2013. november 8., péntek

cukor téma

Ez vagyok kb én a héten...
Mint egy kiterült szőnyegmaci....

Nehéz hét volt,koránkeléssel,idegeskedéssel,sok intézkedéssel,fizikai és lelki teherrel.A munkám során és a diabetes miatt is.

A 10 étkezés úgymond elég macerás összerakása fejben és kivitelezése erőt és időt vesz el,valahol élvezem,de a tudatom azt mondja:miért????Minden percem,időm a ch körül mozog.Megkínáltak CUKROS süteménnyel az oviban..nehéz volt lenyelnem.Finom az!De nekem már méreg!!!!Otthonomban nem használok cukrot,alig mézet és semmi fehér lisztet.
M nak egyáltalán nincs cukros keksz,nekünk lányoknak még előfordul,de ennyi a cukorbevitel.

Ha sütök sütit,márpedig gyakran nem kínálok belőle,nincs benne cukor.Másoknak nem éppen a kedvence.Így a próbálkozásaim itthonra maradnak tesztelésre.Pedig finomak,Eritritollal is.M szereti őket,és P is eszi,még a sütőtökös muffint is.Szándékosan nem márc édesre készítem,nem ez a cél.Mi már tudjuk mi a cél!Sok receptem van már kiollóztam,én megmaradok a no cukor verziónál.Ja,hajlamos vagyok a hízásra,de egy grammot nem tudok így hízni,nekem súlytartásra remek ez az étkezés.

Karácsony...Azt hiszem ez más lesz mint a többi...Mézeskalácsot is agyagban néztem egy játékboltban....ebben a témában még nem vagyok otthon,de cukormentes karácsonyunk lesz!!!Gyerekkorom óta az édesség nagy szerepet töltött be...Karácsonykor meg pláne!!A banán,a mézes illata,a szaloncukor és a csokoládék,és a Nagyik márc édes desszertjei...
De!Most ez nem így lesz!
 
Egyelőre még a tavalyi állapotot kell helyrehozni...a kész 23-án felállított karácsonyfánk gondolt egyet és...eldőlt,sok dísz,csúcs és a fa is látta kárát...renoválás kell az idén és pótlás.Valahogy nem akart karácsony lenni nálunk.
 
Egy kedves Ismerős által Fifa varázsolódott újra a számítógépre és ez most M.nak kárpótlás a betegségben.Boldog.Azért meg kell mindent teremteni neki amit lehet,hogy BOLDOGnak is lássam.Megérdemli a sok tűszúrásért és azért aránylag rendbentartja magát.
 
Reggelinél mondtam neki:"nehéz ez a tinédzserkor nekem",csak ennyit mondott:"ugye?"-és elment.
40 ch reggeli.A Diabetes napló..mindig feltöltöm az értékeket a dr.nőnek,ő 24 órán belül ellenőrzni és tanácsot ad-ha kell!Ez így megfelelő,a többit mi itthon megoldjuk!
A 10 ch gyors és a 10 ch lassú felszívódású sporthoz szükséges észrevételekről fogok emailezni vele.Tény:nem volt hipo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akkor értékelhetően jó a 10 étkezés.

Megyek előkészítem a főzés alapanyagokat,a kis Bestia P szereti a mostani főztömet!!!M meg rendeli-így jó,hogy szereti!Sweetmami konyhája alakul.

Szép napot Mindenkinek!Délután kényelmes téli cipő vásárlás lesz.Fontos,hogy a diabeteses lábán korrekt,jó cipő legyen!!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése