2021. május 6., csütörtök

Diabetes testközelből masnival átkötve

Bundás kenyér.Rozs kenyérből.Mindenki rábólintott erre a vacsorára.
Most akkor a holnapi menüsor:fluta(sváb krumpli étel)meggy mártással.
Leírva.Meggymártás cukormentesen,meggymártás laktózmentes tejjel,fluta számolt ch-val.
Ha hétvégén nem vagyok otthon akkor is megfőzök pénteken 2 napra és nem maradnak számolt ch-mentesen,illetve tejmentes étel nélkül.

Egyszerűbb egy kínai étel a boltból,de......az egyiknek nem ideális a cukor miatt,a másik egyáltalán nem eszi meg!Az Interfoodos ételek 12 óráig rendelhetőek,hát erről most lemaradtam...Így marad a házi ízek ételei Sweetmami konyhájából.

"Megtörténhet, hogy életünk nem úgy alakul, ahogy azt előtte gondosan megterveztük, ám olykor valami, rajtunk kívülálló dolog mintha jobban tudná mire is van szükségünk. Ezek az újratervezések hozzák el számunkra a nem várt csodákat és lehetőségeket. Hiszen, ha sohasem buknánk el, sohasem térnénk el az elképzelésektől, melyekhez görcsösen ragaszkodtunk, egyszerűen nem tapasztalnánk meg, hogy mennyi csoda is vár ránk azokon túl. Olykor csak hagyni kell, hogy a fejünkben élő makacs elhatározásokat felülírják az eszementek tűnő intuíciók, vagy az a láthatatlan kéz, amely egy jobb végkifejlet felé vezet, még ha az elsőre félelmetesnek is tűnik."
(Ott Réka)
-és a diabetes családunkba bekerülése óta lett fontos a mit,hogyan,mennyit,miért együnk kérdéssor.És bármennyire nyafogok de tudom egy nap mire van szüksége az embernek...És kevésbé van túlevés vagy mellé evés.
Óvónő vagyok.
Beszélgetek.
És hát kora reggel cukros frinc-francokat esznek a gyerekek...mintha reggelinek beillene.
Lehet én is elkövettem ezt a hibát olykor,annak idején-de ma már tudom mennyire nem jó nasival kezdeni a napot.
A cukor pörget-egy darabig,aztán,fáradt leszel és a vércukor gyorsan csökkenni kezd...Energiánk nem lesz,már kora reggel....(utána lehet nézni😊)Kár,hogy erre nincsenek fórumok és felhívások,hogy lássák a szülők a még pici gyerekeknél hogyan lehetne picit javítani az életmódon.Mert van az a sokk amikor megtanulod,magadtól....mi jó a szervezetnek.
Nálam ez a diabetes volt testközelből,masnival átkötve!

"Az élet olyan nagy ajándék, hogy bűn belefáradni. Minden nap erre kell gondolni."
(Márai Sándor)-ezért :😊 és minden jól alakul majd!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése