2019. július 8., hétfő

Orvosváltás???


 Megkérdezem majd a háziorvosunkat mennyire akarja jól csinálni a családommal való együttműködést...Megkérdezem,hogy akarja-e egyáltalán.....Ugyanis:a M-nak felírt recept több sebből vérzik.Nem jó az x a felső sorban,nem közgyógyra megy a recept!Megjegyzem 1-es tipusú diabetes!!!!!3 havonta picit megterhelő lenne az anyagi oldala....
Nem jó maga az Inzulin tipusa ami a recepten van.A patikus 6 éve tudja mit viszek rendszerint és szólt biztos ezt szeretném vinni?És akkor nézem mi lehet a baj??Nem jó a recepten felírt Inzulin!
(döbbenet volt az arcomon és düh és tehetetlenség!!!!)
Egyenesen mentem volna a rendelőbe picit beszélgetni az ott dolgozókkal,de persze szabadságon van az orvos.(talán ez a szerencse most)-van időm átgondolni mi hogy legyen.-és még talán kitart egy hétig a hűtőben lévő adag.A Lantust tollból szúrja M.És ampulla van a recepten!!!!Ezt elnézni????!!!!

A héten a helyettes orvoshoz elmegyek,és szerintem megkérdezem elvállal-e bennünket a praxisába és szeretne -e segíteni nekünk a diabetesben?Mert az egy dolog hogy elvégzek egy egyetemet.Én is kiválóra diplomáztam a főiskolán.Ez is egy dolog!!!!De a munka nem lehet felelőtlen.Amit aláírok és lepecsételem azt hitelesítettem,hogy vállalom a felelőséget!

Az Inzulin nem játék!
Iszonyú pici egységek is nagy galibát tudnak okozni,halált is!!!!!

Felelőtlen nemtörődömségből elegem van-6 évig a gyerekrendelésen végigszenvedtem ezt az egészet és lám a felnőtt rendelésen fatális tévedések sora...nem lepecsételt receptek....és az asszisztensnő 10-20x-os nagyításban dolgozik a számítógépén.Ó jajjjj.....Mert nem jól lát....

És amikor a receptet írattam fel is vagy 20 percig voltam bent mert a többi kesze-kusza dolgaikat beszélték meg éppen és így azt hitték én csak helyettesítésre jöttem és nem írhatnak fel 3 hónapra Inzulint,mire közöltem:doktor úr,a maga betegei vagyunk!!!!!

Nekem is van felelőségem a munkámban,nem kevés adminisztrációt végzek és nagyjából nem hibázhatok,ennyi az elvárás.

Mérges vagyok hogy fizettem az inzulinért(a Humalogra),hogy nem voltak képesek szakorvosi javaslat alapján megírni az Inzulinra a receptet.És nagyon mérges vagyok......

Nincs második esély azt hiszem.
És elszomorít,hogy ez a probléma rendszeres....




2 megjegyzés:

  1. Döbbenet, szerintem az elmúlt években nem sokszor váltottál ki inzulint úgy, hogy ne lett volna valami probléma a recepttel. A rendelőben ketten nézik a receptet. Nem értem, hogy lehetnek ilyen trehányak. A lányomnál öt és fél év alatt egyszer fordult elő egy téves x-elés. Azt mondom ok, emberek vagyunk, tévedhetünk,de a Ti esetetekben már katasztrófa amit művelnek. Jól teszed, ha másik orvos után nézel. Ettől már csak figyelmesebb ellátást kaphattok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen ez már döbbenet.De a helyes utat szeretném megtalálni!!!És úgy néz ki adódik lehetőség:)Köszönöm a gondolatokat!!!!!!!!

      Törlés