2022. május 7., szombat

A cukor és mi

A cukor és mi....
Magam részéről "mindig"figyelek mit hogyan kéne...a betartás nem mindig...A Raffaello a gyengém...Igazán a bánatra,örömre,picit szomorúságra is jó,sajnos nehéz leállnom vele...A kávémba is már átszoktattam magam az egy édesítőszerre.A boltban figyelnék,de....az árak olyan katonafegyelmet diktálnak,hogy nem tudom megvenni a figyelt dolgaimat,azt veszem amit meg tudok venni...Óvónői fizetés minusz lakáshitel és rezsi és élet/3 fő.Egyszerűen ennyi és Viktorkát gyakran emlegetem,mert hamarosan lépnem kell valamilyen irányt mert ez így nem mehet tovább!



Martonvásár.
Jó Tanösvény,csupa mozgás és szórakozás.Nagyon jó!

Vércukor a helyére billen a mozgás után.

A kirándulások magam részéről nagyon jó hatásúak az én koromban mert 10000 lépés az a minimum,hogy meglesz a nap végére.Ez pedig kedvező vércukrot eredményez.
Este még levezetem falnál jógával/lógással.
Minden eszköz rendelkezésemre áll ehhez.

A gyerekeknél már más a helyzet.
P alig eszik.Nem eszik húst egyáltalán és kb 10 féle ételt eszik meg.Soha nem éhes.Én még nem hallottam,hogy ő éhes lenne.
Éli a kamaszok életét...és eljár edzeni.Itt azért beköszön a táplálékok hiánya,és pótolni kell ezt-azt.

M-t nem is látjuk.Csak gondolom annyi a dolga,egyetemi elfoglaltsága hogy képtelen az itthonlétre.Nos ő alig figyelhet a cukrára.Fogalmam sincs mit és hogyan old meg.Ha én főzök rá nincs grammra számolt étel-hisz ő sem így él akkor minek kéne számolnom???Nagyjából ránézésre készítem az adagokat nagyjából tudok arra figyelni mi lehet jó a cukorra.Eljött ez az idő is.
Iszonyú sokat jön-megy,gondolom ott kompenzál a cukrával és egy nagyjábóli aránylag cukra lehet..De ez így....már aggódni sem tudok.Felnőtt.Az életéért ő felel.Mindent tud mi mit eredményez.Tapasztalt.

Sokszor ütközök a munkahelyemen cukor kérdésben.

Egyszerűen nem engedem,hogy a gyerekek plusz cukrot vigyenek be a szervezetbe.Nincs a tejbe csak pici kakaópor és nincs nasi hegy...csak ritkán és mértékkel.Ha már ennyit tudtam tenni értük nekem már megérte.
Minden nap van nálam mindennapos torna és bizony minden nap megyünk levegőre,mozogni és mozogni,mászni....

Nagyjából ennyi a cukortartás.
És amíg én ennyi idősen már kb 11 éve súlytartó vagyok addig nem gondolom,hogy valamit rosszul csinálnék.Nem hízok,nem fogyok,állandó a súlyom.Ez is nagy eredmény!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése