2014. december 1., hétfő

Télapóra várva

Várás?
Nem is tudom.
Minek is?
Kiszámolt ch adott a napra.Tele a zsák mindennel?
Hogy is legyen?
Hogy jó legyen?
Mond nekem Mikulás,
Hogy TELI legyen a zsák?????????

Dilemma.
Amúgy nem az.
Süti-beváltó-boríték lesz-részben a tartalma,élményt ajándékozzunk,ne sok tartalmat-szerintem.
Aki felöltözik,s megtisztel valakit ezzel-személy,hely-többet ,sokkal többet vihet haza,mint aki teli zsákkal vonul el kis szobájába ablakához,s a 27.Télapót kipakolja,hogy a szomszéd lássa,milyen bőség van a kis ablakban.

Egy diabosnál mindig nehezebb.
Legyen megtöltve tartalommal,de ne legyen haszontalan a JELENTŐSÉGE.
MIKOR egy Mikulásfejnyi adag jön ki pl egy étkezéshez,vagy egy Mikulás combnyi adag...itt torpanok meg menten.

Áldásos Mikulás,ugye jó lesz így?????
S közben végignézem,hogy más gyerekek-munkahely,környezet-degeszre eszik magukat ilyenkor csokoládéval.Ami alapból nem baj,ha lenne kontroll!!!!A világot megváltani nem tudom,így rábízom a Mikulásra...-talán ő majd segíthet:)
Mert Angyalok...léteznek.

Ez a diabosság rányomja a bélyegét a közvetlen környezetre is.Hullámzó állapot.Hullámzó diabos háttérrel.

Kamasz kor nehézségei diabos gyerekkel-szerkesztés alatt a bejegyzés.(érezhetően problémás sorok következnek)..

Nos,Télapó?Akkor....???????

2 megjegyzés:

  1. Fiam most kezdte az ovit, elso Mikulas lesz. Szuloertekezlet volt multheten, kicsit meglepodtem mennyire maflak az emberek... Egy anyuka, hogy van kis kocsi es kis baba tele csokival, azt vegyunk. Egy masik anyuka megmert szolalni, hogy van kis kreativ csomag ugyanolyan aron szinezovel, pappirral amibol diszeket lehet kesziteni es melle fer egy csoki. Pont jo lett volna. Mondtam, hogy az jo lenne, erdemes lenne megnezni. Errefel egy masik anyuka ramszol irto zaklatottam, hogy a gyerekek a csokinak orulnek.... :( Keszulhetek dudgdosni, latom mindenhol csoki lesz csokival. csak porciozva... Tudom, hogy ilyen a felallas, tudom, hogy nem gondol senki az egeszsegre ilyenkor, de azert nem gondoltam, hogy epp ennyire. Indok, hogy szineznek az oviba eleget...hat az en fiam orul akarminek ami ajandek, ha egy nyomtatott pappir is amit szinezni lehet, foleg, hogy azt egyutt csinalnank.
    Kicsit elkeserito....nem is kicsit.

    VálaszTörlés
  2. Én csak azt mondom:fel a fejjel annak a szülőnek,aki picit is már érzi,s érti miről szól a szeretet,legyen az Mikulás,Karácsony,Szülinap,Névnap.....mert minden mögött Mi vagyunk,a szülők,emberek.Egyetlen felelőségünk van:tudni és vállalni azt,amit adni tudunk,és ez nem a csokoládé,hanem a SZERETET!És tudom,ha könnycseppek árán is,de ha "csak "szeretettel pakoljuk meg a zsákokat is olyat adtunk,ami százezerszer többet ér egy csokoládénál.És a gyerek lehet a csokinak örül-mert ezt a rossz ideológiát látta,ezt kell elfogadja,hogy az édes íz milyen csudajó.Persze legyen apró tartalom a zsákban,ami lehet csoki is,a diabos gyereknek édesítős meglepi,de mellette érezhető szeretet legyen,egy élmény,egy olyan,amire jó lesz emlékezni.Én csináltam egyik évben,hogy ecsetet adtam a gyerekem kezébe,fehér festéket,és telefesthette az ablakát hópihékkel és hóemberrel.Oda várhatta a Mikulást.Micsoda öröm volt,hogy a lakótelep legfehérebb ablaka volt az övé,aki talán valóban elhitte,hogy az Ő ablakát találta meg először a Mikulás,olyan gyönyörű ablak volt az.A csomag mellékes,ebbe az ablakba sorakoztak a csokimikulások..deaz élmény amit akkor ott és akkor kapott a gyerek,maradandó volt.A Mikuláscsokik?Elolvadtak az ablakban a melegtől,illetve elfogytak.Mérlegeljen mindenki!Az élmény örök:)Kedves Bea,jó színezést a kisfiaddal és sohha,soha ne csüggedj,amit szívvel csinálsz az mind beépül!!Ha a közösség nem tart veled,csak tárd szét a kezed!Az utat Te megmutattad.S mindenki a maga útját választja!!!Kedves Bea!Szívből kívánom,hogy csengettyűszános Mikulás érkezzen el Hozzátok!

    VálaszTörlés