2017. március 23., csütörtök

"csak"

Mostanában mást sem találok a neten mint a diabetes kapcsán a penen kívül milyen más altarnatívák vannak és a monitorizált vércukormérés alternatívái.
És akkor itt meg is álltam.
Hiába érdekelne.
Számomra támogatottan is megfizethetetlen a mások által csak 60000Ft a kezdő készlet és a havi kb 20000 ft.A "csak"szó más családnál a megélhetés összege,így nekem is.És a fizetésem osztódik 3 felé,hárman vagyunk.)
Kb ez a fotó illusztrálja azt amit taníthatok a gyerekemnek:lásd meg magadban az értéket,vidd magaddal azt az értéket amit látsz és oszd meg másokkal majd amit tanultál és használsz.
Nem beszélünk hogy lenne jobb a diabetes ellátás a mi esetünkben-témáról.Fel sem merül,hogy nem 10 x fogja M szúrni az ujját.M sokszor szúrja az ujját,pedig kosárlabdázik,kell a keze a mindennapokban,kímélni kellene.Amit tudok:ő már lát képet magáról,tudja mit kell magával vinni az útra és azt is tudom megosztja majd ott és akkor a tanult dolgokat,ahol kell és akinek kell.

Egyetlen dolog piszkál,hogy nem tudom megadni a M-nak azt ami megilletné,mint mást.Másnak miért lehet könnyebb élete a diabetesben.Ez azért erősen foglalkoztat.
Arra jutok,hogy megtanultam főzni az ő számára,grammra pontosan tudok számolni.nagyjából finom ételeket készítek,az alapanyagokat is figyelembeveszem,persze anyagi forrásokat is előtérbe helyezve.És úgy gondolom M értelmesen,ügyesen bánik az Inzulinnal.És pont.Ez a kettő összehangolása adja számára a diabetes alapjait,a többi csak mellékes velejáró.

Nővérem pár napig nálunk vendégeskedett.Hétköznapokon.Azt mondta le a kalappal amit a 2 kamaszért megteszek és 10 anyából 2 nem tenné azt és teszi azt amit én.Megkérdeztem,hogy más anyák mit csinálnak?Hogy ez ilyen dícséret nekem azért amit csinálok.És sorolni kezdte.

Egyet tehetek minden szenzor és kütyü beszerzése nélkül.Szeretem a gyerekeimet.
Pedagógus vagyok és elmondhatom ezt sem minden szülő teszi!
Nem az anyagi ráfordítással vett tárgyak segítenek mindenképp ahhoz,hogy az életünk jobb,színesebb legyen-persze számít azért:)-

És nagyon örülök annak,hogy a gyerekeim majd kiugranak a bőrükből,hogy lesz "Cafeteria nyaralásunk"az idén is.Tudják mit jelent ez,tudják a határokat,tudják nem full csillagos szállodai éjszakáink lesznek,de a munkahely visszaigazolta az összeget és hamarosan utalnak.Hétvégén kiválasztjuk a helyszínt,ami Siófok lesz ha jól sejtem,a Vizicsibéknek víz kell:)

Kötény fel,összeütök valami gyors holnapi ebédet ch -számolva-és jó idő van,még csavarogni is kéne egyet.Jó vércukrot mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése