2015. június 19., péntek

Akkor és most(2 év diabosan)

Mint egy társasjáték....

Egyszercsak lett...és azóta játszuk...a bábuk ugyanazok és a szabályok is.Vannak merev szabályok.De lehet másként is játszani.Néha jön egy új szereplő és máris minden egészen más.Más vonalat rajzolnak,más húzza a vonalat....esteleg más bábúval kell kilépni.Néha nem sikerül hatost dobni és egy lépést sem léphetünk előre..és van,hogy egy-egy körből kimaradunk.
Mi a cél?
Törekvés a győzelemre...
Egy örökös társasjáték ez.
Igazán boldog pillanatokkal és vesztesként megélt időszakokkal.
Ez a diab egy hullámvasút.Időjárás,hormon,anyagi,lelki kiegészüléssel.

Nem.nem sírok!Pontosan 730 napja.....Mikor fogtam M kezét a kórházban és azt hittem meghal....Nem tudtam mi ez.És senki nem is mondta.Azt hittem most gépekből jön valami gyógyszer és hazamegyünk és minden nem úgy lesz...Úgy lett.Ott is kellett a gyógyszer napi 4x....időre.Pontosan számolva és pontban időre.
És akkor azt hittem mikor kijöttünk a kórházból,hogy nem leszek képes ch-kat számolni(nem is tudtam még napokig!!!!!!.a sokkhatás miatt)..És azóta....komplett ebédeket számolok,sőt már magam is ch-kat számolva eszem,mert óhatatlanul ránézésre megsaccolom.

Már nem hiszem,hogy elmúlik.Már nem hiszem,hogy meggyógyul.
Már tudom,hogy nem múlik el,és tudom,hogy nem gyógyul meg!!!!

Akkor reméltem ez csak egy rossz vicc.
Már tudom,hogy ez egy új élet,egy lehetőség.

Akkor nem értettem semmit az életről.
Ma már tudom mi az ÉLET.

Akkor nem értettem még mit akar ezzel az élet...
Ma már vannak sejtéseim.

Akkor fel akartam adni.
Ma nem akarom feladni!

Kár,hogy még ma sem hallgatnak rám sokan.Mosolyogva mondom,hogy igen...ez a 730 nap rengeteget adott nekem/nekünk.

Új embereket ismertünk meg.Rengeteg helyzetet teremtett a vércukor...figyelni kell egymásra.Toleranciatanulásban fokozottan kimagaslóan jók vagyunk egymással.M,P és én.

Óriási a szimbiózis,amit néha oldani is kell,mert erősen kötődünk egymáshoz.

Étkezés terén jó úton haladunk!!!!

Én a magam részéről nem keresem a mindenáron kapcsolatot,mert tudom,eljön az idő amikor hozzám méltó Társam lesz.Megvárom.De a 730 nappal ezelőtti énem nem így gondolta.
Átalakultam.Másként látom az Életet,mint más.Mi a fontos és mi a kevésbé.Ennek a betegségnek kapcsán alakult ez így.Nem érdekel a sablonos ki hogy él történet,nem állok be a sorba,senki életét nem kívánnám magamnak!Nem is igazán fogad el a környezetem,de nem vagyok annyira elkeseredve.Annyi minden más területen több és másabb vagyok az átlag embernél,hogy érzem:boldog vagyok!És szerény életünk néha óriási mintaadás.Büszke vagyok M-ra.Rengeteget tanultam tőle....iszonyatosan erős és nagyon-nagyon EMBER!!!14 éves és egy hős a szememben!8x eszik egy nap.Időre.Ha nem ehet is elfogadja az esetek nagy részében.Szitalyukas combbal és hasfallal köszöni szépen jól van!
Ez a fiú élni akar.Az iskolában osztályelső,az iskola zászlósának választották!!!!Iszonyatosan büszke vagyok rá!!!!Van,hogy 2-es cukorral esik haza este 22 órakor az edzésről,de még nem mondta,hogy nem kosarazik tovább.Ha meccsezik még 18-as cukorral is kiáll a csapatért!!!!!!Ha nincs pénzem hónap végén.....kicsit sóhajtozva-de elfogadja,hogy nem ehet update termékeket,lehet csak egy féle kekszet talál.Elfogadja.

Vannak dühöngések,agresszió ha hypoglikémia van...van kettőslátás.Vannak iszonyú percek.Toporgás,mi legyen????Van bőr pöttyösödés csak úgy....
Van nem érdekel állapot.

Sweetmamiként azt hiszem kiálltam mellette.Rengeteget sírtam a 730 nap alatt-már néha azt hittem nem marad könnyem.
És mellette a kis húg végigasszisztálta ezt a 730 napot.Bizony sok lemondással járt.Bizony volt olyan:"menj innen most,nem érted,hogy hipózik????!!!!"-s ő elment.(Volt bizony megbeszélnivaló,kompenzálnivaló...)
Nem véletlen alakult ki nálunk az értékelés rendszer 1-10-es skálán.Őszinték vagyunk egymáshoz!Ami jó is elismerjük,ami nem jó is szóvátesszük!

Nem volt egyszerű a 730 nap...
A bejegyzés alatt is elfújtam pár zsepit.

Nem akarok más életet!Nagyon-nagyon szeretem a gyerekeimet.
Volt műkörmöm,elég gyakran jártam fodrászhoz.730 napja nincs műkörmöm és ritkán jutok el fodrászhoz.Próbálkoztam ismerkedni azelőtt,730 napja szinte alig jutott erre időm,lehetőségem.Picit átalakultam.
De olyan erősen érzem,hogy jó anyukájuk vagyok,hogy ez most nem tud másképp lenni és köröm nélkül,picit háttérbemaradva most anyukaként kell üzemeljek.

Most,hogy 2 évet magunk mögött tudhatunk már biztosra merem mondani,hogy diabos életünk is színes,élhető és nagyon boldog!!!!!Így tervezünk sok változást a közel-és távoli jövőre nézve is!Már merünk lépni.Tudunk is!!!!
Magunk írjuk ezt a társasjátékot.

Lépegetünk.
Újabbat dobunk a dobókockával...

Én szeretném ha több bábú lépne a játékmezőre,szeretném ha újabb szabályok belépnének és szeretném,ha szabadalmaztatnánk!!!!!!!

Maradok:Sweetmami:)

Akkor nem gondoltam,hogy valaha házon kívül létezni tudunk...ma már:jövő héten 5 éjszakára elutazunk!Listával,tervezve ugyan-igen-igen ezért fontos az előre tervezés!!!!!-de minden rendben lesz és minden ott lesz amire csak szükség lehet!!!

Akkor:megérdemelt vakáció!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nyáron is figyeljen mindenki a vércukrára!!!!!!!Fagyival csak óvatosan!Ha akciós sem biztos,hogy szükséged van rá!:)





2 megjegyzés:

  1. Kellemes vakaciot, megerdemlitek! Sokat tanultam Toled, koszonok mindent. Sokszor eszembe jutsz es allitom, hogy jobb anyuka vagyok miotta "megismertelek"!
    A legjobb az elmenyt adni, igyekszem sok sok elemnyt adni kisfiamnak, ertekes idot tolteni vele!

    Kitartast mindenhez, a sok sok naphoz ezutan is!
    Csodalatos anyuka vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!!!Mert adni jó,s lám:kapok is ezáltal!Köszönöm!!!!Üdvözöllek:Sweetmami

      Törlés