2015. október 25., vasárnap

Őszi pillanatkép Sweethomeból



                                                                                                                                                                                                                   ...Göngyölt hús alig ch tartalommal.Hozzá kukoricás rízs és alma-kompót.(sült alma)10 pontos ebéd lett!



Törekednem kell a következő napokban is a jó pontszámokra.Őszi szünet lesz.Így én főzöm a ch-s ebédeket.A gofri vanilia sodóval megint jó pontszámot kapott.Egész egyszerűen is megoldható a diabos étkeztetés...
                                                             
Játék:ez egy A/4-es lapnyi kérdéssor,összevágva kérdésenként.Befőttes üvegbe téve:"Befőttes" vagy"Befőttes kérdések"címmel játszható:)Szabály:1 passzolás lehet.Óramutató járással megegyezve haladnak a játékosok.Válaszolnak a kérdésekre.Sokminden megtudható!!!!Érdekes egy nyári befőttbontás:))))egészen más lehet mint pl egy téli:)-eltelik közben fél év,az ember változik....Ilyenkor kérik a gyerekeim,hogy kapcsoljam ki a wifit.Semmi ne zavarja meg a közös játékot.Igazuk van!!!


Séta ősszel,picit távolabb a Havannától:)

Gyönyörű volt minden.
Mert ki kell mozdulni.M "felmentett"volt,a dereka még mindig nem az igazi.naponta többször masszírozom neki és az infralámpa melege segít orvosolni a bajt.
A szín-terápia meg nekem segít.Annak aki nem szereti az őszt...és mégis szépnek láttam:)Ez már fél gyógyulás!

(Igen,a szivárvány színek megtalálása sem jön csak úgy magától....Teszek érte,sokat dolgozom rajta!És megerősíthetem a tényt:közeledem a Szivárvány felé)

Itt van az a pont,ahol el kell mondjam a napokban kaptam egy nagyon pozitív visszajelzést egy blog-olvasómtól.Tulajdonképpen ezért csinálom,hogy a mi példánkon keresztül legyen egy tanulság vagy éppen egy "így is lehet csinálni"életérzés.És ha még összefoglalják nekem,hogy jó az amit csinálok és ahogy csinálom...ez szívemnek kedves.A gyerekeim picit magától értetődőnek tartják ezt az önzetlen segítségnyújtásomat-hiszen megszületésük pillanatától nekik élek!A felelőség az enyém,hogy ennek ellenére jól teljesítő felnőttekké váljanak.

Semmi mást nem kell csinálni ezért:az életre nevelni!Példamutatással(ez minden területen nem sikerült nekem,hisz az Apától külön költöztünk),sok nevetéssel,eszközök kézbeadásával-gondolok itt seprű,vagy hogy nyílik a mosógép,de éppen húzd meg légyszi a csavarokat a szekrényen,mert meglazult-ra...Fel kell kínálni lehetőségeket,amiből választhat a gyerek,mindig legyen több alternatíva-akár étkezés terén,akár egy kirándulásnál.mert:dönteni kell megtanítani őket!És ahogy dönt onnantól kezdve a felelőség az övé is picit.Tudatában volt mit tesz.
Legyen kiállásuk.Nekem talán az érettségi volt az első komoly "szereplésem"-nem volt jó érzés 18 évesen megélni először azt az izzasztó helyzetet....a gyerekeim a sport által és a sok iskolás szereplés által már ezen sokszorosan túlvannak!

Az élmény-terápia,amit kapnak felbecsülhetetlen számukra.Hisz ebből táplálkoznak.Végignézve a fotókat csak a blogban mennyi-de mennyi minden történt....kevesen mondhatják el,hogy ennyire impulzív életet élnek!!!

A munkahelyemen néha csak mosolygom.Életre nevelek,szintén csak észrevétlen sajátos technikáimmal.Néha ütközök a szülő elveivel-aki szinte semmit nem tesz azért,hogy fejlődjön a gyereke.És látva,hogy a gyereke sepreget,látja,hogy rajzol a gyerek,ollót fog,vagy igen veszem a fáradtságot és sétálok egy ovis csoporttal és útközben összefutunk a Szülővel és elcsodálkozik milyen fegyelmezett kis csapat.Szerintem mindenkiben megvan a képesség,csak élni kell vele,és tudni élni vele és AKARNI!!!

Vannak hullámvölgyek.Sweetmami is van,hogy fáradt.Annyit rohangálni edzésre vinni,menni érte,versenyeken ott lenni és megteremteni a főzéshez való lehetőséget és fejben összerakni finom menüsort és ollózni szakirodalmakat és közben a környezeten is dolgozni,hogy harmónikus legyen...és közben keresni a Szivárvány színeit....és eközben dolgozom is,ott is sok az egyéb teendő..és még suliba is beiratkoztam.
Van,hogy csak a kád-welness turbóz rajtam,ez egy focimeccsnyi idő általában,mert kell az én-idő is mindenkinek.Sok zenét hallgatok,korán kelek,tornázom minden nap,lépcsőzöm sokat a hatodikról le-,fel,és persze a sok boszorkányos praktikám amit bevezettem 2 éve folyamatosan.Lúgosítom a szervezetem tudatosan.1 kávét iszom naponta.és jó így!Nem halmozok fel sok kacatot magam körül,így a jelenben tudok élni.és jó így.Előre nem tervezek,hisz képtelen is lennék.max fél évre nézek előre,kb ennyi az amit tervezni tudok.erre van listám is.

Hát igen:benne van most már tényleg a Velencei Karnevál...

A tegnapi Gellérthegy-i lépcsős túra is jólesett,pedig volt egy kis húzóerőm-P-aki a lépcsőknél csak ennyit mondott:"Majd ott fent találkozunk"....
Mindeközben M otthon.Fekve,pihentetve a derekat.Mert ez is kell,lány-mentes nyugi neki:)Ettől jó a vércukor,ha egyensúly van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése