2020. február 20., csütörtök

Sweetmami blog azóta is

Nem ma volt....és azóta eltelt pár év...a blogom átalakult,de igazán a diabetes csak nézeteltéréseket szül M és közöttem.Nincs napirend amihez lehet(ne)valamiféle életstílust kialakítania,az érettségi előtti időszak,a barátnő,a bulik,a barátok,a "nem alszom otthon"-ok eredményeznek valamit...Kesze-kusza cukrok....az étkezés nem az,nem olyan amilyennek lennie kéne.Sok-sok vita kerekedik a szénhidrátokból...amit rendszerint csak felszínesen orvosolunk.

P nemevése meg egyenesen katasztrófa!
Néha csodálkozom azon,hogy még normális vagyok és képes vagyok ezen körülmények ellenére helytállni.
Nem szégyen leírni nem szeretem a konyhát,mint helyszínt,a vásárlásoknál a legyekmártúlrajta érzés fog el....
Nincs sikerélményem ezen a területen.
Ha ananászos csirkemellet készítek akkor biztos jön az istrukció én nem kérek ananászt és így meg úgy kérem a húst....és máris borul a mutatvány...Ha pizzát rendelek akkor jön a megjegyzés az nem diétás!!!!No persze ha buli van ott nem baj ha csak pizza van-az alkoholt végülis az is felszívja:)

Kamaszok....
Kamaszok...
Kamaszok....

Hétvégén csak telefonkapcsolatban leszek a gyerekeimmel,oldmegmagad kártya lép életbe,persze már ma(csütörtökön)bevásároltam,ellátmány biztosítva😉

Diab-blog persze az enyém,hisz Sweetmamiként számtalan dolog miatt posztoltam.
Az biztos,hogy ennyire színes életem nem lett volna,ha a diabetes nem kopogtat be hozzánk!

De kopogtatott....

És azt mondta nem is megy el...marad....😕

M pedig hazajött a kontrollról...és azt mondta:szeretne úgy keresni majd,hogy magánrendelésre tudjon menni....Hát nem egyszerű már egyedül intézni a kontrollt...nincs szülői kíséret,már egész más szempontok játszanak....3 havonta átélni meg nem mindegy hogy zajlik a rendelőben a kontroll.Őt szúrták le mert nem szólt a másik közgyógykártya számváltozás miatt...több volt az adminisztráció...nem voltak éppen kedvesek vele....hát...sajnos....írtam erről már párszor,hogy nekünk földi halandóknak nem éppen kell tudni a recepten melyik x a jó és melyik sorba mit kell írni...de ezt várják el tőlünk.
Mit kéne tenni leginkább?
Hát nem betegnek lenni.
MEGELŐZÉS mindenekfelett!!!-ás akkor nincs orvosra szükség.
A diabetes az "csak jön",így azt meg nagyon okosan,tudatosan KELL kezelni és akkor:"a diabetes jön velünk"szépen💓

3 megjegyzés:

  1. Azt vegyétek figyelembe, hogy a magán rendelésen nincs szakorvosi javaslat, nincs közgyógy (!!!) Magánrendelésen ilyen papírt nem adhat ki az orvos...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm a figyelmeztetést!!!!Továbbítottan az Illetékesnek!!!Bizony sok mindent figyelembe kell venni!!!!!Köszönjük!!!

    VálaszTörlés
  3. Támogatással 3 havi adagot felírhat ugyanúgy, de szak.jav. és a többit nem adhatja ki, még tűre sem a javaslatot!!

    VálaszTörlés