2017. március 31., péntek

Villámlátogatás a blogban

"Cuki"-fiú.Köszöni jól van.:))))-ahogy a diabetessel csak lehet!
...hiszen bármi van....hétvégén meccs.Alárendelve ennek mindent.Igen.A diabetest is!







P.remélem jobban lesz..egész éjjel nem aludtunk.Ha nem a diabeteses-t kell őrizni,akkor a másikat!:)

Villámlátogatás volt a blogban.
Azért remélem mindenki figyel a vércukrára!:)-

2017. március 24., péntek

Vége-1132.blogbejegyzés


  1. ..és pont ezért most jó darabig nem fogok írni.
  2. Egyetlen receptem után sem ír senki kommentet-magamnak írom le???
  3. leginkább csak mérges fej kommentet kaptam a facebookos oldalon is-ott sem az én posztjaim a nyerők
  4. nem szeretnék több negatív "élményemről"beszámolni-általában azt hiszik túlzok,pedig sajnos a bőrömön tapasztalom,hogy nem túlzás
  5. picit elegem lett a szenzoros kommentekből,a monitorizált diabetesből én még gondolati síkon sem tudom előteremteni M-nak
  6. Itt sincs nagyon hozzászólás az utóbbi időben
  7. És sokan letudják a dolgot azzal,hogy elolvasnak....és megy az élet tovább
  8. ezentúl aki szeretné tudni és kérdése lesz hozzám megteszi személyesen vagy egyéb módon
  9. Elég sok kritikát kaptam miért osztom meg a magánéletemet
  10. Lehetőleg most nekem is jót tesz majd ha picit nem írok.
Amikor 4 éve M diabeteses lett hű mennyien felajánlották segítségüket.Ma egy db müzliszelet se jön be a lakásba csak úgy alapon,hogy segítsenek.Ma 25 kg-mal a hátamon jöttem haza ....
Volt a házban lakó emberke is a boltban autóval.

Megleszek.Megleszünk.
Ja,és a diabetes nem múlik el....
1132.blogbejegyzés.

Jó vércukrot mindenkinek!

2017. március 23., csütörtök

"csak"

Mostanában mást sem találok a neten mint a diabetes kapcsán a penen kívül milyen más altarnatívák vannak és a monitorizált vércukormérés alternatívái.
És akkor itt meg is álltam.
Hiába érdekelne.
Számomra támogatottan is megfizethetetlen a mások által csak 60000Ft a kezdő készlet és a havi kb 20000 ft.A "csak"szó más családnál a megélhetés összege,így nekem is.És a fizetésem osztódik 3 felé,hárman vagyunk.)
Kb ez a fotó illusztrálja azt amit taníthatok a gyerekemnek:lásd meg magadban az értéket,vidd magaddal azt az értéket amit látsz és oszd meg másokkal majd amit tanultál és használsz.
Nem beszélünk hogy lenne jobb a diabetes ellátás a mi esetünkben-témáról.Fel sem merül,hogy nem 10 x fogja M szúrni az ujját.M sokszor szúrja az ujját,pedig kosárlabdázik,kell a keze a mindennapokban,kímélni kellene.Amit tudok:ő már lát képet magáról,tudja mit kell magával vinni az útra és azt is tudom megosztja majd ott és akkor a tanult dolgokat,ahol kell és akinek kell.

Egyetlen dolog piszkál,hogy nem tudom megadni a M-nak azt ami megilletné,mint mást.Másnak miért lehet könnyebb élete a diabetesben.Ez azért erősen foglalkoztat.
Arra jutok,hogy megtanultam főzni az ő számára,grammra pontosan tudok számolni.nagyjából finom ételeket készítek,az alapanyagokat is figyelembeveszem,persze anyagi forrásokat is előtérbe helyezve.És úgy gondolom M értelmesen,ügyesen bánik az Inzulinnal.És pont.Ez a kettő összehangolása adja számára a diabetes alapjait,a többi csak mellékes velejáró.

Nővérem pár napig nálunk vendégeskedett.Hétköznapokon.Azt mondta le a kalappal amit a 2 kamaszért megteszek és 10 anyából 2 nem tenné azt és teszi azt amit én.Megkérdeztem,hogy más anyák mit csinálnak?Hogy ez ilyen dícséret nekem azért amit csinálok.És sorolni kezdte.

Egyet tehetek minden szenzor és kütyü beszerzése nélkül.Szeretem a gyerekeimet.
Pedagógus vagyok és elmondhatom ezt sem minden szülő teszi!
Nem az anyagi ráfordítással vett tárgyak segítenek mindenképp ahhoz,hogy az életünk jobb,színesebb legyen-persze számít azért:)-

És nagyon örülök annak,hogy a gyerekeim majd kiugranak a bőrükből,hogy lesz "Cafeteria nyaralásunk"az idén is.Tudják mit jelent ez,tudják a határokat,tudják nem full csillagos szállodai éjszakáink lesznek,de a munkahely visszaigazolta az összeget és hamarosan utalnak.Hétvégén kiválasztjuk a helyszínt,ami Siófok lesz ha jól sejtem,a Vizicsibéknek víz kell:)

Kötény fel,összeütök valami gyors holnapi ebédet ch -számolva-és jó idő van,még csavarogni is kéne egyet.Jó vércukrot mindenkinek!

2017. március 22., szerda

2 hetente Meki


A víz világnapján...szeretném ha a mostani gondolataim is csak úgy elúsznának...

Minden 2.héten apáznak a gyerekek.Igenám de feltűnt,hogy oké van program,de most rákérdeztem(szerdán)és mit fogtok enni?
Apa válasza:hát majd beülünk valahová.Ez a Meki akart lenni.

Minden 2.héten.

Persze,nem hagytam szó nélkül.

Diabos gyerekkel és egy alig evő gyerekkel a Mekivel csalogatok...Hú.

Persze ritkán nálam is van engedély  Mekire,.Pl mozi után a többiekkel,vagy kontroll után:)))Bizony az 3 havonta van.A 2 hetente nekem nagyon gyakorinak tűnik!!!Úgy,hogy én minden nap főzök a gyerekre és grammra számolok és nem kevés pénzt költök teljes kiörlésű ételekre és kókuszzsírra,cukor alternatívákra....Hol van így igazság?
Nem vagyok most népszerű Apánál.-4 éve már M diabossága.Apánál semmiféle diabetest segítő dolog nincsen(pl mérleg ami alap egy grammok-Inzulin függvényében).

"Ma még bent maradhatsz a versenyben,maradhat a kötényed,voltak nálad rosszabbul teljesítő emberek"-mondta M miután megette a kiszámolt lencsefőzeléket,a fasírozottal.Finom volt.Mondta.
Maradt a kötény és versenyben lehettem egy holnapi ebédhez:bogyós gyümölcsleves 20 ch és palacsinta 13.9 ch/db-jával.

Az előbb váltottam M-nal pár szót"2-es a cukrom"-mondta és s.o.s ellátmányt kért gyors és lassú ch-kat.Van ez így.....gyanítom az éjjeliőr szerepet magamnak........
Mindenkinek hosszú,jó éjszakát,nekem csipetnyi lesz megint.20 órakor még megittam egy lightos kávét,biztos ami biztos.
Ez majd reggel lesz aktuális.Így indítok majd.És elképesztő leszek:)

2017. március 21., kedd

2 kamasz mellett szobanövényként:)

.Könyvtárban voltam.Relaxáció kellett.Nem,nem vettem ki a könyvtárból a könyvet,de érdekes az ajánlása:)
 Egészen furcsa de diabos témakörben nem kerestem könyvet és nem,nem akarok erről olvasni.Az tény,hogy az új havilapokat megnéztem és a konyha-i rész az érdekelt.Mint mindig.
Ez a recept még jó is lehet gombóc alternatívának:)Pici módosítással.Kávéidőben facebook lapozgatással akadok ilyen receptekre.Már tudatosan nem keresek diabos ételeket.Inkább a normál recepteket alakítom át számunkra diabossá.
Életszerűbb,költséghatékonyabb.
Nagyjából nem így eszünk otthon.:)

Ma leginkább egy szobanövény voltam itthon a 2 kamasszal.Találtam egy ajánlást,miszerint a kamaszokkal lehet így kell bánni,szobanövénynek álcázni magunkat:)
Tapasztalat:néztek nagyot mi bajom van.Tényleg kivontam magam....a körforgásból.

Lencsefőzelék,fasírozott és talán másnapra palacsinta-ha addig rá nem járnak a kezek...elkészült.Lehet jó ötletnek tűnik részemre,ha 2 napra főzök meg.Így mindig 1 nap szabadnapom lehetne.
22 db.Finom.Nagyi titka tönkölyliszt 500 g,1.5 dl tej-ennyi volt itthon,5 tojás,7.5 dl víz,pici só.Kókuszzsírban sütve.13.9 ch/db.

