2017. október 31., kedd

HbA1c 5.3%

Valahol itt tartok.
Nem akarom feladni.
Minden erőmmel megkűzdök,de tudom..van egy út...ha a cél felé haladok jó az irány...és lehet hosszú lesz az út,de sok-sok megállóm lesz még,de a sikert érezni csodajó dolog...és nekem ez a jóga útja.A legelejéről kezdtem el idén júniusban,már egy jóga iskolában szívom magamba a sok impulzust ami a továbbgyarapodásom javát szolgálja.és nem múlhat el nap,hogy ne tennék valamit a célom felé:)
És mint Szülőknek felelőségünk van abban,hogy mutassunk utat a gyerekeinknek.Lehetőségeket.Az utat ők fogják választani,de legyen módjuk választani.És nagyon jó,ha van előttük minta.

Én mondhatni autodidakta módon értem el mindazt ami vagyok.Mióta a jóga megjelent az életemben tudok uralkodni magamon, és a befelé figyelés nagyon kellemes érzés....mert már tudom.Tanulom.
A bevezető után írom,hogy igenis érzem a beteg ember(gyerek)is úgymond gyógyulhat a jóga által.
Csak a lehetőséget érezze meg benne valaki.Nem a pózok kitartásától függ te mennyire vagy jógás vagy nem jógás...Egyedül magadban van az erő és a sok gyakorlás hozza majd meg a pózkitartást,vagy,hogy belemenj egy haladóbb pózba.Szerintem már maga a jóga lélektana is képes gyógyítani.
Én mindenképpen a saját gyerekeimnek és amelyik gyerek az utamba kerül a munkám során megmutatom azt az utat is amin én indultam el....
A lélek,az éned sokkal fontosabb bármilyen anyagi dolognál.

A felvezetőm után:ma diab kontrollon voltunk.Minden erőmmel azon voltam egy klassz napot töltsek el a Nagyfiammal..akihez már nehéz odaférni,nehéz a szót átvenni tőle és bizony nehéz a világához férkőzni.Nálunk a humor az alap:)
És igencsak megnyílt M,válaszolt a kérdéseimre és beszélgettünk a sportot érintő kérdésről is.A napokban elém állt és azt mondta"Az idén még járok kosárra(nyárig)és váltok"
Megfogalmazódott benne valami,érzet,és a jövőkép.
A kontroll-on mért Hb A1c 5.3% irreálisan alacsony.A Doktornő megint elmondta a hipokat csökkenteni kell.Picit fel van adva a lecke.Azaz nagyon.
És itt is elhangzott,hogy M sportot váltana,és mit.A Doktornő egyet kért:valamit sportoljon!
Ennek fele se tréfa amikor a kontrollról kijövünk.Mindig van egy diabos kupaktanácsom M-nal.Az étkezés,az Inzulin adagok sport és nem sportos napokon,és ugye az élet zajlik közben.Van minden,amit a cukor érez,azaz rögtön alakítja magát az éppen aktuális állapothoz.Nem hízhat M,a korrekciót ésszel kell végezni,és bizony az edzésnapokon csökkenteni kell az Inzulint.És hetente el kell küldeni e-mailben a Doktornőnek a füzetet értékekkel,hogy nem lesz hipózás...

2 út van:sopánkodni,hogy de jó is lenne diab nélkül.Vagy venni egy nagy levegőt és elindulni az úton,amit az elején is írtam.Mert jó élni,egy csodajó világban mindenképp.A jelenben.
Én amit fontosnak tartanék minden kezelésben,hogy a jelenre kéne koncentálni,mindig az itt és most-ra.Aki nem éli meg a jelent,nem lesz jövője...

A diabetes nem más,mint az itt és most esete.Mérsz vércukrot.Kapsz egy értéket.Az itt és most állapotot ellátod.ha kell eszel,iszol,ha kell vársz egy kicsit és majd eszel,iszol.ha kell mértékletes vagy,ha kell bevállalhatsz,mert az itt és most engedi.Az élet is ilyen.
...és hiába van sötét.Még kora este van.M edzésre indul hamarosan és 20 órától én is jógázni megyek:)

Fontos!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése