2019. január 17., csütörtök

Oldd meg!

Az állam által felkínált ingyenes étkezésről az a véleményem ami a képen látható...

Sok szülő örül,hogy ingyen eszik a gyereke....de könyörgöm.Nem kéne megnézni mit és miből készül?Aki érintett pl súlyfelesleggel kűzd vagy pöttyös itt-ott,akkor kellene némi kontroll.Alapanyagok,összetevők és némileg a mennyiségre is figyelni kéne.
És ha nem eszik a gyerek...mert van olyan...akkor sincs helyes pótlás otthon.
Van aki az Intézménybe érve reggel olyan éhes....
Ha csak az Intézményi étkezésekre hagyatkozik a Szülő legalább nézze meg az étlapot és annak megfelelően pótoljon rá ha szükséges.
Én néha nem értem,hogy a nutellás gombóchoz még porcukrot is kínálnak:(((((-én a nutellás gombócot M-nál tiltólistára tettem,bitang emeli a cukrot és igazán nem olyan hasznos ch.

A C vitamin pótlás és a D vitamin pótlás is fontos lenne a téli hónapokban.A munkahelyemen egészséghét projektek vannak,sok-sok témakört érintünk ebben a témában.Néha döbbenet amit a gyerekektől megtudok.

Hát annyi bizonyos,hogy főzni nem igazán szeretek már az utóbbi években,de nem egy haszontalan dolog,hogy tudom milyen alapanyagból és mit főzök a 2 gyerekemnek.Na igen,ez nincs ingyen.M 50%-os támogatást kapna a menzájára a suliban,de-ehetetlen az étel azt mondja és nem igazán ch-számolt ételek.
P pedig egyszerűen nem eszi meg a menzát,ő fényevő.P nem kapna étkezésére támogatást,mert túl jól élünk hármasban az én fizimből-mondá az állam😀.

Mindenesetre én biztosan fontosnak tartom ha valami ingyen van az nagyon jó,de ha pl egészségünk is a pakliban van utána kell járni dolgoknak.A kényelemnek ára lehet....

És a mozgás fontossága is elengedhetetlen e mellett!!!

Ui:holnapra pénzt adok mind2 gyerekemnek,ők oldják meg az étkezést.Kíváncsian várom M hogyan és P hogyan oldja meg:)-mert szokniuk kell ezt a helyzetet is:"Oldd meg!"😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése