2017. február 25., szombat

Répatorta

Répatorta.14.4 ch/szelet.

A sötét lekvár nem diabos.Az szilva dzsem,mert én azzal szeretem.Így jelezve az nem M-é.

A receptet persze átvariáltam.Méz nélkül,Eritritollal és fűszereket kihagytam.


De finom.Laktató.Hétvégi nasinak kiváló.
P:"Nem rossz!"-pedig ez nagy szó a P-tól aki dió és répa kerülő:).
M Honvéd meccsen volt.6-os cukorral jött haza.
EZ IGEN!!!

Jó vércukrot kívánok mindenkinek!!!

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok a szép cukorszinthez! :)

    Micsoda egybeesés, ma én is répatortát csináltam, eritrittel és 50% liszttel, ez az eredeti recept:

    75 ml étolaj
    10 dkg apróra vágott dió
    50 dkg reszelt sárgarépa
    2 csomag sütőpor
    2 csomag vaníliás cukor
    175 g finomliszt (300 ml)
    130 g kristálycukor
    5 tojás

    Az öntethez
    10 dkg csokoládédara
    1 csomag vaníliás cukor ízlés szerint
    10 dkg vaj

    A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a reszelt sárgarépát, diót, vaníliás cukrot, sütőporos lisztet, végül a felvert tojásfehérjét. Könnyedén átkeverjük, és a kikent sütőformába öntjük.

    Előmelegített sütőben (nagy fekete tepsi) 40 percig sütjük 180 °C fokon. Mielőtt a tészta megsülne, leöntjük az olvasztott margarin, vaníliás cukor és csokoládépor keverékével, majd visszatesszük a sütőbe még 5 percre.

    Ha kihűlt, tetszés szerinti formára szeleteljük és tálaljuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi szeretjük.Köszönöm a receptet!!!!Variálhatóság miatt is jó ez a süti!😊

      Törlés
  2. Készült répagolyó is ma:))))
    100 gr édesítőszeres darált keksz(72 ch),13 ch répa reszelve,én aprítógépben pikk-pakk ledarálom:),és 3 ch kókuszreszelék.Pici vizet tettem bele,jól formázhatóságért.5.1 ch/db:)

    VálaszTörlés