Mézes készül.jaj,nagyon-nagyon finom és könnyű vele dolgozni.A teszten átment.M evett,tökéletes minősítést kapott.5.6 ch/db.Csak a lisztet kell számolni ch-ra nézve!
- Recept:100 g Eritrit
- 250 g tönköly liszt-én még tettem hozzá picit kb 50 g-ot,hogy jól gyúrható legyen,persze számoltam!
- só
- 1.v.másfél dl víz az eritritol feloldásához(eredeti recept cukor karamellizálását írta)-ez lett így kiváltva,az eritritol vízszerűen olvad el,persze karamell állaga nem lesz!-de ettől dolgozni lehet vele!
- 30 g kókuszzsír
- 1 db tojás sárgája
- fél tk szódabikarbóna
- mézes fűszerkeverék
Az eritritolt a vízzel felforralni egy lábosba.A lisztet a szódabikarbónával összekeverni,majd hozzá megy a többi száraz alapanyag és a végén a vizes Eitritolos oldat ha már kihült.Összedolgozni.Zacskóba tettem és be a hűtőbe 1 órára.Nagyon jól nyújtható massza lett,semmi lisztet nem vett fel már a nyújtáshoz,sütőpapíron nyújtottam a tésztát.Kb 5-6 mm-es tésztát hagytam,hogy vastagabb legyen,ha vékony akkor nagyon száraz!Semmivel nem kentem meg és nem díszítettem.200 fokon 8 perc alatt átsült előmelegített sütőben!Tökéletes lett,44 db lett nekem.A lányom dolgozott vele,9 évesen,egyszerű süti és nagyon sokáig megmarad-ha.....nem fogy el időnap előtt:)
5.6 ch/db.
Persze a cukor az Eritritol volt és a keksz Detki!Kókuszba forgattam-havas lett-de félig csokiba mártva is jó lehet,majd legközelebb:)Én 1 ü rum aromát beletettem:)A gesztenyemassza natúr és eritritollal édesítettem.1 cs gesztenyemasszában 100 g/41 ch!!!Nem a cukros verzió,erre figyelni kell vásárláskor!!!
Túró alapú pizza.Valóban sikerül,de igazán nem aratott nagy sikert.100 g túró,2 tojás,zúzott fokhagyma a tészta,200 fokon 10 perc sütés.majd feltét,sajt és még 10 perc sütés.Tökéletesre sül,de..még így nem az igazi.Tény:alig bír ch-val!Valahogy kombinálom majd kis liszttel és tökéletesítem.Persze oregáno és mediterrán fűszerek kerültek rá.Kipróbálható eledel,aki jót kísérletezik ezután vele szívesen várom a praktikákat kicsit ch-sabb verzióra:)
bár..tettem szét a kezem-(2009)...2014-et írunk.2013 július óta nincs cukor a háztartásunkban!A mézes recept lényegesen másabb,dísztelenül írom rá:tökéletes!Íze soha nem volt ilyen finom!A pizzafutár már nem tudja az ajtónk számát....és a raffaello is cukormenetes már és nagyon-nagyon finom.Lényegében csak szemléletváltás történt..és egy nagyon alapos sokk 2013.június 19-én,a diabetes-mint diagnózis a lap alján...
Szeretném,ha ezt mások is felismernék.Tenni kell,hogy ne legyen baj!
A pizza is más köntösbe öltözött és a futár sem izzad le,ja és én sem a konyhában-mert nagyon egyszerű,gyors az elkészítés ch-mentesebb változatban.
Ezen a karácsonyon M beszorult P szobájába,egy ajtóbecsapás kapcsán.lakatos lakik az első emeleten:)-tiszta haszon!Inkább ajtó fogságában,mint a cukor rabságában:)
Jó vércukrot mindenkinek!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése