2017. február 22., szerda

Delete

Gondoltam arra,hogy kitörlöm a blogot...
Tegnap is...
Egyetlen gombnyomás csak.
Van azért reakció ilyen is,olyan is másoktól az olvasott dolgok miatt.
Én nem bírálok orvost,vagy nem kezdem el,hogy orvost váltok.
Nem hinném,hogy Cukorbeteg egyesület rendezvényeire járva okosabbak lennénk.Nem vihetek egy kamaszt olyan helyre,ahová ő nem akar menni.(fizikai képtelenség is)

A tegnapi kontroll-t senkinek nem kívánom.
Még a mai napig nem tudom miért az hangzott el ami...
És azt is tudom nem kaptunk olyan tanácsot,hogy akkor mit hogyan másképp.
Inzulinadag csökkentés történt orvosilag.
A többi M feladata lesz.Figyelni magára.
Nem is töltök ezzel több időt.Bár egész nap kattog a fejem mit hogyan kéne csinálni.

Nincs 16 éves a M.És már kell hallania,hogy tolószékbe kerülhet,ha nem tudja ellátni a hipóját?
Hát én nem is tudom.
Én érzékeny szülőként majdcsak feldolgozom,és valószínű ő is...de a diabetes megmaradt nekünk...és minden velejárója.Hazajöttünk és el kell látnunk a diabetest.

Van B-tervem.
Mindenki csinálhatja úgy a dolgát,ahogy eddig,kötelezően eljárunk a 3 havi kontrollra,és mindenki gondolhat rólam azt,amit.
És lányos zavaromban a kontrollon nem kérdeztem meg M-nak jár-e közel 4 év után új Inzulintartó tok,Pennel.Pedig felírtam,de ott leblokkoltam.

Ez az a betegség ahol nem jár dícséret tudom.Ahol igazán nincsenek B-verziók.Adott minden.Roncsolódik minden ahogy csak lehet...És önképzés is kell,mert különben nincs jó irányba haladás,akár egy jó HbA1C.Mert a cél kb egy 10 év múlva jó közérzet M-nál.Nem a mai állapota érdekel.És miért főzök úgy ahogy és miért is őrzöm éjjel?Mert a 10-20 év múlva történő életét most alapozzuk meg!(szív állapota,vese állapota és érfal állapota)

Én a lázadó szülő leírom és elég részletesen,tudom.
A blog arra való,hogy írjunk.
Az olvassa akit érdekel és akár a negatív kritikákat is szívesen venném.
Lehetne erről beszélni,sőt M felvetése volt,hogy érdekelné kinek milyen HbA1C értéke van egy-egy kontrollon.
Utánunk aki következett egy 8.4%-os HbA1c-t tornázott le 7.8%-ra.Az a dícséretes,mert hallottam.
Nem tudom.
Nem is tudom.
Néha jobb nem lenni ott akkor amikor ott vagy és akkor...
Néha jó lenne nem tanult embernek lenni,néha jó lenne ha csak lenne egy gyerekem aki van és nem lenne mögötte érdekeltség....mert így 100%-os gyerekrefigyeléssel és gyerekért éléssel nehéz boldogulnom,amikor nem tudok annyit adni neki amennyit megérdemel.
Egyet tehettem.
Nagyon-nagyon megdícsértem és még ma is azt mondom példaértékű ahogy él,amit és ahogy csinálja!A hibázások ellenére is!
Minden nap megtanít nekem valami olyat M amit egészséges emberként nem tudtam volna észrevenni sem!

M-nal beszéltem a blog törlésével kapcsolatban.Azt mondta ne töröljem.De kérdezzek rá másoktól is mit hibázunk és miben kell változtatnunk?

Itt kérdezem akkor miben változtassunk?
Mit hibázunk?

Valószínű mindenki élete kerekebb lenne Sweetmami blog nélkül.Valószínű a mi életünk is kerekebb lenne diabetes nélkül.
Köszönöm nem kértem ezt,csak úgy lett,kaptunk egy kis diabetest.
Nincs szó rá,hogy milyen iszonyú nehéz ezzel együtt élni!
És én Sweetmami megengedtetem magamnak,hogy kiírom magamból.

Ez a mi történetünk.
Sok élménnyel,jó dolgokkal és sok kevésbé sikerült ezzel-azzal.
Lehet valaki azért olvas,mert kíváncsi,lehet valaki azért,mert ő nem meri leírni de jó látnia ha valaki fel meri vállalni,és valaki csak azért olvassa,mert történet a javából,vegetáció a modern világunkban:)

És valaki egyszerűen nem görget a Sweetmami blogra,mert nem érdekli ez amit és ahogy írok.
Mindenkinek csak köszönöm!Kinek ezért,kinek azért.
Statisztikát érdekességképpen nézek meg.Nem versengek itt és nem igazán számít mennyi a nézettség.

Egyelőre írok tovább.
És agyalok mit csinálunk rosszul?Min kell változtatnunk?


11 megjegyzés:

  1. Ne hagyd abba! Hiányoznátok...:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem segített a blogod, amikor 3 évvel ezelőtt kiderült a lányomnál a cukorbetegség,/ pár hónappal az érettségi előtt/ és lelkileg padlón voltam. Most is naponta olvaslak. Teljesen átérzem a dolgokat, tudom mit jelent nézni a szuszogást. Közhely, de tényleg csak az tudja, mit jelent ez a betegség, aki benne van. Köszönöm, hogy megírod a dolgokat.

    VálaszTörlés
  3. Ráadásul pár hónap múlva elkerült itthonról egyetemre, gondolhatod, milyen nehéz volt elengednem, de ezt csak az anyai szív tudja. Sok erőt kívánok Neked és szeretnélek továbbra is olvasni, ha lehetséges. Nekem egy mankót jelent ez a blog. Szia!

    VálaszTörlés
  4. Én is így érzem...nem hagyom abba:)Nekem is nagyon hiányozna!Most fognak majd igazán csodajó dolgok történni:)Tiniszerelem hogyan hat,milyen cukrok lesznek,hamarosan felnőtt diabetológus választása-amibe már csírájában bele is fogtam.Mi lesz a kosárlabdával című tervek,és mi van akkor ha Sweetmami picit félreáll,mert 16 éves kamaszfiát hagyja majd picit egyedül kibontakozni a diabetes világában.P története is alakul majd,gasztroenterológiai vizsgálat lenne szükséges neki egyéb okok miatt-hogy hogyan veszem majd rá a kiskamasz lányomat?És bizony Sweetmami lelke sem ilyen állapotban lenne,ha nem írhatnám ki magamból.Látok kontrollon Szülőt aki a cumisüveget a földre teszi miután a gyereke ivott belőle,látok-hallok dolgokat ki mit enged meg diabos gyerekének.Legyek 100%-ban érdekes,furcsa teremtmény-mert annak tartanak,de biztosan tudom hosszútávon gondolkozom a diabetes tekintetében-egyelőre majdnem autodidakta módon.A Kurkuma ,a fahéj,az Eritritolra váltás,a szigorú grammokra főzés,a szigorú számonkérések mind-mind M egészségét célozzák meg...Nem mozizom,nem én cukrászdázom,hanem agyalok mikor hogyan tudok jót tenni neki.Van,hogy este 8 órakor állok neki még sütni egy muffint,azaz szénhidrátot varázsolok számára,hogy másnap legyen a napjában valami gasztroélmény is,ha már olyan helyzet adódott,hogy nem ugorhat csak úgy a büfébe...A Mekiben láttunk csokis muffint,mindketten megállapítottuk,hmmm de jól néz ki.Még másnap elkészítettem otthon,hát hasonlóképpen nagyon jól sikerült és kb a fele ch-ból kihoztam és cukormentesen.
    Aki ennyit tud írni 5 perc alatt mint én,az nem tudja megszüntetni a blogját.
    És ha még igény is van rá...azt szívből köszönöm!!!!
    Mindenkinek nagyon jó vércukrot kívánok!!!
    Szeretettel:Sweetmami

    VálaszTörlés
  5. Hasonló cipőben járunk mi is... Májusban lesz 2 éve, hogy a fiam cukorbeteg lett, ő is most 9-es gimnazista, mint a tied... Mi is folyton számoljuk a szénhidrátot, én is számológéppel főzök...Az én fiam is sportol.
    A Lantushoz ritkán nyúlunk, de ha tartósan magas cukrokat mér, vagy tartósan, több napon át mindig alacsonyakat, mi bizony az orvos megkérdezése nélkül emeljük vagy csökkentjük. A Novorapidot meg szinte minden étkezés előtt újragondoljuk, ( egy vagy fél egység oda-vissza) attól függően, hogy mennyit mért, mennyit akar enni, és volt e edzés..
    Szóval ismerős minden amit írsz, ne hagyd abba, jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül...Pár év múlva a gyerekek maguk oldják majd meg, sokkal profibban mint a mi segítségünkkel...

    VálaszTörlés
  6. A Lantust az én lányom sem igazán változtatja, a Novorapidot igen, ahogy a helyzet kívánja. Legalábbis az elmondása szerint, mert én már csak a hétvégén látom Őt.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a reagálásokat!!!És bizony egyre több a cukorbeteg...M mondja,hogy az osztálytársa úgy néz ki sorstárs....és viszek én magam is 2 db tesztcsíkot egy cukorkontroll miatt,de ne legyen valóság...
    aki csak hétvégén látja cukorbeteg gyermekét emelem kalapomat!!!!Ígérem érdekes eseményekkor bejegyzés kerül a blogba és köszönöm,hogy van jelzés a folytatásra!!!

    VálaszTörlés
  8. Hétvégén látom, de minden reggel az-az első dolgom, hogy megnézem mikor volt fent a facén. Ennyit a "nyugodt" életemről. Ezt Neki sem mondom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...ez akkor olyan megnézem a szuszogását állapot.Nagyon nehéz!Sok erőt és sok-sok kitartást kívánok és tényleg emelem a kalapom!Minden elismerésem !

      Törlés
    2. Köszi! Ez Neked is jár! Nem kell egymást dicsérnünk, csak tesszük a dolgunkat. 100 km-es távolságból már nem nagyon látok bele a dolgaiba /mit eszik, mit iszik/, csak a józan eszében bízhatok. Azt is tudom, néha megeszik olyat is, amit nem kellene. Január elején volt az utolsó kontroll, 6,9 volt az értéke, ilyen sok még sosem volt. A reggeli értékei voltak magasak, akkor emelt a doki az éjszakain. Nekem is az a tapasztalatom, hogy a saját nyomorúságán kell az embernek megtanulni kezelni a dolgokat, mert a doki nem fogja helyettünk megoldani, legfeljebb egy kis útmutatást ad. Jó éjszakát!

      Törlés
  9. Bocs!6,1 volt a három havi, nem jól emlékeztem, de ennél kevesebb szokott lenni.

    VálaszTörlés