2017. február 6., hétfő

Nagyi csomagot küld:)

A szörpömről készült fotóm inspirál arra,hogy igen,lassan tavasz lesz.A fények,a napfény megjelenése ezt próbálja sugallni.
Már-már ideje is lenne.A D-vitamin hiánya az,ami már nem várat magára.Mert ugye tablettában D-vitamint és C-vitamint napi szinten eszünk mesterséges formában-is.
Az oviban látom a gyerekeken ki az aki semmiféle immunmegsegítő vitamint nem kap és ki az aki képes állva elaludni,ki panaszkodik,hogy fáj a feje.Bizony a Felnőtt felelősége mindez mit pótol,mennyit és hogyan!
A Diabetes mellett viszont aránylag egy szintet kell tartani,többet nem tehet az ember.Inkább a jól élni és megélni az alapelv és már-már csudába a %-os jóléttel,elég ha az ember csak jól van.Simán jól lenni és ennyi a cél.

Egyébként a pen-es tokkal kapcsolatban:küldtek paragrafust erre nézve-amit itt is köszönök,és bizony a kontrollon erre hivatkozva igényelem M-nak a 2 tokot és a Pen-cserét.A lantus ugye egyszerhasználatos toll,így az most tárgytalan,de a tároláshoz a tok már viseletes,nem tart a fedele...Úgyhogy én sem értem eddig miért nem kapott M ha kértük,de most egyenesen paragrafussal megyek:)Nem értem a fölös köröket amit nekem ezzel a betegséggel futni kell...de legyen..megszoktam és már páncélos a hátam,mindent kibír:)

Összevissza a cuki M-nál.Lehet.Én is össze-vissza vagyok.Nem tehetek róla,most nagyon megviselnek a körülmények amiket meg kell oldanom,de szerencsére jól haladok és mintha az Égiek velem lennének.Gondolom amint jobban leszek a cuki is jobb lesz ha rajtam múló dolgokon siklik el a dolog.Nos a kamaszkor sem éppen kedvező a diabetesben.A hormonok,a nem tudom mennyit ettem vagy miért is tuszkoltam magamba:)részek.Aránylag tartható,de csak aránylag.
Amiben én felelős vagyok:mit veszek,miből mit állítok elő,milyen eljárással főzöm meg és mennyi olyan csent dolgot tudok belevinni az ételekbe amik jól hasznosulnak.:)))Erre jó a Sweetmami menza.
Na persze erős cenzúra alatt.
Hát így nehéz jót tenni.

Pl csak kókuszzsírral főzök,csak Eritritollal,P-nak nagyitól kért kristálycukra,porcukra van:)
Sót csökkenett Na-tartalmút használok és nem sokat.Diabetikus tésztát veszek általában Fitt tésztát,és a tejből is 1.5%-osat,és a liszt minden esetben tönkölyliszt vagy alacsony ch tartalmú.Nem minden sikerül persze a más alapanyagokkal,de mindenre van B-verzióm.

M érdekes dolgot mesélt tegnap meccs után."Amikor elkezdek játszani nem is gondolok arra,hogy diabos vagyok és egy 15-20 perc után érzékelem,hogy nem tudok úgy futni...akkor jut eszembe a cukorbetegség,hogy azért nem tudok úgy futni...."Bizony ez így van.Picit megmozdult benne valami,lehet ez a versenysport picit függőbe marad mert a gimiben megpróbál valami sport után nézni-mondta.A döntés az övé lesz.Mindenben támogatom!Ha edzőterembe kezd majd járni-abban.

Mint nekem is van gyógyír.:)

Jó vércukrot mindenkinek!
Ui.Nagyi csomagot küld.Jelezte sms-ben a Magyar Posta.Véletlenül se legyen meglepi:)De ki tippel arra,hogy a ruhanemű mellett ami az alap csomagküldés célja volt lesz benne némi ez-az(édesség,nasi)?
:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése