2016. október 31., hétfő

2016. október 30., vasárnap

Z,mint zűr

Gyújtottam...azokért..akik már nem lehetnek velünk.

Kungfu a világutazó pont nálunk várja a következő átadást-Brüsszel-de addig kicsit levélkupacozott..bizony ott van:)-középen.

M-nal vc-csökkentő sétánk volt.Önként jött,sőt ő ajánlotta fel,bár normál vércukra volt!Fotóztunk,hülyültünk de legfőképpen beszélgettünk sokmindenről.



Látod a vonatot a háttérben:))))?

Adrenalin növelő próbálkozásaink.

Kungfu világutazónak is a kedvében jártunk.

Az elmaradhatatlan lábfotó!







Ez pedig egy otthoni újságcikk,hát nem aktuális?????

Így kéne már lassan érezni magam.De!!!

Z,mint zűr van nálunk.

S,mint semmi nem úgy alakul ahogy kellene.

K,mint katasztrófa.

Még  az is közbejött,hogy hoppá,elszámoltam magam Anya és 30 "ch-val többet szúrtam,"mert nem jól szoroztam.Na figyelj a vércukorra ha tudsz.Kerestünk még 30 ch-t az ebédhez,hogy kb meglegyen a ch az Inzulinhoz.

E,mint elegem van.

Valaki raboljon el és elmegyek vele.

Mai bejegyzés:The End.

2016. október 28., péntek

Szünetre készülés










Nem most volt....de sajnos a sok kütyü megváltoztatta az emberek életét....Szülőket edz,hogy jó tudjon maradni.mert a szülő,legalábbis a jó szülő nem robot,nem kütyü-amit általában szeretnek a gyerekek.A húsvér szülő fegyelmez,beszél,érint és nem gombnyomásra működik.Szeret,Ez a mai gyerekeknek már feladat..hogy ezzel mit kezdenek.










P marad itthon.Apa dolgozik..............................................a számüzetés sztornózódott.Hurrá.Nem kommentelem talán.

B-verzió indul a 2 gyerekkel.
Szabin leszek,főzés-mosás-takarítás,háztartás mellett pihenni is szeretnék.2 kamasz mellett ideális ezt kivitelezni:)
...
Jó M  vércukorra törekvés indul az étkezést illetően,de általában a nem mozgás M-nál produkál furcsaságokat.Az esti edzésre hagyatkozni csak....nem ideális a szünetekben.Az X-box sajnos csak a kéz ujjait mozgatja,jelen esetben ez kevésnek bizonyul.
....
Mindenkinek jó vércukrot kívánok...és gyújtsunk gyertyát azokért,akik már nem lehetnek velünk...,halottak napján...
.

2016. október 27., csütörtök

OEP figyelmeztetés

 OEP ügy:
Voltam a háziorvosnál,ott csak a kért receptet adták ki annyi volt a beteg,nem tolakodtam a betegek elé,így a gyógyszertárban érdeklődtem.
Megkérdezték kérek-e még valamit.És ekkor kérdeztem csak rá.Ők nem mondták volna maguktól.De nagyon szépen és kedvesen elmondták,hogy annyi a baj,hogy volt többször már arra példa,hogy m neve alatt 3 hónapnál előbb lett kiváltva az újabb 3 havi Stix doboz.
És az a probléma,hogy 90 napnál előbb nem lehet.Nos ez tény.Amikor Inzut váltok ki és nálam a recept oda szoktam adni és minden zökkenő nélkül meg is szoktam kapni a stixeket,még akkor ha volt otthon még 1 doboz.Senki nem szólt.Nem villogott a patikának sem,hogy 90 napnál előbb vagyok.Tény,nem voltam naprakész a stix napokat illetően,nem írtam fel a 3 hónap leteltét soha a majdnem 4 év alatt.Ebben az az érdekes,hogy M 3 és fél éve diabos.
Most annyi büntetést kapok,hogy csak 3 doboz stixet irnak fel nekem és nem többet így elég gyakran kell mennem iratni:((((((A betegrendelőben élmény lesz gyakran előfordulni.....Így is macera az asszisztensnő kérése felém,hogy előtte való nap telefonáljak mi kell,mennyi és másnap adja a recepteket rendelési időben,ha....elkészíti.gyakran a beteglétszámra hivatkozva nincs még meg a recept így sem.De ez meg már az én személyes problémám.Sóhaj.
Tulajdonképpen ez egy összetett probléma.Én idő előtt mentem többször,a gyógyszertár is kiadta eddig probléma nélkül.Most meglátjuk mit mond erre majd a kezelőorvosunk,vagy ő is csak rám hárítja,írjam be a naptárba ma mentem a stixekért,a következő esedékes időpont x napon.Na persze..mert ha így működne az ember,hogy napra pontosan.Nos én nem nyugdíjas vagyok aki erre pontosan figyel,hisz ez a napi szenzáció,hogy menni kell a stixért mert ma van a napja.Dolgozom,alig élek sokszor.De legyen.megoldom.És most megoldotta az OEP 3 doboz után szaladgálhatok új receptért.Mindig.Ha szabiznak akkor helyetteshez,és imádnak felírni ilyeneket,mint már annyiszor 4x mentem vissza a rossz recepttel,mert nem volt jó valami....
De legyen.
Szeretlek diabetes,egyre jobban!
Az Országos Rajzpályázat a Bohócdoktoros-Show-ért...Hátha valaki nyer:)Ezért már érdemes pályázni!
 És akkor most kimatekozom kb 3 doboz mennyi időre elég a stixből....
Ja igen...kivántam.De nem.Nem növi ki.
És nem is egy nátha.
Ez a procedúra már van és lesz is!Míg él M.

Egyik reggel elképzeltem.Mentem kelteni reggel M-t.nem lélegzik.Hogy mit csinálok akkor.

 És békés voltam.Mert tudom.Bármikor bekövetkezhet és nem tudok tenni semmit.
És azt is tudom mit kell tennem a MOST-ért.

És igen,szuszogott aznap reggel...Szeretem a jelent,és ennyi.Nem nézem a múltat és nem vágyom a jövőt.

Mégis pótvacsi

Kaptam.
Ez a kislány rajongásig odavan értem.
Nem családtag.De AD,épít,tölt.A sok gyermeki jóság tűnik el felnőttkorban az emberekből.Majd lerajzoltatom vele spontán magamat milyennek lát.:)Hátha többet megtudhatok.Van egy rajzpályázat is 16 éves korig,piros orr doktorok nyereménnyel és ajándékcsomagokkal.Ez csak ennyiben kapcsolódik ide,mint diab-beteg téma.

Éjjel mértem,1-kor mértem.11.2-re szúrt 21 óra után M edzés után,hogy 22 órakor pótvacsira ehessen.10.2 lett,elvileg nincs pótvacsi.Gyakorlatilag evett egy Ela nápolyit,mi csak piros nápolyinak hívjuk.Az edzés intenzitása megkívánta az éjjeli mérést és a szúrás is közbejött 21 óra után.Korrigálás címén.4.6 éjfélkor.1-kor 4.6.Hagytam aludni M-t-azaz ő aludt végig nem veszi észre a szúrásokat.Hagytam magam aludni 5 20-ig:)Köszönöm a 4 ó 20 perc összefüggő alvást!!!!Reggel 8.2:)

A Bohóc Doktoros rajzpályázat részleteit hozom,nagyon szép a nyeremény:Piros Orr Doktor-Show és szép pénzjutalmak!

2016. október 26., szerda

OEP bünti

Az OEP bizti büntet.
Még nem tudom kit.
Ma telefonáltam a rendelőbe-háziorvos-hogy kellene tű és stix,holnap mennék érte.Így vált be nekünk,mert addigra tuti(?) kész a recept.
De aggódó hangot hallottam és mondta az asszisztensnő,hogy nem tud felírni.Az OEP ellenőrzött és a 9 doboz stix fennakadt a rostán.A gyógyszertárral is volt zűr.Valami bünti lesz de még nem tudom ki lesz az áldozat.
3 doboz stixet ír most fel(eddig 9 járt 3 hónapra) és a kontrolon a javaslaton kell valamit módosítani,vagy még nem tudom.
Tény M sportolásához kell a sok-sok stix,mérni kell,sőt az éjjeli mérések viszik a darabszámot de ha nincs kontroll,akkor nincs nyugi sem.
Aggódás van.
Drága diabetes de szeretlek!

2016. október 25., kedd

Szivecske-szemészet-műtét-Bécsi Advent-őszi szünet lógással-"számüzetés"

Hazaérve ez fogadott.Bár..
P nem igazán a tinik mintaképe.És legyen elég ennyi most.

M szemészetén minden rendben volt.(boldogság)

Nekem műteni kell a szemem.(nincs boldogság)
Nem tudok időt,nem tudom még az összeget.
Unatkozni nem fogok ezután sem.

M Bécsbe készül Adventre.
1 napos jövés-menés.Bécs nem a világvége..max 18-as cuki az ülés miatt.
De engedem.
Menjen!
Gondolatban úgyis terveztem volna már egy külföldet vele/neki.Hát még a gondolat szintjén volt,de megvalósul a suli által.
(persze bemegyek az of-höz még előtte,de minimum telefonon egyeztetek vele)
Örülök,hogy utazhat és örülök,hogy ő akar menni és elszánt!
Én minden hátteret biztosítok neki erre a napra!

Jövő héten őszi szünet.
Tervek..még nincsenek a főzöcskén kívül...
Úgy lógnék már egyet:)))
Meglátjuk mi lesz ebből.Még gondolati szint..de....ahogy M-nak sikerült nekem miért ne?

P" számüzetésbe" kerül az Apukájához a szívecske ellenére.Néha ott és akkor megszületnek a döntések!És meghozod!Pont.

2016. október 24., hétfő

Csak egy update pizza a diabetes??

Ma nem érek majd rá főzöcskézni.Kész az Update pizza.Köszi Norbi:)
Már készenlétben a szerdai menü,hogy meglegyen szerda estére.
Ma szemészet.A diabetes miatt fontos.
Őszi szünetben egy vércukormérő tisztítás lesz.Mind2 mérőben.Mert van pót is:)

Megy az alkudozás-és a veszekedés-az egy napon 2 meccsezés miatt.Már azt is megszervezte M,hogy kivel megy autóval.És nem kell ott lennie egyik szülőjének sem.Eddig jutottunk.Ő ezt akarja.Azaz AKARJA.
Én nagyon nem akarom,azaz NEM AKAROM!
Aznap ahogy lenni szokott az gyors menü lenne mekiben ,vagy itt-ott.Az nem olyan étel ami megtart vércukrot!Nem lesz jó cukor.és ha az első meccsen magasra szökik a cukor akkor mi lesz a másodikon.És általában magasan zár de 4-5 órával a meccs után tudjuk jön a hipózás.Igenám de ekkor állna neki a második meccsnek.Mi a manót egyen hogy jó legyen???Olyan izzadt pólóval jön haza mindig edzésről mint aki az esőben megázott.

Tanácstalan vagyok.
Orvosi háttér??(nem a kezelőorvosra gondolok.A csarnokokban még nem láttam orvosi mentőládát sem...)
Hagyjuk.
A sportorvosit sima üggyel kapja,mintha nem is lenne diabos.Komment nélkül.
És tudjuk a mentők gyorsaságát.
Hagyatkozzunk a talán nem lesz semmi baj-ra!!!!

Előre félek ettől a 4 naptól amikor 2 meccs van kitűzve.És nem hazai pályán!Mind idegenben.
Addig örömteli a blogbejegyzés míg csak egy update pizzáról szól.
Csak a diabetes nem éppen ch számolásból áll,sok-sok összetevős buli ez.

Éjjel méricskéltem éppen a csuromvizes edzés után..és amíg M ágyához jutottam szencségeltem,hogy.......a diabetessel....Nem kívántam ezt magamnak és senkinek sem és nem is kell nekem!Minden rutinszerű de nem akarom!!!Utálom!És gondolom M is így van ezzel.És mérnem kellett 1 óra múlva is.Éjfél után nem tudtam visszaaludni,csak forgolódtam egyig.De nemhogy zuhanni kezdett volna  a cukor ahogy vártam hanem ívelt felfelé ....reggelre 12-nél állt meg.
Na miért is utálom??Kiszámíthatatlan!

És sok-sok ember a cukorbetegség küszöbén áll-a boltban elnézem és a körülöttem étkező embereket amit és ahogy esznek.
Most már büszkén vállalom,hogy igen jól csinálok egy-két ételt és sima ügy,hogy nálunk nincs repeta!És nincs maradék sem.

És nem is vagyok hajlandó diab találkozókra menni,sírógörcsbe torkollana ha ott meg kéne jelennem és csak a diab lenne a téma!Nem akarom.Csinálom amit rám osztottak de nem asszimilálódok ebbe a társadalomba akik másról sem tudnak beszélni csak a diabról.Mellette annyi-annyi minden van még..és erre tanított meg a diab.Vedd észre azt ami fontos lehet,ami szép és zárd ki a felesleget,ne gyűjts kacatokat...ugyanis nincs rá időd!Időt kell nyerni.Ami tartalmas,ami jó,amire emlékezhetsz azokon a napokon amikor már nem olyan ragyogó minden és elrendeltetett.

Ma jó napom lesz,Vártam...szusszanok,munka előtt még tornázom és hagyom had történjenek a dolgok:)))




2016. október 23., vasárnap

A nem mozgás következménye

A hétvége a Lengelországi-verseny árnyékában ment végbe,a lengyel tejkaramella esete a szájpadlással...és bizony a 18 fölötti cukorral.
A citromos víz megtette jótékony hatását..lassan-lassan araszolt lefelé a vércukor.A nem mozgásnak ára van!!!!
Én voltam sétálni fél órát,kellett és a vércukornak is jó volt így a krumplipüré után.Felkínáltam mind2 gyereknek,egyik sem élt vele.Így lehetett a nem mozgás eredménye a magas vércukor.
Reggel már rendeződött.
Éjjel mértem,azaz mértem volna.Rendszerint ragyogóan jelez a telefonom..és rendszerint telefont megölelve alszom tovább,mígnem felriadok és megyek mérni de akkor már vagy 1 óra van vagy bőven hajnal...Kimerültség,hogy már éjjel képtelen vagyok azonosítani a jelzéseket.

3 napra nagyjából kész a menüsor M vacsijában,úgy néz ki megy az egyességünk.Nincs finnyákolás,azt eszi amit én készítek.
A szabadidőm bánja viszont a főzöcskét.

Megérdemelnék egy szülinapi utazást:)Januárban.:)))-a feltöltődés aktualitása miatt.:)



Krumplirózsa

Krumplipüré rózsa,na igen nem diabos étel.Elmagyaráztam M-nak mitől nem jó a pürésítés...de mind2 gyerek azt kért így megszületett a krumplipüré rózsa.A fasírtgolyó Anyukámtól azonnali üziben telefonról.500 g darált hús,hagyma kókuszzsíron megpirítva,paprika, 1 tojás,só,bors,petrezselyem én tettem bele 16 ch Update zsemlemorzsát.Tökéletes golyók lettek.27 golyó lett 0.5 ch/golyó.Az uborkasaláta nincs a képen de az is volt.Eritritollal.
"Ma kitettél magadért"-mondták a gyerekek.8 illetve 9 pontot kaptam az ebédre.


M-tól kaptam üzibe ezt a 2 ábrát.Tipikus.

Ez is én vagyok az alsó képen.

:)
Kiteregettem az 5.mosást így vasárnap délben.Ennyit Sweetmami pihenőnapjairól.A Lengyelország-i bőrönd tartalma nem volt kalkulálva.Tiszta tornacuccok kellenek,edzéscuccok és nekem is kell tiszta munkaruha és edzéscucc:)Így esett,hogy 5x mostam a hétvégén.

A héten szemészet is lesz..és minden egyéb új dologról beszámolok-ha lesz:))))

Mindenkinek 9-es körüli jó értékű ebédet kívánok és jó vércukrot e mellé!

2016. október 22., szombat

Kupa bronzéremmel

Hazaérkezés,picit előbb a vártnál:)Élményheggyel és bronzéremmel.
Kungfu a világutazó ott van a kupában:)

Itt is a Kupában...

Itt is a Kupában.Amikor küldték a fotót onnan Belchatów-ból nekem fel sem tűnt a kis figura,itthon nevettek,hogy biztos nem tűnt nekem fel és nem láttam a fotón.Így volt.De Belchatów-ban is járt most már bizonyos.

Készítettem csokit kicsi csalással.2x-es mennyiségű csokink lesz ha a diab csokit kókuszzsírral felfőzöm és csokiszilikon formába öntöm és dermedni hagyom.Előnye a kókuszzsír miatt eltelítődsz már 2 kocka után és nem fogod kívánni még a fél tábla csokit:)))))
Jó vércukrot mindenkinek!!!!!!

