2016. augusztus 30., kedd

Tanévkezdésre készen

Nyár vége.Talán engem visel meg a legjobban.
Már-már érzem a hétköznapi rohanós mindennapokat,mióta dolgozom.A gyerekek reggel a másik oldalukra fordulva észre sem veszik mikor elmegyek reggel dolgozni....Hogy lesz ebből pontos iskolába érkezés???

Diabetes ebéd rendben.Az iskolában M lesz az egyedüli diétás étkező,nem lesz nehéz megjegyezni.
Szerintem nem csinálok nagyobb attrakciót..csak leírom a hipoglykémia illetve a hiperglykémia tüneteit és ellátását az osztályfőnöknek.Baj esetén értesítendő telefonszámokat,mentő számát.Írok miből áll egy hipoellátás.És órákon való vércukormérésre engedélyt kérek,azaz leírom,hogy előfordulhat ilyen,illetve néha nem tornázhat 15-ös vércukor érték felett.(azért jó már,hogy M nagy és önellátó jó diabeteses,aki tudja és érti a betegségét)

P is a mélyvizet kapja.Októbertől lesznek könyvei az új suliban.
Nagyon várja és lelkes.Ez már jó.

Én már megkezdtem a tanévet.
Pozitív.Ritkán írok ilyet így,de most így érzem.

Nagyon lettek a gyerekek.Régen,mikor még a hastánc tanfolyamomra elvittem őket és a táncedzést a folyosón ülve várták meg:)-akkor még nem írtam blogot,olyan régen volt.
Na az sem volt semmi időszak.
Ma már nem cipelem magammal őket,sőt lesem az időt mikor velük tudok lenni.)Tényleg fordult a kocka.Újra indul a hastánc tanfolyam......Mozgás és közösség miatt nem lenne rossz újra:)

P edzésen van most is,M edzésre ment.Jó vércukorral indult az edzésre,ilyenkor bevállal edzés előtt egy pici jégrémet(Penny Market)-úgymond ilyenkor bűnözhet.

...én meg ilyenkor tudok picit mozogni-nem éppen tesz jót a gyomromnak a munkahelyi "más"étel,még nem tudom maradhat-e hosszútávon,vagy változtatni kell.

Felkészülve a tanévkezdésre:induljon a tanév.

2016. augusztus 27., szombat

Nyár vége





Találtam ezt a szép idézetet.
Tegnap a szeretet mellett ambivalens érzéseim voltak.Iskolakezdési vásárlás.Igények.Nézések,nem egyező vélemények.
Nem lett jó vércukor!

Vége a nyárnak,sokminden történt,élmény,kaland,nevetés,sírás,bolondozás,pihenés,csavargások,nyaralás,utazás,móka...semmittevés.Képek alapján is tartalmas,jó nyár volt.Bár kisebb-nagyobb akadályok voltak(vannak)-amikről így nyiltan nem írtam-de azon vagyunk,hogy jó megoldások szülessenek.

Új korszak kezdődik Sweethomeban.
Én új Vezetőséggel kezdem a tanévet,nyilván más lesz a fontos,mint eddig volt.A Gyerekek új helyen,új közösségben,új irányokkal indulnak.

Lehetőségeket mindig kapunk az élettől,élni kell vele és kihozni a legjobbat belőle.
Például nincs gáz-még mindig a háztömbben.
Leveles tésztából pizza lesz(hónap végén már nem tudok rendelni a Don Pepétől)-kihozom a helyzetből a legjobbat.Ch tekintetében is.

Hétfőtől meg én már dolgozom,a gyerekek egyedül kalandoznak még pár napig,reggel az Interfood szállítja nekik az ebédet:)Talán ez az új kalandjuk kezdete:))))

2016. augusztus 26., péntek

Tábori:oldmegmagad!




Boldog születésnapot a Nővérkémnek!Ez a pudingos tortácska jelképesen neki,de ötletként másnak is jó lehet.


Én ezekkel lepem meg most meg.Boszorkánykonyha blog mellé nem kell más csak egy ilyen jópofa óra:)-ez a csoki meg finom egyszerűen.Cukros(nád)de finom!

Tábor:jól érezte magát M.
Elmondása szerint senki nem nézett rá,mint diabosra...A diab étkezést elvileg megrendelték,de nem azt kapott...Szerencsére Inzulinérzékenységgel szúrt...picit ment a hipózgatás a jó kis gyors ch-któl,de kompenzálta otthonról vitt ezzel-azzal.Le a kalappal M előtt!!!!!!Ez az oldal sántított,de megoldható volt....(kilómétereket gyalogolt ő is oda-vissza,futtatták őt is-persze,hogy hipózás volt,és tulajdonképpen senki nem kérdezte meg-tanár-mivel jár ez neked fiacskám)(Lehet,én vagyok megint nagyigényű...)Csakis magában bízhat az ember-megint bebizonyosodott.Szerencsére nem is volt semmi probléma.Csak egy "kis"anyagcsereprobléma...és ennyi az egész!
Bár éjjel most borult minden,keltem is 3 óránként,jöttek a hipók.
Ma kikompenzálja.
Csak sajnos nincs gáz a lakásban,csakis villanysütő van,így jóval nehezebb főzni.Remélem azért megoldjuk.(még 2-3 hét gáz nélkül).

Jó vércukrot mindenkinek!


2016. augusztus 25., csütörtök

Életjel a táborból

Reggeli erkély-üzi(..:)...)valahonnan ide hozta a szél..mosolyogtam.Pedig csupa árnyékolós az erkély,a landolás mégis sikerült a virágon:)

M-tól 8.0 az érték este későn,jól van-ennyi hír jött.
Végülis ebben maradtunk,életjelet adjon.
Adott:)

A gázcsövet valószínű csak 2-3 hét múlva kötik vissza.
Nagyobb a gond,mint hitték a háztömbben.
Szomorú vagyok.Kihívás előtt megint...

Viszont szépen süt a nap az utolsó szabinapomon.Ez jó:)

Mind2 gyerek megkezdte nyári intenzív edzését,izomláztól alig élnek.
De mozogni kell:)

Mára pizza lesz,elektromos sütőben süthető...
Vasárnap még nemtudommileszazebéd:))))-az ember milyen tehetetlen,ha egy "luxus"hiányzik a háztartásból!

M ma érkezik, a többiekkel jön-írta.Ez jó hír,akkor már megvan a társaság:)Szeretem ha rendben mennek a dolgok.Akkor Csibetábor is pipa.-diabos felszereltséggel.

Olvasom több helyen,hogy elveszett a vércukormérő,a pen..stb.Én M-nak mondtam tegyen minden mellé egy nevet,címet.Ha mégis elveszik,máris látható kinek van égető szüksége rá...Szerintem ez a járható út.És hamar visszakaphatja a Tulajdonos.


2016. augusztus 24., szerda

Diabetes a táskában:indulás!!!!

Anne Burrell főz..nekem is!!!!!-mondhatnám.Lezárták a gázvezetéket 1 hétre biztosan.
Maradt nekem egy mikró és egy villanysütő....(rendeltem ebédet a gyerekeknek jövő hétre,M-nak csütörtök-péntekre is)-és szombatra is rendeltem,biztos ami biztos.Vasárnap valami mikros finomságra gondoltam:)Aztán már suliban,illetve én az oviban ebédelek.És talán a biztonsági előírások is jók lesznek a házban és megnyitják majd a gázcsapokat.
Helyzet van.

M elindult a Csibetáborba.
Egyedül ment.így akarta.
Diabetes?
Vitte magával.
Ez az övé.
Amit segíthettem,megtettem.
És csupán ennyi az én dolgom.(15 éves kamasz diabeteses.Amúgy is eljött az idő,hogy leválasszam magamról,sőt megtette ezt ő maga.Mindenképpen a saját útját kell járnia,így a normális..diabesessel vagy anélkül az itt most mindegy.Bizony,akik még ez előtt állnak megsúgom:nem egyszerű!!!M hozzászoktatott már engem,amikor 22 órakor ért haza edzésről...ötödikes kora óta egyedül jár edzésre....és szerintem is normális út,ha megtanul a diabetessel együtt élni.Ő megtanult.Felkészült.Nyugodt szívvel engedtem el.Tegnap még volt módom beszélgetni vele az alkoholról.Simán nem mondtam újat vele.Ő elmondta:késztetése sincs ez irányban elmozdulni...Mindenkinek csak hasonló kamasz éveket kívánhatok).

P-val még tartunk 2 nap vakációt és beindul a gépezet:tankkönyv vásárlás,ünneplőruha vásárlás,füzetek,tollak,...stb...ami ezzel jár.Új suli(k),új kívánalmak...




Gólyatábor-ami itt Csibetábor-előtt

Hamarosan gólyatábor..azaz holnap.
M holmija összekészítve.
Nem megyek vele reggel,ő kérte-minden kész,minden a táskában.
Hű,nagyon izgi lesz neki.
Ottalvós.
Várom a híreket majd róla.
Szerintem minden rendben lesz.
Csoda:de nyugodt vagyok.
Ez ritka,de most így van.

Akkor induljon a gólyatábor....persze diabbal-de ez már így marad...
Gimnazista diabos élet első etapja elkezdődik.

P boldog,ma papíron is az új iskola diákja.
Új korszak ez nálunk:)))

2016. augusztus 22., hétfő

P sikeres angol felvételije

Valahogy így...
P túlvan az angol felvételin.Felvették a suliba ahová szeretett volna átjelentkezni.
Na akkor itt a lehetőség egy új életre,nincs körömrágás,idegesség az osztálytársak miatt,tanulás van,angol nyelvi osztályba fog járni.Boldogság van.
..pontosan.
Van!

Már nincs hiányzó puzzledarab.

P esetében már látható problémák voltak.
Tavaly a Tanítók hatására maradt P a régi iskolában,jön egy új lány és....
Jött egy új lány tényleg.De nem lett semmi.

Most P lesz az új lány az új iskolában.

M is örül a Giminek.A héten gólyatábor neki,már intézzük.Tanárnővel telefonos egyeztetés történt.Nagyon pozitív a hozzáállása!
A többit M-nal megbeszéljük és menni fog minden!

Most alvás,hisz a pihenés fél egészség,mára már nem kell több izgalom.
Mindenkinek csak súgom amit akarunk azért álljunk ki és ne adjuk fel.Sikerülni fog!!!
(Ünnepelni mentünk P-val a Kökibe,sütizni akartunk.De mivel 20 óra volt már..minden bezárt ami cukorbomba lett volna a pocakunknak és a fogunknak...Nos,nem lett vércukortúltengésünk.Jupppi)



2016. augusztus 21., vasárnap

Anne Burrell


Ezen a fotón nevetgélünk...persze nem nevetséges,és bizony a nagyiknak sem feltétlenül a pocakon keresztül kéne szeretni....
A kínai konyha finom.Ha utánanézel a sok cukor,méz,kalória és zsír az amiből tudhatjuk,hogy:nem egészséges,azaz ritkán,mértékkel fogyasztható,és egyáltalán nem diabbarát!Azért én Anyukámmal ettem ott egyszer,de a tudatosabb konyha az otthon vár,és most picit nem is vagyok lelkes a főzés terén,de tudom:azzal jobban járok amit én készítek.Természetesen M-t nem fogom kínai ételre csábítani,és szerintem ő nem is enne ott:)-mivel érezhetően sok a cukor az ételekben.


Anne Burrell úgy főz a tv-ben,hogy öröm nézni.Tényleg szívvel-lélekkel.
Ha főznöm kell,szoktam rá gondolni,jobban megy a főzés.Szívvel-lélekkel.


Currys-kurkumás-sáfrányos sült hús,zöldség,rízs-kukorica körettel.Jó pontszámokat kaptam.10-es skálán 9 és 8-as pontok.Ez nagyon-nagyon jó!Köszönöm Anne Burrell!!!

















És a tányéron való ételek elosztása,arányosan....tutira nem léphető át a ch tartalom így!
                                                                   
                                                                    ...
.És felgyorsulnak az események a héten.....Aki olvas...tudni fogja....:))))

2016. augusztus 19., péntek

Megoldás mindenre van








Lezárják a gázvezetéket napokra a háztömbben...lehet,hogy hetekre,ha lakásokba nem tudnak bejutni...

Én azon a héten már dolgozom,a gyerekek még itthon az iskola előtti napokban.megpróbálok valami olyan ételeket,amiket a villanysütőmben elkészíthetek.Vagy rendelek.Azt már úgyis jól tudok.(Interfood)
Én kicseréltettem a flexibilis csövet a gáznál és beszereltettem a szellőzőt...azt hiszem nem lehet gond...de jobb óvatosnak lenni és inkább nézzék meg szakemberek,a biztonság is fontos.

A gyerekek nyaralnak...Szekszárd,Paks..Nem sok a  hír felőlük.
10 éve a házban lakom és elfelejtettem a kapukódot(nem tudtam hazajutni) az utolsó 4 számjegy variáció nem jött össze,felhívtam M-t a nyaralásán,mondjon egy házkódot....kisebb mosoly és kaptam 4 számjegyet.Nem tudom mire vélni,egyelőre nem agyalok mi lehetett,már másodszor van ilyen a 10 év alatt...Egyszerű blokk...:(



2016. augusztus 13., szombat

Esti programok P-M


Sörfesztiválon P-val.Izgalmas volt..csak ízelítő:fűben próba -kő a hátba...,üvegszilánkba lépés,fellépőruha elszakadt -elszaladás tű,cérnáért,rágóba ülés a fellépő ruhába,lemaradás a flash mob-ról..Ebből P a legutolsó és a rágós történet....ez a békás tánc csoport tánc egyébként vagy 10-en táncolják,most a nyaralások miatt ketten voltak itthon és így lett duo.Jól megcsinálták!!Ügyesek voltak!M ez idő alatt focimeccsen Apával,győzött a Honvéd a Paks ellen:)A cukor jó volt végig!!!


...
Összecsomagolva megint a 2 gyerek holnap reggel indulnak Apával.
Találtam egy fekete madártollat abba a kistáskába amit az (pót)Inzulinnak készítettem össze,nem jelent éppen jót.Halált jelent vagy misztikus dologba való betekintést.

Na most aztán......

Szerintem alvás....és nincs agyalás.És már evészet sincs!!!!A jó vércukor reményében!!!

2016. augusztus 12., péntek

VHS gyerekek






A mai délután leporoltuk a VHS kazinkat,és nagyon aranyos pici kori videót néztünk.Hát...aranyosak voltak!























A rendelt ebéd ma nem nézett ki 64 ch-nak,de mégis annyi lehetett,hisz a vörösboros marhapörkölt picit csalóka az ő saját ch-ja miatt,a krumpli adott volt...De a mai ebéd finom volt!P is amit rendelt megette,mert tegnap amit ő rendelt...azt sem ette meg,nem ilyenre gondolt...alapon:))))))))
Összecuccolás kezdődik,Szekszárd és Paks szerepel a gyerekek nyaralásában.Apával mennek.
Pár jó ch-s kenyér kell,mert onnan jelezték,hogy a Pennyt felújítják és nincs rozskenyér így....De addigis még van 2 nap....focimeccs,P fellépése a Kolibrivel.....

A Gimnázium visszajelzett-tegnapi kérelmem után-hogy elvállalja a konyha M 60 ch-s ebédjét,így a többiekkel ebédel majd.Boldogság van!

Jó vércukrot mindenkinek!!!!

2016. augusztus 11., csütörtök

"Milyen jó nekünk!"




 Rendben..és hol van M?Hisz ez a diabos blog róla kell szóljon.Közvetve sokminden róla szól,hiszen itt is a fotókat diab-intézés előzte meg,a Gimiben voltam a titkárságon ch-igazolást leadni,hogy diabetikus étkezést kaphasson M.Még nem 100%-folyamatban van.Ha ott nem lesz ebéd intéznem kell valahol máshol.

De hazafelé hát nem jött a busz..bementünk a játszótérre,mozogni kicsit.

P angolon volt már reggel 9-kor.Tegye fel a kezét aki naponta angolozik a nyáron és készül felvételizni egy jobb suli reményében?És az a szülő is aki erre áldoz.Alkalmanként 3000 Ft-ot.Nos miért írom le?

















Kaptam már megjegyzést milyen könnyű nekem itthon lenni heteket szabin.Persze tök jól keresek a pedagógus fizimmel és egyedül nevelem a gyerekeket.Bizony a szép és jó dolgok látszódnak a blogon milyen jó nekünk.Azám!Milyen jó!
M beteg és nem változott.És tudvalévő nem is fog.
P olyan érzékeny,hogy a rovarirtószer miatt is kezdett bedagadni a feje,,fél lábbal a Heim Pálban voltunk.Tény,hogy az élelmiszerek sem olcsók amiket mi eszünk,van,hogy penészes lesz a kenyér mert én a legkevésbé veszem a tartósitottat és bizony akkor újat kell venni...ez mind-mind költség.
Megyünk ide-oda,de van bérletünk Budapesten belül akármennyit utazhatunk és M kártyájával is van kedvezmény(90%) az országos utazásainkhoz.Így többször neki tudunk vágni a vidéki utazásoknak.Mert ez látszik,hogy de jó nekik már megint mennek.

Hogy csinálom?-kérdezik
Azért az utóbbi időben Apai segitség is érkezik a gyerekeknek,mert ugye a gyerekek igénye is nagyobb tárgyakat,ruhákat,cipőket illetően....

És sok egyéb dolog kimarad az életünkből,a tudatos beosztás jellemez bennünket.

Nem tartjuk annyira tárgy-központúnak az életet,és talán ebben én is picit letettem az asztalra valamit.Élmények kellenek!

Megvan még a "Hozzád ért utoljára"labdánk-és ha előkerül egy-egy napon,hát intenzíven húzzuk egymást és megmozgatás lesz a lakásban.:)(Talán soha nem növünk fel)-én ezt sok családból hiányolom,a spontán csináljunk valamit és játékosan egymásrahangolódást-na igen ettől vagyok én más és lehet hibbantnak tartani.Vállalom.Engem a cél érdekel és a miből mit válthatok ki.

És most a doktori dícséret búzdít arra,hogy bizony az étkezés terén is valamit jól csinálunk.
Nem lenne ennyire jó érték ha nem lenne jó a diéta!

3 éve még tétova voltam én is,mit fogunk csinálni és inkább feladtam volna,sírdogáltam.Ma már????Nézem mi a következő teendőm amivel jobb lehet valami kis életünkben?


Sokaknak az az egyetlen kérdése,hogy van-e barátom,lett-e kapcsolatom?(mert más kérdés nem is létezik)
Nem.nem lett.nehéz is lett volna a diab mellett,hisz minden időmet a 2 gyerek tölti ki és nem szakítottam kellő időt erre.Voltak próbálkozások-nem itt lenne a fórum ahol be tudnék számolni,de vicces és a siralmas kategória között mindenről írni tudnék...Szólok,tudatom és nyilvánvalóan érezhető lesz,ha belép az életünkbe egy negyedik fő.....

Vele mi fog történni ha mégis belép az életünkbe?Ha dohányzott hamarosan le fog szokni:)Ha cukorfüggő volt akkor hamarosan jóval csökkenti majd az adagját....ha nem szeretett sétálni akkor most fog szeretni...és...bizonyosan találkozik majd a "hozzád ért a labda utoljára"játékunkkal,és ő is dobja majd:)-és persze megtanul vásárolni tudatos szemmel(aggyal)-és lehet,hogy rövid időn belül vércukrot is tud majd mérni..és ez azt jelenti majd:részese a körforgásunknak.Mert ugye milyen jó nekünk.

A legfontosabb amiért nálunk működni tud ez a diab-dolog:mert szeretet van.Nem is pénz függvénye: piritós kenyér vajjal is nagyon jól tud esni,ha szeretettel készítik és mondjuk egy asztalnál,beszélgetve falatozzuk el.

Jártunk most is diab kontrollon,láttam egy-két családot,de nekem elég is belelátni abba a pár percbe rendelőben,itt-ott.Hogy is lehet ezt még csinálni?Nem véleményezek,de tudom:jó az út amin járunk!
Lesz jobb időszak és lesznek még toporgós percek a diab körül...nyilván.
De senki életével nem cserélném el.
Van hamis kapcsolat körülöttem nem egy..akik nem őszinték egymáshoz,van gyerek a környezetemben akik nem éppen megnevelt gyerekek és van gazdag család is,akik utazgatnak a világban....de még mindig azt mondom:hű de jó nekünk ahogy néha megjegyzik nekem.És hű de jó!
Tényleg milyen jó nekem,hogy a munkahelyemen nekem van a legtöbb szabadságom....de azt nem is sejtik,hogy tartósan beteg gyerekem után kapom....Hű de jó nekünk!

Autó hiányában hű de jó nekem 5-6 boltból összeszednem az élelmiszereket...tényleg milyen jó:)
De még a 6.-ra a lépcsőn is felviszem csak azért,hogy nekem jó legyen....:))))
Mindig azt hiszik a házban rossz a lift,hogy lépcsőzöm:))))Egyszerűen nem hagyom el magam,csak ennyi.

A diab terén is azért nem csatlakozunk másokhoz,mert talán a kirívó életünk nem illene bele mások életébe.De megjegyzem:nem biztos,hogy a mienk a rosszabb életforma!
Köszönjük Sweethomeban a helyzetet uraljuk,törekszünk a jóra és a mégjobbra:)-és nem feltétlen kell követni az életünk egyetlen mozzanatát sem,de néha csak egy picit..nem baj ha letérünk a tökéletesre kiépített(társadalmi elvárások) útról:)

2016. augusztus 10., szerda

Szívbaj:)

Sztori.
Mindent kimosok...már nem tudom hányadjára indul a mosógép:)-de most nem is lényeg.

Szárad az erkélyen...minden ruha-most nehezebben mert hűvösebb az idő.
Megforgatom,nézem őket,összeszedem.
M rámszól:"Anya,az a pólom az,amelyik dedikálva van??-ugyanis nincs rajta betű..."

Nézem,valóban nincs rajta a szülinapi Milánnak felirat.Atyaég,mit tettem,kimostam az ajándékot és kimostam a dedikálást róla???

Mit éreztem?(nem mondom meg!!!)



.....................................................................kiderült,hogy van egy embléma nélküli Honvéd mez is..
ez éppen az volt,a dedikált még várja a mosást,a vállfán:)

Ez az a helyzet amikor nem a gyerek cukra lesz ingadozó,hanem az enyém:))))

Doktornői dícséret

Láttál már minta embert?
Ő az,akit itt látsz!
A Doktornő szavakat nem talált a kontrollon.
Nem hízott,sőt nőtt is.A teszten is átment amiket a Doktornő kérdezett mit hogy csinál,mikor hogy szúr.Megdícsérte.És a kontroll alatt jött meg a HbA1c érték:6.4%.Ez tökéletesen jó!
Újabb dícséret következett és azt mondta a Doktornő:M felnőtt.Érti amit csinál.

Igen M tudja mit csinál,és a fejében a dolgok rendben vannak.Tudja az ok-okozatokat!

Boldog vagyok!!!!
Mire hazaértünk megérkezett a pizza futár.Ruccolás extra vékony tésztás ch csökkentett pizza érkezett.

Szerintem továbbra sem akarunk semmilyen csoporthoz tartozni és diab körökben mozogni.
De ha valaki kérdezne Tőle/tőlünk...szívesen válaszolunk.A sok bonyodalom és edzésnapok után is azt mondom:nem adjuk fel és törekedni fogunk a további jó,sőt még jobb Haemoglobinra!

Finom ételek megválogatva,bizony kiszámolva és bizony-bizony nézve a GI-et is!!!Mellette legyen mozgás rendszeresen és ugye a reggeli szódabikarbóna-citrom "üdítő a nem mellékes és a Varga-gomba.
És az önfegyelem.
Ja és Sweetmami aki mindig javasol,mindig ötletel,mindig fotóz,mindig dokumentál.....és riogat....:))),figyel,virraszt,kiharcol,lehetőségeket keres és élményt ad!

Próbáld meg és sikerülni fog!!!!

Meggyőződésem:fejben dől el minden.M-nál eldőlt,tudja mit miért csinál.
A Doktornő büszke M-ra!
És én is az vagyok!!!!

Sajtburesz


"Nekem is jó lenne egy-két sajtburesz"-mondja M.(Kenderesi után szabadon,Rio Olimpia)
Kontrollra indulás előtt:)

Én meg kíváncsian várom a HbA1C-t.
És majd meglátjuk azt a sajtbureszt:)

2016. augusztus 9., kedd

Super-man

Holnap kontroll,ma mérések vannak,éjjel is lesz 2..ilyenkor látni szeretné a Doktornő az éjjel hogy alakul...Don Pepe jutalom-ebéd lesz szerintem,mert P még táncpróbán lesz,lesz egy nyári fellépése.

Amíg más játszik,csak úgy tv-zik addig P keményen angolozik egész nyáron a nyelvi suli miatt.Szerencsére előbbrevették a felvételiben,hamarosan már tudni fogjuk a jövőt, és így tervezhetünk.Beszéltünk az Iskolaigazgatóval komoly szándékainkról.

A "nemistudommileszaholnapiebéd"végülis sajtot rántottam(update zsemlemorzsa és sk tartármártás),Jázmin rízzsel.Nem egyszerű a diab és a fényevő gyerekeimmel.
3 napra rendelni fogok még maradt a nyaralás-cafeteria pénzből szerencsére.Szabin vagyok,jó érzés mikor reggel csenget az ételfutár és kész ebédet hoz:)Megjegyzem:szabin vagyok!:)

Történés1:
P keres a hűtő tetején.(hypós cuccok vannak ott).Talál is.
1 cs.Belvita keksz és 2 dl 25% gyümölcslé."Hypózom"-mondja.

..bemegy a szobájába kérdezek tőle valamit:
"Most hypózom,hagyjál"-mondja nem éppen kedvesen.
Tehát arrogáns is volt....:)

P lehet,hogy tényleg hypózott???!!!!Így hát ellátta magát.

Történés2:

Reggelihez készül M.Tányérján rozskenyér és egy kis hely kihagyva.
Kérdezem:"az ott mi??"
Ő:"Hiányzik még 14 ch és odapakol 2 db kör kekszet"

Reptéri busszal jöttünk haza,sok-sok Szigetre tartó külföldi fiatallal-csak mi voltunk magyarok a buszon:)))))Tudni kell ehhez,hogy a héten van a kosárlabda edzőtábor...valami jó helyen.
M megszólal:"Nem érdekel,ha a sulival külföldre megyünk én is megyek"-mondta.
Bizony eddig az edzőtábor tárgytalan volt neki a bizonytalan étkezés és orvosi háttér miatt.
De bizony most a kontrollon rákérdezek majd mi a feltétele a külföldre utazásnak diabosnak(repülőn).
A szív szakad meg,hogy Ő ezért marad ki az edzőtáborból,pedig ott lenne e helye!


2016. augusztus 8., hétfő

A "hajléktalan napunk"

Nos,ma a lakásban ilyen luxust nem élhettünk át,így már reggel becsomagoltam mindent és útnakindultunk:

Reptéri kilátóban jártunk.




Mindig élmény!A cukor jó volt,egész nap mentünk.

















Allergiavizsgálat P-nak.Leíródott,szőrös állatot ne......Lehet teknős vagy hal..Hát éppen nem volt rózsás utána a hangulat....

Ma "hajléktalan napunk"volt.Sok-sok helyre kellett menni és volt olyan hely ahová önként mentünk,reggel 10 óra óta talpaltunk.
Az ebédet a Köki tetőteraszán fogyasztottuk el,Otthon készített 60 ch-simazsömi-hambi.Mivel tudtuk előre,hogy ilyen "hajléktalan napunk" lesz így minden volt nálunk,egészen kb 18 óráig tervezve.Nos a diabetesben nem elhanyagolható plusz dolgok és ugye a meleg miatt a víz...innivaló....és egy pár helyen kipróbáltuk az illemhelységet is,Szerencsére M cukra nem volt magas így sokat nem kellett a mosdóba mászkálni.

Holnap nyugit akarok!
Holnap mégnemtudommileszazebéd...:)De az biztos finom lesz.Holnap a másik suliba megyek P-val,az Igazgatónőhöz ügyeletes napra:)-és ezerrel megy az angolozás a jobb suli miatt.
Szerdán M-nal kontroll a Klinikán.-

Akkor most ...jó vércukrot mindenkinek!!!!Jó éjt!

2016. augusztus 7., vasárnap

Vércukor a Cirkuszban

Az Atlantisz gyermekei előadáson.

 Nagyit is elvittük,ő nagyon szereti a Cirkuszt!


















A lézershow és a szökőkutak nagyon fantasztikus élményt adtak!


















És akkor jött a szünet.Nagyon-nagyon meleg volt,víz az kellett.P-nak KELLETT valami a büféből:)-bár méregdrága,de ilyenkor mit tudsz mondani????
Vettünk egy nagy kukoricát.persze M is?Egyen belőle?
Már éppen visszaértünk a helyünkre a szünet végére...sötét lett.neki ez sem probléma.Mért.Ölben a mérőfelszerelés.Mért:9.8,kb 16 órát írtunk.Mérlegelt.Ülés van,nincs mozgás,meleg van és 9.8 az érték,enni fog pattogatott kukoricát.10 egység Humalog mehet.És mehetett a falatozás.Ja sötétben szúrás előadás alatt felkarban.na erre mondom én:profizmus!!



 Tissue szám..P tátott szája mindent elárult.Gyönyörű piros tissue volt,nagyon látványos!



Jól éreztük magunkat.


Én is megörökítettem a pillanatot,szeretek élményt adni de részese is lenni!!!
szép előadás,és teltház előtt!!!!!Már hónapok óta teltház van!
Jó érzés élményt adni!Kultúrális élményt,szórakoztatást meg annál inkább!!
Virágoskert ruhámban:)



Este Anyukámmal picit erkélybeszélgetéseket tartottunk.A bor 2001-es volt:)













Mióta Humalog Inzulin van nincs az a nagy kötöttség!!!!Áldás!

A következő hét sem lesz olyan eseménytelen...de ezt majd akkor...folyt.köv.