2015. június 30., kedd

Nagyi-sütik




Mikor Nagyi érkezik...Ez a piskóta tojás alapú...maga a szénhidrát a barack benne,ami szintén cukor nélküli,azaz a gyümölcscukor adja a szénhidrátot,ami minimális.Tetején darált Eritritol van.Nagyi már profin kitanulta a ch-s étkezést.(Ebben liszt sincs!!!)

Darált keksz 4.7 ch/db.

Gyömbéres keksz 2.75 ch/db.

Nagyi-féle ital.Citrom-menta-zsálya koktél.nagyon jó vc csökkentő és finom,hűsítő ital egyben!






Csigafarm-az 5 Csigával.









Egyelőre még jól érzik magukat.Terv:amint nincs érdeklődés irántuk,nincs aktív növényzet cserélés,akkor mennek a szabadba!Nem lesznek örök rabságban!

Vc:21-es cukorról indult a dolog tegnap még a kórházban a reggeli méréskor.Már látszik,hogy óriási stressz és izgalom játszott szerepet ebben.itthon szép lassan csökkent,és a mentás-zsályás-citromos víz is segített.Több Inzulin kell,átállították az egységeket.Az esti Lantus mennyiségét is 2-vel emelni kell.Ma már indul a kosárlabda nyári edzésekkel.A nem mozgás,a kórházi ágybanfekvés wifivel kicsit borított mindent.Nagyon-nagyon kell,hogy legyen mozgás,séta....Egy kamaszt már nehéz rávenni bármire,de soha nem adom fel!

P megint érezhetően tudatja,hogy kórháznapok voltak...(féltékeny)-így be kell iktassak egy csak csajok délutánt.Ez amúgy M-nak mindig jól jön:"végre csajok nélküli délután"-ra fordítva.Tehát mindenki jól jár!
:)













2015. június 29., hétfő

Kórházi pillanatok-a kontrollon




Kiengedtek sétálni a kórházból....Találtunk egy fotogén autót....persze a vérnyomásmérő negyed óránként mért...A kórház a szokásos.Néha őrültségeket látunk,hallunk.Egyetlen visszaigazolás,hogy jól csináljuk amit csinálunk:M mehet haza egyedül holnap egy napos bentfekvés után,a többiek 1 hétig maradnak.Sokkal rosszabb eredményeket mutattak fel mint M.Picit örülök ám és M-on is látom,hogy tudja mikor mit miért csinálok vele-és a zöldségek és a tányér-színesítés sem véletlen és azért a Varga-gomba se!!!!!Hálás vagyok és boldog!Persze lepasszolta a kórházi ebédet,ami úgy 40 ch lehetett ránézésre-így 2 zsömlét kapott....hihi-nevetséges alternatíva,de ez van/volt.Beszélgettem szülőkkel,akik fruktóz-imádók és semmit nem mérők-saccolós anyukák és rendelik itt-ott az ételt.merthogy a fruktóz elég jó GI-ű-mondja a Szülő.Mondtam,hogy én az Eritritolt használom ami 0 GI-ű.De nem tudtam mélyebben érinteni a témát.Falakba ütköztem.Tulajdonképpen M élete lehetne rosszabb is.Sajnáltam a fiúkat akik a fruktózimádó anyukákkal nőnek fel.....És sajnáltam,hogy a teljes kiőrlésű dolgokat nem részesítik előnyben.és kérdezte az egyik anyuka,hogy "ugye ti is külditek hetente a vc eredményeket a Doktornőnek?"Nagyon ritkán van,ha valami galiba van-mondtam.És itt rájöttem:mi már tudunk Doktornő nélkül élni,dönteni,variálni.És ez jó,nagyon jó.S.O.S helyzetre persze ott van a Doktornő és a Diab Osztály.Tulajdonképpen visszaigazolt az élet:jól csináljuk.Örülök és hálás vagyok.


Királyság van:)

A nyaralóban kiárusítottuk az" oda nem illő "tárgyakat a nyaralóból-esőnapon.


Schobert Zizmike után szabadon..Esőnapra kiváló elfoglaltság-később meg vicces visszanézni.


:)No komment.

Akkor holnap indul újra a Sweethome...számolva a szénhidrátokat és normális ételekkel:)

Mindenki figyeljen mit eszik,mikor eszik és mennyit eszik-így lesz a jó vércukor!!!

2015. június 28., vasárnap

Éves ellenőrzés,Tűzoltó utca...

Mától Diabetológia...Éves ellenőrzés.M nem akar menni....pedig kell.Nyaralás után,hajrá kötelesség.P-val Nagyi lesz,hogy én ingázni tudjak a kórház és az otthon között.

Újdonság?Érdekesség?Segítség?Dietetikus jótanács?Jaj nem,semmit nem várok.Egyszerűen pipa....s megy az élet tovább:))))Sweethomeban.
Beszámoló a kórház után.

2015. június 27., szombat

Nyaralás-képekben-Boglárról

Nos,Kispest..vonatra várva.Pici késés csak 10 perc...jól indul minden,jegyet már megvettük előző nap...:)

Megérkezéskor már M megjegyezte:"Anya,ezt a tini lányok csinálják,hogy ennyit selfiez-nek!"Valóban boldog voltam és hálás,hogy ez így megadatott nekünk!!Készült is sok selfie a héten...

Gondolkoztam,hogy mit osszak meg a nyaralásból,mennyire legyen publikus a fotósorozat.Arra jutottam,hogy azért megmutatom:nem sok pénzből,80%-ban cafetériából nyaraltunk.Nem kellett tengerpart és nem kellett 5 éjszakánál több.Ez pont így és pont ennyi időben volt tökéletes!!!!

Csodálatosan gondozott növények,kiskertek vettek körül.

A madarak non-stop csicseregtek.."Baby-baby girl"dallamra leginkább:)A cica mellé hangosan dorombolt..igazán élvezetes volt.

És a kertész csak második nap jött..még szebb környezetet varázsolt és még egy hintát is felállított!

A víz alatti fotógéppel ment a fotózás,az eredmény számunkra is még kérdéses,persze ha lesz valami eredményes publikálható fotó,akkor megmutatom:)

Akciós Spar termékek,kiegészítéses tányérok.Használtuk!

És igen!Színes volt,mint a napos napunk többsége.

Az említett selfie egyik darabja:)



Vc ment ám le....Iszonyatosan sok mozgás!!!

Amíg én bent olvasgattam,ők kint,180 cm is volt a medence mélysége.P sem vitt segédeszközt,nagyon szépen,egymásra figyelve elvoltak.

Kávézás:)-vittem egy könyvet és faltam,nagyon tetszett!!!!

Ő az én kedvencem:Cica.


Édes!!!!Imádtam,bár picit vad volt.

Nekem is volt mozgás.


Nos száj-csoki-ha jó volt a vércukor!!!

P-é..Ezt nem kommentelem.

Nagyon-nagyon.Mentünk kosarazni,hintázni,fotózni.Nagyon ismerjük a környéket,vagy 5-6 éve nyaralunk a környéken.Már nincs is újdonság..így a gyerekek azt mondták jövőre más jellegű nyaralásunk legyen.

Narancslé tálalva:)))



Én készítettem otthon még palacsintát és vittünk.Kakaóport és fahéjat is.

Megúnhatatlan!!!






Ingadozott is a vércukor.Sok mozgás volt!!

A konyha.Öröm volt itt tartózkodni!!

Pótvacsi.

Pótvacsi P-nak is:)

Teraszról....Hát igazán tuti hely volt!



Gyertya a szúnyogok ellen,picit jó volt!!!

És esett!!!És esett...

Bob azért volt.Imádjuk!


Ez nem Cafeteria szolgáltatásból volt!De ezt ki kellett gazdálkodni.

Azt hiszem boldogság volt!

Na persze ahogy azt kell mérés amikor csak kellett a szabadban is!Általában jó volt minden.2 necces helyzet volt.19.6-os cukor és rá nemsokra 2.6 os vércukor.Nos itt azért érzékelhető volt,hogy M nincs jól!!!És amikor az esti Gömb-kilátóban voltunk volt egy hipózás.Olyan nem jól vagyok érzéssel.Ott a szúnyog invázió miatt képtelenség volt beadni az inzulint..így egy gyorsmenetben 12 perc alatt a nyaralóban voltunk az inzulinozás miatt.Mindig mindent M ír felül.Ha a diabetesével kapcsolatos valami akkor ő az elsődleges.Ez már nálunk nagyon megy és nem kérdéses bármiben is vagyunk benne!!!!!

Volt dvd-zés esőnapon.Ez is kellett.csendes pihenőben mindhárman!

Micsoda kávéscsészét találtam,tetszett nagyon!

 És olvastam.nem titok mit.Óriási töltést adott!Felolvastam belőle P-nak.érdekelte.:)
Ez a legújabb divatirányzat M-nál és büszkén vállalja a csíkos-kockás kombinációt!A kóla az csak bónusz,sajnos zsebpénzén zérózik....

Egészítsd ki a képet-esőnapon.



Hagytuk....

Mozicsemege is készült.


Húsleves,amire azt mondta 10 pontos!!!!!Ez igen.A Metro étteremben ettünk.Nem elszállt árak,házias ízek és ha zóna adag kell,ha így-úgy kell az étel elkészítik....Átlagban 8 pontot kapott a Metro az ételekre!!!(Ez jóóóó)

Annyit mozgott,este nem kellett altató!

Nekem sem kellett altató!

Sokat játszottunk,lényegében mozgásorientált feladatokkal.

Volt felhő,de sokan szorítottak ,hogy süssön ki a nap a "süss fel nappal".Nagyi fel is hívott és megköszöntük,hogy megrendelte nekünk a napocskát!

Boldogság és melegség..


Dallasban sem másként:)

Imádtam,ott feküdt mellettem a Macs.

Dinnyézés.P nem evett-de gondolom ez nem is volt kérdéses.

Brassói.(na igen azért volt vc ingadozás)

P ezt nem ette meg,szinte 5%-ot evett meg ebből.

Rántott gomba és rízs.Finom volt nagyon!

Révfülöpön formában voltam.Békával találkozni számomra mindig kihívás,hátha...

A Duna tv forgatásába csöppentünk Révfülöpön a Balatoni Nyár forgatásába.






Ment a versengés..de megoldottuk.Picit mindenki első lehetett...



Hideg volt a Balaton.de ki nem hagytam azért..

csak így.

Szokásos menüje.De nem is nyafogott,hogy éhes...

Kb ő így kihagyta.nagyon hideg szél is fújt.Olyan balatoni nyaralóidő:) 
Ő nem hagyta ki!!!!!!:)

Mi kint Szél-manóval viaskodtunk...

Kintről szerettük a vizet.

Hazamentünk a fedett medencébe.






Komment nélkül is látni.Vc rendben és minden-minden rendben.



Este azért elcsíptük a kivilágított Gömböt-megmásztuk a dombot.

A teraszról még este láttuk,ennyire laktunk a Gömbtől:)

Ez külön nekem lett fotózva M által,ugyanis egy kisebb baleset történt mikor megnéztem a medence vizét jó-e....bevertem a fejem a fedett részbe.Így a hajón már M felhívta a figyelmemet,ne érjen baj:)

Aránylag jó testvérek voltak.

Hát annyira nem sellőlányos,de jól éreztem magam és persze én is vizes lettem!!!!

Boglári pillanat.A nyaralás végén.

És ez mindent visz.
Nagyon tudatos rákészülés volt diab terén azért ez a nyaralás.A végén is azért volt izgalom.Már a vasútállomáson voltunk mikor bevillant,hogy egyetlen helyet nem néztem meg a távozáskor.A hűtőt.Ahol a pót inzuk voltak.Volt szaladásom vissza,hogy a vonatot is elérjem.Elértem.de bizony mindig mindenre figyelni kell és néha be-becsúszik valami hiba az ennyi odafigyelésbe.

Az időre evés és az inzulin pontos időben beadása,vércukorhoz mérten alakítva az étkezéseket....Megtanultuk.Nem is volt senki az étteremben még fél 1 kor.Nekünk fél egykor ebéd volt.És szerintem a 7 órás reggeli sem divat a nyaraláskor és én ott is 6 15-kor keltem minden nap,mivel fél 7-kor Inzulinozás volt.
Hazafelé nagyon tökéletes vércukor ért a vonaton:5.6.Így a meki nem volt kérdés.Nagyon régen ettek már a gyerekek Mekiben.Na ilyenkor van az,hogy engedélyezem és a Móric Zsigmond körtér esett útba fél 1 kor.Így ott ebédeltünk.Nálunk ez így megy.

Felépített nyaralás.M zsebpénzen vett a Sparban diab fagyit,amúgy nem fagyiztunk és semmiféle nasit nem igényletünk plusszban.Volt nálunk.Keksz,zabkeksz otthonról,palacsinta,P is evett néha gabonapelyhet.Nem jellemzően az ételek adták nekünk a napi boldogságot.Sikerült a Duna Tv-n ellesnem egy jó receptet,amit ki is fogok próbálni...Baconbe csavart halfilé.Répa-salátával.








Ez egy vacsi-szín kompozició.Mert az sem mindegy!!!

Na,ki lehet a szekrényben?????

Nyaralás a diab tükrében..Így esett.Nagyon jó volt!!!!
Jó vércukrot mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!