Diab napló számai-kontra e-napló számai

Mennyi a cukrod?-kérdeztem M-t.
18.2-mondta,
Aztamindenit,minusz mennyi?-kérdeztem.
Minusz 10.3..:)))

Majd együtt nevettünk.

Sajnos kevésbé félek a cukorérték lejegyzett füzetétől,de az e-napló tartalmának számai aggasztóbbak:(
-Mindig 5 alattiak-nyugtatott meg M.
Na igen,jóval 5 alattiak.ami nem érdekli nem tanulja,A nyelvi jegyek jók és minden olyan ami érdekli.ami kevésbé fontos számára az nem napirendi pont.

Összejött a halas-brokkolis ebédem.M le akarta nyúlni a halamat.Iglo-akciós-hal,nem vészes ch 100 g-ra nézve.De sajnos ő ma mekizik.Milyen szomorú,hogy azt választotta mégis.Ma én jártam jól.
Sajnos az ágyneműmosás és a 3 adagnyi mosás elvette a délelőttömet,de még egy gyors vásárlás az ünnepnap előtt és akkor talán a délután lehet a pihenésé.
P-ék bronzérme örömteli a távolból!

..és a sütinyalóka:))))

2016. október 21., péntek

Animátor szülőként

Mivel én is tornázom,így nem csak légbőlkapott az amit írni szoktam.Az itthoni tornázgatásnál jobb a közösségi edzés:)
Ma ügyintézés és ez-az ingázás volt,így túlteljesítettem a napi mozgás limitemet.

M apás hétvégét csinál,P Lengyelországban.Így marad nekem a halas brokkoli ebédterv.M sajnos mekizni fog:(
Animátor szülőként nem is árt nekem egy rövidke szusszanás,olyan gyerekmentes órák.
Az oviban építették a gyerekek.Akkora péksüti hevert az asztalon....valahogy ide is illő téma.És én hallottam az ehhez a játékhoz fűzött monológokat is.
Nem mindig pozitív kicsengéssel.Új hintával bővült az oviudvar,ha azt nézem újabb mozgáslehetőség.nagyon-nagyon boldog voltam!!!A felnövekvő nemzedék alapköveit mi rakjuk le!!!



Sweetmamis pihentető hétvége jön.és nagyon-de nagyon-remélem P nem hajnali 3 órakor érkezik és üzen majd mehetek érte.Csak remélem....De mint animátor szülő,persze ugrok majd és bizony akkor hajnalban megyek érte és a tonnás bőröndjéért:)

2016. október 20., csütörtök

P Lengyelország felé....

Elindult az Európa bajnokságra a kis csapat,a 2 busz..Bizony a Nagyok is ott elől a másik buszban:)))


Hú,ez a bőrönd.....tonnányi súlyú lett.a hajszárítót lenyúlta P,a kis dvd lejátszót...és még nem tudom én még mit...4 napra:)


Persze rántott húsos szendvicset kért-mert a többiek is azt vittek.nem tudom mennyit eszik meg belőle...mert meglátta a nyers húson a pici piros eret"az piros"felkiáltással...Hát...necces a hamburgerek sorsa így..Sok nasi is ment abból el lesz pár napig és az ottani lengyel büfé,étterem,vagy amit találnak.
Sokkal másabb volt neki csomagolni mint egy diabosnak.Már fejben ezeket is számolom mi mennyi ch:)

M is rántott husit kapott a sweetmami menzán,nehogy lemaradjon így a P útja előtti nagy felhajtás kapcsán.
A sütinyalóka golyót P reggel megkóstolta.Azt mondta isteni....A teszten átment a sütinyalóka.Lesz mit letáncolni a Lányoknak.Remélem szép kupával jönnek haza:)

M tegnap azzal állt elő,hogy lesz olyan,hogy egy nap 2 meccse is lesz és ő is játszik mindkettőben.és ne is próbáljam megvétózni ő tesztelni akarja magát és nincs köze ennek a diabeteshez ne jöjjek ezzel.Nos szerintem igenis van,mert úgy felborulhat az anyagcseréje ilyen intenzív mozgásoknál,hogy maximum a mentő segíthet csak.

Még nem tudom hogyan döntsek,vagy mi a manó legyen így??????