2023. március 6., hétfő

Az alapokra építünk s ezt követően tudunk építkezni

Ma a munka után siettem egy továbbképzésre.
Logopédiai témájú-
Végülis jó volt,de levontam a következtetést.
Annyira nincs szakember,hogy már óvónőkre háritanák egy részét annak,hogy foglalkozzunk az iskolába menő gyerekekkel,hogy némi fogalmuk legyen majd az ott látottakkal,hallottakkal.
És mindezt abban az időben tedd ami munkaidőd és hát ugye ingyen többletmunka.
Milyen szépen is hangzik.
Minden nap én tartom a foglalkozásokat,minden nap van foglalkozás nálam és immárom ezt második éve teszem,de még plusszban pl udvari időben maradjak bent a nagyokkal és a  logopédiai játékokat játszam velük és eselegesen ugye hát fejlesszem is.
Kapacitásban sem bírnám és hát a szakmai ismereteim persze képzéssel bővítsem ami fizetős és hát ugye készítsek anyagot hozzá,ami azért nem kevés képecske hisz az ovis nem tud olvasni..

Egyébként nagyon izgi terület és persze csinálnám is,de van bökkenő.
Van egy gyerek aki nem ért és beszél magyarul,van  egy halandzsa nyelven beszélő azaz ő nem tud beszélni,tőlük ne várjam hogy bármit visszaad szóban.
Sok-sok gyerek nyelvi hibával beszél.
A2 legfőbb,hogy szavakat mondanak de képtelenek mondatalkotásra.
Nos itt egy képzés jól kidolgozva nekem van hozzá agysejtem,hogy megtanulható és én szépen is beszélem a magyar nyelvet tehát hiteles is lehetek,mert ugye valljuk be sokan közülünk is pöszék vagy nyelvhelyességi hibák akadnak pl nem jó a ragozás itt-ott....-így már nem hiteles a Kolléga de sajnos akkora az emberhiány hogy az is fejleszthet aki pösze./pl/

Szóval elkeseredtem.

Elvár a rendszer,de nem néz mögé,hogy milyenek az alanyok hozzá,egyálalán megalapozták számukra hogy szintet tudnak lépni???

A képzésen találkoztam egy régebbi Ismerősömmel,akivel kávé ideje alatt beszélgettem és máris ajánlott egy előadást májusra,a másik Kolléga adja a nevét,hogy hivakozzak Rá,a harmadik bíztatott,hogy ott lesz a helyem.Persze mozgásos jellegű előadás.
Meggyőződésem,hogy alap a mozgás mindennek a megalapozója.
Aztán erre ,ezzel párhuzamosan jöhet minden más!!!!

Az alapok kérem szépen.
Ha nincs alap összedől a vár.
Lásd világunk.

Nem hagyom magam mert a továbbképzés után még az Előadó segíségét kértem egy ügyben,amire zöld utat kaptam.Már megérte  ott lennem!!!

És most indult már egy mosógép,és irány a konyha a holnapi ebédfőzésre kötöm a kötényt....Mert itthon sem áll meg az élet,ugyanúgy intézek,nevelek,irányítok,biztosíok,ha kell segíek és navigálok.

Milyen is lenne Sweetmami nélkül az itthoni élet??/😉/
 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése