2020. április 16., csütörtök

Túrós pogácsa-helyzetjelentés Sweethomeból

Újabb sütés...Túrós pogácsa.500 gr túró,só,250 gr liszt,egy egész Margarint ír a recept én csak 3/4 Margarinnal dolgoztam össze.Tetejét megkentem tojással és magot szórtam rá-lenmag.100 db apró pogácsa lett-apró pogácsa szaggatóval készült-így 2.1 ch/db pogácsákat kaptam.Mag helyett hagymakockát is lehet rátenni,úgy is finom!

Anyukámnak köszönöm a sok szorítást,rágondolást!A lábadozás kezdeti szakaszában  ugyan,de az online kapcsolat már azt mutatja,van ereje a külvilághoz!És ez jó!🙏Nővérem nagyon sok információval rendelkezik,mivel külföldön idős beteg gondozó-is-volt és nagyon-nagyon jól végezte a munkáját!Így rá építek és igen segítjük Anyut,nem csak online ha szükségessé válik otthon!Az az érzésünk hamar hazakerül...a jelenlegi kórházürítések alól ő sem lesz kivétel.


Van izgalom...itthon is...érettségi,egyéb és a karantén okozta ez-az...Tegnap már rohamom is volt,ami nagyon régen...M nyugtatott meg.Sajnálom az érettségizőket,május 4-én megkezdődik....hát nem vagyok nyugodt e téren,és a kórházakban a férőhelyek...remélem nem az érettségi utáni időkre kell....

A diabetest illetően picit megnyugodtam.Van még sok Inzulin a hűtőben,saját részre magamnak írattam gyógyszert online,és ment a felhőbe,felvették-sokadjára-a telefont és tudtam értekezni érdemben.És talán a diabetes is érzékeli a jelen helyzetet...extrém eseteket -eddig-nem produkált.
De az alig mozgás nehezíti a diabetes-kezelést...

Ami jól működik  nálunk az a sütés.Azért pék nem leszek....!!!!

P is elvan,ő kitartóan tornázik,tanul és megpróbál túlélni!!!!Ügyes!

Elvileg online-ovi lehet májustól nekem is.Már alig várom,hogy ténylegesen elinduljon a munkám,talán jobb mint a semmi!!!És igazán nekem való feladat,mert állok elébe!A fizetésért mindent!!A szabim május 06-án elfogy.....és így valóban már aggódok és nem véletlen ha ....roham jön rám.
Senkinek sem egyszerű!
Mindenkinek kitartást!!!!
Azért még nem hagyom hogy a torkomon nyomják le azt amit én nem akarok,mert itt most nagyon erre megy ki a "játék"-és butul otthon az ember a tv és a net mellett!!!!(azért a jóga sokat segít nekem)
Vigyázzunk a vércukorra és együnk tudatosan!
Jó vércukrot kívánok Mindenkinek!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése