2023. július 7., péntek

Sweetmami :2015 ,- 2023



Diabétesz-bloggerek

Manapság nagyon divatos bloggernek lenni, vagyis online naplót vezetni, amelyben a bennünket foglalkoztató gondolatokat osztjuk meg olvasóinkkal. Diabétesz-bloggerek (diab-bloggerek) is szép számmal vannak, akik szívesen írnak diabéteszes témákkal kapcsolatban, legyen ez a konyha, az élet, a sport vagy akármi más.

file

A diab-bloggerek célja általában közös: edukálni, információkat megosztani és közösséget teremteni. Motiválni! A blogok sokat segítenek a diabéteszes emberek hétköznapjaiban, ugyanis hasznos praktikákat rejtenek.

2014-ben a magyar diabéteszes bloggerek egy kötetlen beszélgetésre gyűltek össze, hogy bemutassák saját magukat, illetve blogjukat a többieknek. Kiss Katalin (Cukkerberg blog) volt a főszervező, aki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány éves világnapjára szervezte meg ezt az egyedülálló találkozót. A Syma Csarnokban tartott összejövetel minden blogger számára lehetőséget adott, hogy pár percben bemutassa az általa írt blogot, s elmondja, mi volt a célja az induláskor, és ebből mi valósult meg.

A blogok nagyon széles palettát fednek le: a cukormentes sütemények receptjeitől a terhességi diabétesszel kapcsolatos tapasztalatokon és a gyereknevelésen keresztül a legújabb diabéteszes eszközök bemutatásáig. De például azt is meg lehet tudni ezekből, hogy hol lehet rendszeresen diabéteszesek focicsapatában játszani Budapesten.

A találkozó kapcsán megkerestük a bloggereket, fogadjátok szeretettel bemutatkozásukat.

VÉGH DÁNIEL



Ez még  valamikor 2015-ben történt....

És azóta eltelt pár év:/8 év/



Azóta már...

Mennyi minden és hány cukorérték....

És itt van az életünkben a diabetes,de már nem e körül forog az életünk,de ezzel együtt....

És Inzulin -hiány ütötte fel a fejét/2023./,túl egy világjárványon,egy nagyon necces akkori kórházi,mentős sztori-n,túl egy családi krízisen-haláleset testközelből-hogy mit és hogyan produkál/t  a diabetes.....

Átalakult a blog,már tényleg csak velünk él,de itt van,és M megpróbál mindent jól megoldani és elismerésem Neki ahogy a mindennapjait ezzel együtt éli!És határon innen és túl is nagyon jól helytáll Ő és a Diabetese!

Nincs nyafogás,nincs sajnálkozás,ő teszi a dolgát.

Részemről figyelemmel kísérek minden vércukorhoz köthető ezt-azt és sokszor a környezetem agyára is megyek ezzel,de azt hiszem ezzel maradok én meg továbbra is Sweetmainak....mert  a  JÓ vércukor az továbbra is a szívem ügye🙏

JÓ VÉRCUKROT MINDENKINEK!!!!/2023.július/


4 megjegyzés:

  1. Kedves Sweetmami! Az utobbi hetekben vegigolvastam a blogod, a csaladod tortenetet diabetessel es amugy is. Mit mondjak, a rengeteg nehezseg ellenere, mindannyian csodalatosan helyt alltatok! Inspiralo ahogy szembeneztel a problemakkal egyedul, soha nem hagyva figyelmen kivul a gyerekekert valo oriasi felelosseget. Es a nehezebb korulmenyek kozt is tehetseges es okos gyerekeket neveltel. Meglasd ahogy ernek ok is, egyre tobbet fognak vissza adni neked, mert szeretnek es megerdemled. Az utobbi idoben nem irsz a jogarol, de remelem hogy uzod meg - magamrol tudom hogy rengeteget segit amikor az ember faradt, kiegett vagy beteg. Sok boldogsagot es jo egeszseget kivanok neked es a gyerekeknek igy ismeretlenul is! Jo nyarat es pihenest!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Blog-Olvasó!Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat!!!És a lehető legjobbkor jött a kedvesség,a figyelem és a jógával kapcsolatos észrevétel!Mikor egy ilyen kincs van a birtokomban,mint a jóga.....élnem kell vele és nem hagyhatom csak úgy el!Köszönöm a hozzászólást és nagyon jó néha egy külső meglátás is ahhoz,hogy új utak nyíljanak!Köszönöm!!!!

      Törlés
  2. De jo ezt hallani Sweetmami! Nagyszeru eredmenyeket ertel el jogaban es van jocskan termeszet adta tehetseged es kitartasod is hozza. Most a jogas blogodat olvasom es onnan inspiralodok - pl a nagy labdas pozokat ki szeretnem probalni. Es a gyerekjoga oktatasod annyira kreativ es magas szinvonalu! Nagyon tetszik ahogy a `do no harm` elvevel ismerteted meg a gyerekeket. Igy lesz jobb a vilag.

    En koszonom azt, hogy irsz, mindig szivesen olvaslak! ❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves szavakat!!!Engem ezek a szavak-is-inspirálnak!!!!!

      Törlés