De most alszom...picit nem jutott időm így pihenni.Na majd most.Lantus után vagyunk már jóval(22ó)...nem éjjelezek a vércukor érték azt kívánja meg.Így remélhetőleg 5 ó 15-ig alhatok.
Jó vércukrot mindenkinek!


2017. március 19., vasárnap

Jó vércukor a meccs előtt és után:)

Ovis P...És..11 évesen is ugyanabban a csapatban.Még 2 lány is vele van azóta.Ez a kitartás!És komoly sérülés még nem igazán volt!


.

Malév-Ziccer.Picivel de megint a másik csapat nyert.

A cuki végig jó volt,bár M szerint a pályán lehetett egy hipo.Úgy érezte,7-es cukorral zárt.Ez nagyon jó!





A kűzdés megvolt.Napsugár is volt.Hazaérve:




a fejemben ennyi minden van,de most megtanulok csöndben lenni.(diab terén is teszem a dolgom és nem szólok én semmiért,elvégre itt is tapasztalom a társadalmi megkülömböztetést....Mi kisemberek vagyunk,penesek....a kütyük nyelvén nem is értek és nem is érthetünk,csillagászati ára miatt elérhetetlen egy egyedül álló anya gyerekének.És pont.Már nem is gondolkozom jobb dolgokért:(Kávészünet 16 órakor.Még megpróbálok pihenni picit a holnap reggel 7 órás munkakezdésig.

Jövő héten is meccs.Hajrá Malév!:)
Jó vércukrot mindenkinek!

2017. március 18., szombat

Kolibri első hely,Malév SC holnap jobb lesz

Találtam ezt az idézetet,de mennyire igaz!Gyönyörű!

Nos ő P.No komment.-

3.5-ös cukival megehette az ajándék papír-ostya eurot,édeskés ostya íze volt.A poén kedvéért nem rossz!

Persze első hely a csapattal.8 csapatból az elsőnek lenni.Szép!

A kulisszák mögött azért nem volt minden ilyen mosolygós....de adok időt magunknak!még van min dolgoznunk,hogy zökkenőmentes legyen az anya-lánya viszony.

De imádom!

Szuper kis csapat!!!

Mindig mozgalmas egy ilyen verseny,-

Össztánc is van amit imádnak a táncosok!




Mindeközben M meccsezett Újpesten.
A holnapi meccsén már ott leszek és róla is fotózok:)
Megyek megszárítom hajszárítóval a kosár mezt mert holnap újra kell:)
Így megy ez.
De a mozgás öröme benne van mindig és szívvel-lélekkel csinálják.
Ha én fáradt is vagyok hát a hátteret akkor is biztosítanom kell!

Holnap vacsival készülök ,a napközbeni jövés-menés szendvicsért kiállt!
Jó vércukrot mindenkinek!


2017. március 17., péntek

Úton az OEP-es vény

Nyugodtan ülhetek a pálya szélén,10-én postázták a vényt- amivel a méltányossági stix csíkokat kiválthatnám.Ma 17-e van! -az OEP-től,az,hogy egy ünnep is közbejött,hát..mondta az ügyintéző....(mondjuk ki őt egyáltalán nem érdekli).Szóval a vény úton van...a vércukor mérés is történik,egyéb módon amit tegnap intéztem a fiamnak.És a sok-sok egyébből már elegem van.

Mindenki vigyázzon gyermeke egészségére!
A sok idegeskedés nem biztos,hogy az én egészségem hasznára lesz!
De igyekszem nagyon jól lenni!

Mivel M 16 éves lesz igazolni kell a tanulói jogviszonyát a MÁK ezt kéri.Csak így kaphat majd határozat alapján utazási kedvezményt.Azért ezt jó tudni,mintha megéreztem volna telefonáltam egyet...és ott mondták.Érdekes mert ezeket a dolgokat az ember magától nem tudhatja melyik papír mellé mi szükséges..csak a megérzés:)

Hétvégén megnézem a mindig táncoló lányomat a versenyén,ahol már nem éppen a kislányt fogom látni.


Nem tudja abbahagyja-e a tissuet.Szereti csinálni,de fáradt.21 órára érünk haza edzésről.
És reggel a liftből kiszólt még:"Folytatom a tissuet is.Szeretem"

Hétvégénk mozgalmas lesz,megyek megtervezem mikor ki hogyan és mit fog tudni enni a versenyek előtt/alatt/után.

2017. március 16., csütörtök

OEP-De miért csinálod ezt velem???

 Intéznivalóm volt éppen,hogy jegeskávém legyen.
OEP-te drága.
13-ától járna M-nak a méltányossági tesztcsík a vércukormérőhöz.
Kb másfél hete hívtam őket,egyeztettünk.Mondták 13-tól jár.
Már befogtam egy saját magam által vett 3400 ft-ért stixes dobozt,mérni kell,meccs van,edzés van nem lehet a gyerek mérés nélkül!
Ma vártam a postaládában a vényt,hát lehet a 15-e miatt csak a mai csütörtöki napon érkezik.Hétfőn volt 13-a.Hát nem jött a ládába semmi az OEP-től.Munka után este negyed 6-kor hová telefonáljak????????
Elmentem a szeretett patikámba megoldásért.
Aranyosak,cukik voltak tényleg!Pici töprengés után megoldottuk(nem írom le nem biztos,hogy korrekt,de utólagosan az lesz),szóval holnap 8 ó 00-kor telefonálok az OEP megfelelő osztályára.
És pont.(Irgumburgum)

Tavasz lett...Így.....Nem húzom fel magam.Sokminden miatt nem.
Picit sok most ami körülöttem/körülöttünk történik.
Valami velem sem stimmel de még nagyon hátul vagyok rangsorolva,hogy szó szerint orvosolni tudjam a problémámat.Remélem idő előtt nem lesz baj.
Hétvégén sem lesz lehetőség pihenni.A gyerekek is állandó úton....

Álmodozom,hogy lesz egy emberke,aki beszereli nekem a csapot amit vettem,mert egy szakember kiszállással 8-10000 ft-ért vállal egy csapbeszerelelést,holott a csapot én vettem,csak a munkadíj annyi.Egyelőre fogóval működik a dolog....Sweetmami ezt miért nem csinálod meg?-kérdezem magamtól,annyi mindent meg tudok már csinálni.

Amíg álmodozom egy vízvezetékszerelőért addig ügyesen osonok máris a konyhába a holnapi M ebédet összeütöm,ami nem tudom még mi lesz!
Michelin csillag a konyhámba a napi főzésekért,már néha nagyon-nagyon elegem van a napi főzöcskéből.

Kíváncsi leszek holnap az OEP-es válaszra is.Ha már a méltányossági tesztcsík sem jár időre M-nak amit törvényileg meghatároztak,hogy jár neki,akkor....megkérdezem,mint a reklámban:"De miért?"


2017. március 15., szerda

Diab-sport-döntés

Felmerül a kérdés.Menni fog-e tovább?

M már másodszor kezdte el mondani,dönteni fog.A versenysport,vagy valami helyette.Keresi az alternatívát.Mikor már érzi nem tud úgy teljesíteni ahogy ő azt elvárná magától....És hiába szenzoros kütyü és miegyéb.Én azt megfizetni nem tudom.marad a pen.És nem is kérdés miért nem csatlakozunk pumpás csoportokhoz,miért nem járunk csevegő összejövetelekre.Mi másképp éljük meg a cukorbetegséget is.Egyszerűen,kis emberként,ahogy elvegetál az ember.A vegetációból én viszont a legjobbat szeretném kihozni.
Este elkaptam M lábát,megmaszíroztam,átnézem a bőrkeményedéseket.Figyelek a részletekre,némileg az étkezéssel próbálom extrábbá tenni a diabos napokat.A szívem megszakadna,ha abbahagyná a kosárlabdát M.Hétvégén meccs.Szomabat is.Vasárnap is.A diabos csoport által felkért fotózást ezért sem tudja elvállalni,mert meccsezik,ez pedig kihagyhatatlan amíg van a versenysport!


P szombaton táncversenyezik.Így M egyedül megy az Újpesti meccsére.Egyszerre 2 helyen képtelenség lenni.

Mindenhol ott van a lakásban amit szeretnek a sportban.A sok érem,az eszközök.


Eredmények vannak,így tényleg mérlegelendő mire cseréli be az ember azt ami már évek óta az élet része...


Remélhetőleg jó döntés születik.
És nagyon jó,hogy 1999-ben Budapest lett a lakóhelyünk.Itt legalább vannak/lesznek lehetőségek!

A hétvégi menüsort már most csütörtökön meg kell tervezzem,mert sok időm nem lesz az elkészítésre,beszerzésre.
A diabosság egyet követel nagyon:tervezést!
Jó vércukrot mindenkinek!