2016. október 7., péntek

Barátmeghívás.Elengedtem.

Kungfu hazaérkezett.nem tudom ezt a Világutazót hová fogom elvinni az októberi Lengyelország-i túra előtt.(néha örülök ha élek).
M a barátjánál alszik.Engedélyt adtam neki.Kosárlabdát néznek a tv-ben és ez este lesz...Mindent ő old meg.(eljön az idő a diabos szülők esetében is,amikor nem mondhatok nem-et.Az élet diabetessel együtt is élet.Azért mindenkinek csak egy ilyen fegyelmezett diabos kamaszt kívánok!!!)
P szülinapra hivatalos az új osztálytársak közül:)1 hónap telt el,üzenetek mennek-jönnek a telefonján,szülinapra hívják,ajándékot kapott stb.Ebből látszik nem mindegy milyen közegben töltögetjük a nap óráit!!!

Persze most testvérháború van,néha zeng a ház sajnos.De minden miért is lenne rendben???

A napokban megkerestek telefonon,hogy újabb kicsi gyermek lett diabos,most kerültek haza a kórházból,kereshetnek-e....Újabb diabos és gyerek és egyes tipusú...Elgondolkoztató.
Persze keressenek,de leginkább az én lelki tanácsaimmal tudok segíteni amiken keresztülmentem és ahová eljutottam/tunk.Bár mi kivonultunk a közszereplésből,nem jelenünk meg találkozókon és nem keressük kimondottan a diabos csoportok társaságát.M is és én is szeretünk egészséges közegben lenni inkább másként.És működik így is.Nem feltétlen kell asszimilálódni a hasonlókkal-szerintünk.
Az internet,a média lehetőségeket ad a kutakodásra és szerintem mindenki maga döntse el mit alkalmaz,mit és hogyan étkezik.Főleg ebben a betegségben mindenkinél másképp hat az Inzulin ,a kor sem mindegy és a kamaszok cukra egyébként is labilis.M frászt kap mostanában már a blogomtól is,kimondottan nem szereti a témát.Amit szeretek benne:mér,figyel,számol,mérlegel,tudatos és precíz.A saját kis élete mellett párhuzamosan fut neki a diabetes.Vele együtt él!És tud is.
A hátteret persze biztosítom neki,de jól uralja a helyzeteket.

A ma esti ottalvós barát-parti biztos ajándék lesz neki.Elengedtem.és el is fogom mindaddig,míg okosan,figyelmesen,fegyelmezetten teszi a dolgát!
(nem kapcsolom ki a telefonomat éjjelre se,-minden eshetőségre)B és családja tudja a diabetest,M már utazott velük programra.Azt mondom:megérdemli már az elengedést!
Szombat 10 órára fodrászhoz vagyunk bejelentkezve,így reggel jönnie kell haza...és már mesélheti is az élményeit:)

A többi diabos szülőnek üzenem:ha akarja ha nem a szülő:a diabos gyerek is lesz tini,a diabos gyerek is kimarad majd éjszakára,a diabos gyerek is felnő egyszer és el kell engedni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése