2017. május 23., kedd

6.8%HbA1C




P reggel:"Anya vehetek a rágódból?"
"Persze"-mondtam.
-"Jó,mert már vettem..."-P.

M-tól idézem"Van több problémám is,mint a cukorbetegség.....pl.a kémiám....."

Nem volt annyira vicces nap.A reggeli 1.9-es vércukor....dermesztő volt...

Diab kontrollon 6.8% a HbA1C.A sok-sok hipo miatt nem éppen kaptunk dícséretet.
Felajánlotta a Doktornő,hogy M lehetne teszt egy Inzulin kipróbálásában.M-nal mikor átbeszéltük M nem akarja,sőt mondhatom egyértelműen elutasította,hisz így is labilis a sok hipoglikémia miatt sokszor a vércukra..Fél cm-t nőt:))))186 cm.És nem volt hízás:)

Diab kontroll után buszról le buszra fel és én is mentem a saját vizsgálataimra.Még nem egyértelmű mi a kiváltó ok,Holnap nyaki uh-ra kell mennem és talán megkezdhetem a gyógytornát is.
Többektől hallom vegyek vissza.Visszakérdezek:mire gondolt?Miből tudok visszavenni,mikor mindenre egyedül vagyok?Tulajdonképpen most is kiderült mikor kórházba kellett mennem egyik este:senki nincs aki besegít,aki csak ránéz,aki csak megcsinálja helyettem,vagy csak éppen...senki.Várom a nyári megérdemelt pedagógus szabadságomat,

Megyek főzni.A kolléganőm szerint nem lehet csak egy adagot főzni:)Szerintem a M étele mindig kitűnőbb lesz,mint amit nagyobb adagban főzök,mondjuk ha több személynek készítem.Lehet.Csak gyakorlással,de lehet egy adag ételt főzni:)

Remélem nyugodtabb és több alvással járó éjszakánk lesz!Jó vércukrot mindenkinek!

UI.:Érdekesség.A kontroll várójában anyuka ül 2 nagy kamasz fiú gyerekkel.Mindkettő fiú diabos.Atyaég,ez aztán az összetett feladat!Elismerésem!


2 megjegyzés:

  1. A lányom ma volt kontrollon, Őt sem dicsérte meg az orvosa az ingadozások miatt. Most láttam a kis könyvében volt 2,2 cukor is és ilyenkor nincs a közelemben.... Ilyeneket nem ír meg nekem, ne idegeskedjek itthon. a három havi átlag 6,00 volt.

    VálaszTörlés
  2. Igen tudom,én szerencsés vagyok,hogy figyelhetek a Fiamra,mégha 16 éves is lett!Le a kalappal A nagylány előtt,hogy mindent egyedül megold már.Én nem tudom mikor jön el az idő,hogy akár éjjel is felkel mérni vércukrot,ha már este a Lantus beadásakor látja,hogy esetleg szükséges lehet...A 6,00% három havi átlag nagyon szuper!!!!!Gratulálok a Nagylánynak!!!

    VálaszTörlés