2014. május 30., péntek

M mindennapjai

Ez egy egészséges nasi,ollóztam a filet:)De akár ajándékba vihető olyan szép!
Valahogy így
 tudom elképzelni,szerintem kitűnő a ragacsos nylóka helyett,ha megpróbáltam Sweetmami konyhája által-is-akkor mondom az igazi véleményt.Na és a próba a gyerekek...ők mit,s hogy fogadnak el.
Nyalóka:P vett nyalókát a kiránduláson.Na igen,tiltott most ugye a napokban történtek miatt(zsebpénz ételre nem költhető).Ha már evett-gondolom a többiek is.)-"milyen volt?"-kérdeztem.Nem jó-mondta ő.

És megerősítem,hogy bizony minimálisra csökkent a cukor fogyasztásunk.Bizony a szervezet már reagál,a cukor nem jó a szervezetnek..

M-nak a sorozatos 4-5-6-os tartományban lévő vc-a miatt mondtam neki:"meggyógyultál!",persze itt tudtam már mekkora butaságot mondtam és leültünk beszélgetni.

Elmondtam neki,hogy nagyon megdícsérem,mert tartja a diétát,olyan ügyes!!!!
És bizony a jó vc az Inzulinnal együtt ilyen jó.A Doktornő egy édes,nagyon aranyos,intelligens,művelt és szakértelemmel bíró földi ember.És nyomaték minden szón,ember,mint mi és mégis segít és tud is,akár emailen javasol és az esetek 80%.-ban hatásos élhető javaslattal áll elő.Bizony nélküle nem itt lennénk!
A dietetikussal telefonon beszélgetek ha szükséges és mindenre válaszol amit csak kérdezek,kertelés nélkül.ha butaságot kérdezek is megmondja miért nem tartaná jónak.
És a búzafű kapszula jó és a Varga-gomba párossal:itt a hatás!Reggel és este 1-1 kapszula.
És a Welness kenyér 33-as GI-e remekül műkdik.
A sok olvasás és kutakodás amit a témában teszek.a kommunikáció a tanárokkal,remekül működik,összedolgozunk.Az iskola érdeme ebben nem kevés!
És a családi összetartásunk is,mindig megbeszélünk mindent.ja és az őszinteség.
És bizony vannak bűnös élelmiszerek is,de próbáltuk és vc emelő hatás nincs tőle így becsempészve van pici bűnözés.1-1 raffaelló,vagy tucc keksz-bár tudom nagyon -nagyon nem hasznos!

És a fegyelmezett sport,igen itt megállnék.Óriási dolog ez amit S.G.edző is képvisel.Óriási dícséret a suli torna tanárainak és az Igazgató Úrnak.Figyelve a gyerekemre biztosítanak mindent ami a sport témakörében szóbajöhet.Ezzel ösztönözve őt a kitartásra és a nem feladásra.

M-nak neve van a suliban,óriási dolog ez!Kedvelik,szeretik.na persze nem kell félteni a normális kamasz korban benne van,így a jó bulikból sem marad ki.

Diabeteses van keresztje a mindennapokban,de ilyen tartalmas életet amit ő él...kevesen mondhatják el.

Minden reggel 6 29:ébresztő.legyen ez hétvége is.nekem így jóval előbb...még nem szunyókáltam egy napot sem.Este 21 óra:szintén kötött.18 óra,edzés közepe,mindenki leáll,edző int,M 6 óra!!És tudja az edző minden héten 3 szor,hogy mi a dolga és mi miért van!!!!
Sms megy ha alacsony vagy éppen magas a vc és így kimarad az edzés,Azt hiszem ez így tud működni!!

És 12 órakor is Inzulinadás van,bárhol is legyen.Fél órára rá enni kell 60 ch-ot,bárhol is legyen.Működik.Érti M is mit mikor kell tenni és jól ismeri a szervezetét.Simán beremeg már edzésről hazaérve 2.8-at simán megérez.Ilyenkor még megvárom amíg ellátja magát és úgy indulok csak p-ért balettre.P tudja ilyenkor a késésem okát és türelemmel vár.Ennek is ki kellett alakulnia.összedolgozunk és tudjuk mikor mi a sorrend,egó ide vagy oda.

Éjjel mértem 2x.Az edzés sikeresnek bizonyult,féltem,hogy nem lesz elég az esti 10+ 5 ch-mert megnyomattam picit,olyan kevésnek ítéltem.és 5 és 6 értéket mértem 24 órakor,majd 3 órakor.Pici csecsemő korában is felkeltem szoptatni,ha kellett 3x is.Igényszerint szopizott mindkét gyerek.Soha nem néztem az órát.Most sem egyszerű nem végigaludni az éjszakát,de ha a jó életminőséget akarjuk,akkor bármi áron is megtartjuk.

Büszke vagyok M-ra.Nagyon-nagyon okos gyerek,hogy ezt így meg tudja csinálni!!!

Mindenkinek javaslom,hogy együtt és mindent megbeszélve érjünk el diabos gyerekeinkkel.
Persze leírom a testvér gyötrelmeit is,de dolgozom az ügyön,hogy lelki sérülés ott se legyen és az egyenlőségre törekszem.

Pl a lányos színház buli is azért lesz,hogy P érezze csak az övé vagyok ez időre.Így az Erkel színházba csinin megyünk és csak mi lányok művelődünk picit.

Már a bűnözést nem is mondanám,mert mint látható P is kifeküdt egy nyalókától.Úgyhogy valami egészséges alternatívát keresünk.

Na,mire ezt a képet betöltötte..ez az idő nekem most igazán:(((((((((((((
Szóval egy közös játék talán-az lesz-mivel P-át étellel nem lehet motiválni!Még M kicsi korából összegyűjtöttük a vasút szinte minden elemét,mozdony is van hozzá és mire megnőttek a gyerekek már nem kellett ez a fajta játék.Így van ez,de néha még kidobozolható és együtt akár lehet egy kertvárosi hangulat mondjuk a nagyszobában.hangsúly a közös játékon lenne:)

Ui:M nak óriási dícséret!Remélem majd a Doktornő is így látja és a következő HgbA1C is remekül mutatni fogja:)

Szép hétvégét jó vércukrokkal!És higgyünk benne:vonzás törvénye!És jó vc is lesz!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése