2020. június 20., szombat

Mi kerül az asztalra?

Mi kerül az asztalra?
Rajtunk múlik!
Hogy mit eszünk meg ebből?
Rajtunk múlik.
Mit vásárolunk?(több összetevős de rajtunk is múlik)
Hogyan kombináljuk az ételeket?
Rajtunk múlik.
Milyen arányban kerülnek szervezetünkbe a zsírok,fehérjék,szénhidrátok?
Rajtunk múlik.
Mennyit nasizunk még e mellé?
Rajtunk múlik.


Eszünk-e kenyeret?Milyet?
Rajtunk múlik.


Van-e széles mosoly az arcunkon mikor ott az étel a tányérunkon?
Fontos ez is.
De igen,azok vagyunk amit megeszünk.
Itthon is minden egyes alakalommal megjegyzem miben mennyi ch van,van-e benne cukor,mi lenne jó ha többször kerülne a tányérokra.Egyelőre a kamaszok fejébe még nem tudtam elraktározni,de a sohanemadomfel-elvét követve ma sem lesz másképp!

Anyagi szempontból én sem tudok elrugaszkodni,de figyelek nagyon mit eszem és miből mennyit eszem.A nasizás kérdése pedig nem kérdés,csak akkor eszem ha tényleg megkívánom egyszer-egyszer a nasit.Lehet nyár,nyitva az összes fagyizó,én inkább fotót készítek inkább és annak megszerkesztése okoz nagyobb örömet.A fagyi cukros,és fölösleges nasiként nem viszem be.Alkalmanként persze beilleszthető ,de akkor meg kell nézni mi kerül más a tányérunkra előtte és még mi kerül várhatóan utána rá?

Te megnézted mi került ma a tányérodra?
Én megnéztem a ch tartalmat,cukor tartalmat.Olyan tésztát választottam ami nem így kezdődött 100grammban 72 g ch,de van ennél durvább összetételű tészta is!!!És van ilyen is:100 g/61 g ch és van 100 g-ban 67 g ch.Természetesen már így vásárolok a boltban,hogy megnézem a tápanyag összetételeket.
Néha nem árt pici rálátást szerezni ,hogy az ételek mit tartalmaznak összetevő szerint.

Jó vércukrot kívánok mindenkinek!!!



4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó meglátások!!
    Én is mindig figyelem a szénhidrátot, és mérlegelek.
    Vercsi kapott egyszer osztálytársától "Mennyei csemege" feliratú kandírozott körtét, 90/100 g ch!! Itthon nagy ívben ment a szemétbe...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen.Megértem ha a kukába landolt!!!Sokan nem is tudják hogy az aszalt dolgok mennyire cukrosak!!!

      Törlés
    2. És ez még az aszaltnál is durvább, mert a kandírozással még cukrot is tesznek hozzá, önmagában az aszalással csak a vizet távolítják el...

      Törlés
    3. Már csak ezért is jó ha tudjuk melyik élelmiszerben milyen tápanyagtartalom van!!!

      Törlés