2015. április 30., csütörtök

Választhatóság



Lady Gaga-ként kb 4 évesen.Tegnap tissue-kötélen a nagyokkal.5 éve táncol,és...egyre ügyesebb.Még megfejthetetlen mi ad neki erőt-étel-amitől így bírja a megpróbáltatásokat.
Bár fellépés után éhes volt,de csak egy hipós csomag volt nálam.Megette.3 szőlőcukor,5 db háztartási keksz.
Mondtam kérdezd meg M-t,nála esetleg van étel.De már ő is megette a kiszámolt vacsiját.A hipóellátáson kívüli dobozon kívül más nála sem volt.
Már mindhárman úgy indulunk el,hogy van nálunk hipós-csomag.M azért mert mindennapos a hipózás a sok-rengeteg-mozgás miatt.Én azért mert már 2 naponta leesik a vérnyomásom.P azért mert nem eszik elegendőt,pótolnia kell némi energiát.

A kirándulásról pozitívan nyilatkoztak a gyerekek.M cukra alacsony volt végig-rendes volt mert méricskélt azért.Chips-ezett a fiúkéból-mondta.Volt egy osztálytársa aki megjegyezte"akkor adok ha alacsony a cukrod"-de M elmondása szerint később már ez sem volt mérvadó.
Egy a dolog lényege:M önkontroll alatt megoldotta!

A táncelőadás miatt fél órával előbb szúrt vacsikor és így előbb evett fél órával.Este picit kompenzálni kellett 20 órakor,érezhetően alacsonyabb cukrot produkált,de 22 órára rendeződött.
Fussunk neki a 3 napnak.Bevásároltam már csütörtök délelőttt 3 napra,ne kelljen boltozni.
Kb 3 éve ettem ezt a répatortát a Zila kávéházban.
És a napokban is ettem egy ugyanilyet a Zila kávéházban.3 éve azt mondtam rá:ez igen,finom!
Most:finom,finom,de iszonyatosan édes....alig tuszkoltam le a marcipánt.Hát..
mellette a Gödöllői kastély élménye még bennem,mert ott járhattam.És összehasonlíthatatlanul a Miremare kastély gondolata járt a fejemben.
Ugyanez az élmény a cukorral is már nekem.Finom,finom,de...
Választhatóság.
És érezhetően elmondható,hogy az én étrendem kettős.Itthon semmi cukor-szinte alig.Én főzök,ténylegesen figyelek ahol tudok.A munkahelyemen befizetett ebédem van.Tegnap hasgörcsöm lett,órákon át egy székelykáposztától.És rendszerint ez bekövetkezik ott.Valószínű át kell állnom saját gyártmányú ebédekre,vagy rendelnem kell kis adag menüt az Interfoodtól,de még variálható lenne talán M iskolájának konyhájától is.Ha ténylegesen már gyomorfájás is van az ételektől.A nyarat úgyis szeretném megoldani kis könnyítéssel,így elkezdem feltérképezni a környék lehetőségeit.Az Interfood annyiból jó,hogy P is eszi pár menüjét és finom is.A Cafeteria ellátást meg szándékosan így kértem,hogy anyagi megterhelést se jelentsen nekem a nyáron!
Persze sok ételreceptet elmentettem és azokat szeretném kipróbálni,úgyhogy a nyáron újra főzök mert időm nagyon sok lesz rá.és végre a gyerekekre is.Kastélyjáró nyarat tervezek az idénre.Párba szeretnék eljutni.:)

Jó vércukrot mindenkinek!
(Barlangba mindenképpen megyünk majd)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése