2016. szeptember 19., hétfő

Kamaszkor szeretettel


Na igen..
Igyekszik mindenki,de nem egyszerű időszak ez.
A nagy M éppen tényleg készül nagy lenni,de még minden területen nem válik le..mert még vagy nem tud vagy mert kötik a törvények,szülői engedélyek stb.
A kisebbik éppen a nagylányosodás útján,de még nem mindig megy egyedül,a gondolati síkon már jól megy minden,és a tükör előtt:)
Megmaradtam a humor mellett és némileg a szabályokon változtattam.megvannak a szabályok,de másképp.Időt engedtem többet,órákba,napba határozom meg a teljesítést.
Ha nem teljesül szankció van.Megvonás.Igen-igen mechanikai eszközök,töltővel,mindennel együtt.
Azt vonom meg amit szeretnek!

Diab ide-vagy oda,néha a szívem megszakad de itt is érvényes a szankció.
Nem egyszerű időszak ez a kamaszkor.
Hogy véletlenül se legyek engedékenyebb a beteg gyerekemhez,hogy egyenlőség legyen és az étkezés terén se érezze az egyik,hogy a másiknak több jut.
Vannak szabályok,ha az utolsó 2dl-es üditő áll ott..P nem ihatja meg,kell hipózáshoz éjjel.Ha van itthon más üdítő is,akkor P nem ihatja meg a deit üdítőt.Ha light gyümölcslé is van itthon akkor P inkább igya a normál üditőt,de fordítva is igaz ha P-nak van egy félretett csokija pl-ritkán van itthon normál csoki-akkor M ne vegye el tőle hipózáskor!Így mind2 gyereknek van saját szekrényrésze-bizony-és az valahol szent a másik előtt.(tabu)
Kenyérnél már eljutottunk oda,hogy a Magkeveréses kenyeret P is megszerette,így azt nem kell több tipusút vennem,a pennys rozskenyeret is eszi így ez a 2 kenyér van amit leginkább veszünk és eszünk.

Óhatatlanul fertőz minden ami a felnőttől származik.Ha én olvasok előbb-utóbb a gyerek is olvasni fog:)-azt a könyvet amit én kölcsönöztem ki:)))
Ha én színezni kezdek..biztos a kisebbik is kér egy fénymásolatot a legjobbnak kinéző színezőből.
Ha én répát rágcsálok előbb-utóbb mind2 gyerek répát fog rágcsálni:)
A szódabikarbónás lábáztatás is ilyen,nálunk már a hétvége része:)
A reggeli italunk is,ami nem a kávé!(szódabikarbóna-citrom elegye vízzel)

A Szülőknek is teszek ki elég gyakran újságokat bejelölve a cikkeket amit szeretném ha elolvasnának várakozási időben amíg a gyerekükre várnak az öltözőben!(persze célzott cikkek).Ha csak egyet érint meg már megérte!

Sajnos a magánéletem nem példaértékű a nagy magányosságom terén,ebben nem vagyok jó példa a gyerekeim előtt.Ezen még dolgoznom kell.

P jól érzi magát az iskolában.lelkes.Ma nem futottunk iskolakört-ez volt a szívfájdalma!:)
Szívesen mesél az iskolában történtekről,az interaktív tábláról,a technikán használható satúról,a számítógépterem full szuper gépeiről és az ebédlőről.Azért ez utóbbi  a P esetében nagy szó!Nincs nagy gond az étkezéssel.Valamennyit minden nap eszik.Ez az iskola jót tett P-val!4/5 matek dolgozat,angol megy egyelőre,és a tervezett iskolai programok mindegyikétől bezsong,hogy ő menni szeretne.Szóltak,hogy a szekrényt meg kéne javítani és letelt egy óra és máris kész volt a szekrényt megjavították....Hát kérem...Sok a pozitív dolog!Egyelőre jó döntés volt a váltás!És igen néha a szülő hozhat drasztikus döntést-ha a gyerek érdeke megkívánja.

M annyira nem lelkes a suliban,de ő megcsinálja a nagyon szükséges dolgokat és ennyi.Sok szerkeszteni való dolga van,fotózások,videók készítése.Jól dolgozik,jól fotóz.Ez utóbbinak nagyon örülök!Alig várja,hogy Sweetmami főzzön rá októbertől-ő inkább így közelíti meg az iskolát.

Persze az edzések még mennek mind2 gyereknél.Hamarosan versenyek és meccsek lesznek.P még barátkozik a gondolattal,hogy iskolai tornára is beiratkozik,így csak a pénteke lenne szabad....

Csütörtökön Gimiben kert-mozi lesz.Én is megyek.Egy új világ ez a Gimis korszak...Már várom:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése