2016. december 31., szombat

BÚÉK 2017

Induljon a 2017-es utazás!Minden szinten ér valami meglepetés...,de az út attól gyönyörűséges,mert annak akarjuk látni ..és a végén egy üdvözlő képeslappal emlékszünk majd vissza az elmúlt évre.Boldog új évet mindenkinek!A jó vércukrok reményében!
A mai meglepim a gyerekeknek.A pogikba elrejtettem jókívánságokat!

...persze:volt sikere!:)

Nem éppen remekül indul az utolsó nap vércukra M-nál,de lássuk csak.....citromos víz....folyadékpótlás....és tudatunk tisztán tudja:ma csak ügyelet van,ha van.....

BÚÉK!

2016. december 30., péntek

Hazaérkezés

Hazautazás a km-ek miatt,statikus ülés....magas cuki.Tömött busz,helyünk van kedves Ismerősünk által...fogynak a km-ek,Budapestre érkezés:víz vásárlás,csomagcipelés,de célbaérés.Kellemes ottlét,és most jóleső hazaérkezés.
Azért a vércukor nagyon észreveszi ha nem állandóságban él az ember!



A welness és az ottlét pár sorát előző 2 bejegyzésemben már leírtam.
Az év utolsó napját is diabbal,de nem legfőképpen ezzel foglalkozva töltjük majd!

Mégegyszer köszönöm a Sweetmami-t Segítőknek az önzetlenséget!!!F.és G Családnak külön hálám és köszönetem!
A 2 gyerek feltöltődve,élményekkel tért haza.Ez volt a cél!Én a Rokonlátogatásoktól töltődtem fel és picit a lelassult élettől,mert ott még az élet(idő) is lassabban megy...


2016. december 29., csütörtök

Welness-diabbal


Strandon jó vércukorral.Sok mozgás.
Bár minden ételt mi vittünk..Talán ezért is lehetett jó vércukor.


P élvezte nagyon a vizes életet.

...én is.

...ők is.


...és ő is.

Ettünk is.Büfében innivalót vettünk.
Pihenés volt.

KÖSZÖNJÜK AZOKNAK A CSALÁDOKNAK AKIK SEGITETTEK ANYAGILAG
LELKILEG....A FELTÖLTŐDÉS KELLETT MÁR!Köszönjük!❤

2016. december 28., szerda

Vidéken diabbal

Vendégségben jártunk több rokonunknál.Pár kép innen-onnan.








Isteni volt a halászlé.

Frizura is készült.
DIAB TÉREN:Nagyjából 10 és picit e fölötti cukik M-nál kontrollált étkezés mellett is sajna.Van séta,mozgás is.Nagyi 5 féle diabos sütit készített.Minden nagyon finom!
Holnap welness nap.Babáztunk,rokonlátogatás volt,temetőlátogatások voltak.Holnap welness nap.Pihenés.
A diab velünk van,nincs agyalás,izgulás.Egyszerűen velünk van...

2016. december 26., hétfő

Úton -Sweetmami gondolatok:)








Nagyon szeretünk utazni.Neten váltom a jegyet.Mindig részesei a gyerekek is...tanulják meg...így kell és lehet.A táskájukba ők pakolnak.P-nak lett egy bőrönd(kisebb)lett egy kis utazó és egy válltáska.M-nak nem sok..egy gumilaszti is(😊)a strandra.+az Inzuk és a szokásos le nem maradhatnak dolgok.Ez utobbit ellenőriztük le együtt.Nekem a maradék...ch csökkentett kenyér...ajándékok stb.De így tanulják meg a gyerekek.
MOST a buszon ülök,sötét van.Autópálya...még nem értük el a 200 km-t.De jó lesz látni Dédimamàt..jó lesz Nagyival és bizony templomba is megyünk és fotózni is.A diab résszel is remélem rendben lesz minden.De igazán semmi görcs nincs bennem rutinfeladatra felkészültünk.😊
Az utazás mindig egy szelet az élet tortájából🎂.Emberekkel találkozunk.Élményeket gyűjtünk és kimozdulunk a megszokott helyzetekből.
MINDENKINEK CSAK KÍVÁNHATOM,HOGY LEGYEN KIHEZ MENNIE AHOL SZERETETTEL VÁRJÁK!❤
A napokban beszélgettem Valakivel akinek ez a vágya,hogy legyen egy hely legyen kivel és legyen kihez elmenni...mert neki egyéb okból még nem sikerült 🎄t megélni.És micsoda dolog,hogy nekem megadatik...A buszon ülök,van kivel mennem és van kihez mennem ahol szeretettel várnak 🎄-kor*(is).
Áldott,békés karácsonyt mindenkinek!

2016. december 25., vasárnap

Vidéki utazásra hangolódás


Az utazás mindenképpen jó a regenerálódó szervezeteknek.Kinek miért.Nekem a fullasztó köhögésre jobb lesz a vidéki levegő.)A gyerekeknek meg a szabad ki-be csavargás,a bármit csinálhatok c.rész következik.Picit jó lesz nekem csak konyhasegédnek és a séf szerepe éppen nem rám hárul.Pedig megleptem magam egy köténnyel itthon,
F&F-es kedvenc márkám terméke.Jó szolgálatot tesz majd a mindennapos főzésekben.

Nem tudom hányan csinálják ezt mint én,de most picit...elfáradtam ebbe a sokmindenbe.

Ilyen sem volt még.Pót Inzulint viszünk,de pót pót Inzulin már nincs.Csak a recept.Majd ott vidéken kiváltom.Ha szükség lesz rá.A helyzet helyzetet kovácsol.
az angyalszárny...az idén nem volt kedvem még játékból sem fölvenni.Csak megnéztem.

Csomagolás van.Utazunk.A buszon vacsizunk majd,olyan buszt választottam ami autópályán megy,az Inzulinszúrás ott lehetséges csak.

A bőröndbe fürdőruha is kerül:)

Kiírtam az ottani helyijáratokat,a fürdő nyitvatartását.Azért ez rákészüléssel megy csak.
És most is,hogy minden meglegyen:megyek csomagolok.
Jó vércukrot mindenkinek!

Karácsony 2016





 Az idei karácsony más volt mint eddig,Hármasban voltunk szent estén...és a 2 kamasszal sem olyan könnyű már mint régebben,amikor még kicsik voltak.Plusz egy picit a diabetes is alakít az ünnepen.
 Szerencsére újra tudtam úgy fotózni,hogy nekem is jó volt beállítani a dolgokat és katt..így született pár kollázs is.Dartsoztunk,ami jóóó volt és ugye mozogtunk a vacsi után:)
 Még a nővéremtől kapott bort is kibontottam,a halhoz kiváló volt a fehérbor!Nővérem a karácsonyt is Ausztriában tölti,munkával....Pár karácsonyi fotót neki is varázsoltam neten kersztül,pár szóra picit együtt lehettünk..

 A fények,a vacsi illata azért nálunk is pici karácsonyt varázsolt.
én felhőtlenül nem voltam boldog azért...De talán majd vidéken,már kikapcsolódni sem megy nagyon nekem.
A mézeskalács illata,a mézes-fűszerkeverékes muffin és a mézes puszedli illata még most is a lakásban....A gyerekek Apánál töltik a karácsony első napját....
készültünk egy videóval,nagy munkálatok voltak,de P nem egyezett bele,hogy a világhálón legyen,így csak magunknak..nézegetésre.A nátha picit közbeszólt,hogy minőségibb lehessen a dolog,de így,hogy magunknak lett,talán az élmény az amit elteszünk belőle,mert bizony egy ilyen "forgatás"sem egyszerű...mindenki mindenkitől függ és bizony a kamera vesz....nem árt tudni a rád osztott feladatot.

6 éve szól karácsonykor az a dal(Szép karácsony)és már szinte hagyomány lett..és megcsináltuk saját előadásban.Ízelítő itt a képsorozatban:)






A cukormentes gesztenyepüré 16 ch,tejszínhabbal 20 ch:)És 4.7 es cukor lett este 22 órakor!

Sweetmami főzött.Minden s.k.és minden cukormentes!!!

Hal,húsgolyó,francia saláta,kukorica saláta.

A teríték a minimál jegyében.

Mézes puszedli.

Mézeskalács Eritritollal.

Mézeskalácsfűszerkeverékes muffin

És....Ebéd közben P szól:"mindjárt jövök,kihúzom a fogam"Elment kihúzta és eszik tovább.Rá 3 órára egyszercsak jön"kiesett a fogam".-"ne szórakozz"-mondtam.Nem szórakozott.A 2. is kiesett.Az Angyal mellé ma neki dupla-Fogtündér jött:))))Különleges karácsony lett így ez neki.

Nem volt nagy agyalás részemről a cukival.Mindent grammra kiszámoltam,cukormentesen főztem.Nem volt túlzás az ételeket illetően.Azt főztem amit kértek.(én vidékre halászlét rendeltem magamnak)

Így nem is volt rossz cuki és a nagy bezabálás elmaradt.És hű de jó így!
M szúrt,ő tudta mit szeretne enni és mennyit.Ezek szerint kiválóan szúrt és számolt!És a darts-szal így mozgás is volt.
a gyerekek elvoltak,míg én főztem.

P készítette a táblázatot M-nak.Igazán aranyos volt!