Alig ch.Vacsorára alternatíva lehet jó minőségű teljes kiőrlésű péksütivel.
Nekem mindegyik ebéd volt egy könnyed napon,mikor nem kellett fizikai aktivitás.

Reggeli.Alig ch-akinek segít valamennyit.És fontos,hogy esztétikus legyen.Legyen idő arra,hogy elkészítsük.A rohanó reggeleken nekem is vajas-pirítós a reggelim-leginkább állva,lépcsőházban fogyasztva!!!!De hétvégén figyelek magamra!És a mintaadás milyen fontos.P néha addig díszíti már a tányérját,hogy múzeumba való lenne.M tányérja mindig esztétikus.Na ő-amíg ch-t számol-megtervezi,elhelyezi az ételeket.Mostanában a sok színes zöldségtől igazán színes a tányér.Kivéve a Nutellás(Update) napokon.:))))





 Ez egy számolt 60 ch-ra nézve ebéd.Kb így:))))

Amikor csak időnk engedi adjuk meg a módját,ebédeljünk úgy,hogy élmény is legyen!
Hát ez a súlymegtartás Sweethomeban.
Azért a sok mozgás jellemző ránk.Ha mást nem a rohangálás egyik tevékenységből a másikba.A lépcsőzés jó alternatíva lift helyett.
És persze az otthoni sporteszközök is hasznosak!És sok a tükör a lakásban.legyünk magunkra igényesek.
P tuti nem szed fel grammokat,M figyel-és rengeteget edz.Én magam meg nagyon figyelek!40 év felé már a tudatosság is nagyon-nagyon fontossá válik!Mert a súlyunk tőlünk is függ,nem csak a hormonális változásokra kell fogni az egészet!
Saját készítésű csokoládé 0 kalóriás.És nyugodt szívvel kávézhatok-persze cukormenetesen!
Kíváncsi lennék hasonló diabos gyereket nevelő Szülőkre mennyire tudatosak a saját étkezésükben,mekkora a példamutatás a gyerek előtt.
(A munkahelyemen a Szülői mintaadás nem jellemző...sajnos ez az észrevételem.Néha óriási döbbenet inkább,hogy :az Alma nem esik messze a Fájától...és generációk nőnek fel így)
Nekem egy dolgom van:a saját kis "Almáimat" nevelgetni!Meggyőződés:jó az út-mégha néha sarkos is az a felfogás ahogy teszem.De tudatos!
És  akkor most:érdeklődés a Haemoglobin felől....bizony-bizony jó tükör ez a diabetes kezelésében.Következő bejelentkezésemkor írom az értéket.
Jó vércukrot kívánok!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése