2014. május 3., szombat

Diab-út

Mióta ilyen kicsi/kicsik óvom,féltem őket.Már készül mind2 gyerekem véleménye rólam anyák napjára,mert én csak azt kértem...hogy milyennek látnak engem.
M"én úgy megvéleményezlek!!!!!!".)
P"már készen vagyok...16 jó és 1 rossz tulajdonságot írtam"-és csillog a szeme:)

Várom.
Nagyon várom azokat a véleményeket.

Ma történt egy jó dolog.Boltban.Én hozok kenyeret,ti meg válasszatok Bolerót...."á nem,mi inkább isszuk a citromos vizet"-szinte mondták egyszerre.-
Nem vettünk most kefírt,joghurtot,helyette Maci sajtot.Természetesen a savas ph miatt és ugye a sajt zsírossága miatt mindig a light van előtérben.

Zöldségeknél nem volt vita.P 2 db ubit hozott,valahogy ráérez mi a fontos!
Érdekes volt,mert mire én a kenyértől megfordultam már megvették a mirelit meggyet és kértek epret is.Az eperben 100g/7 ch,egész kezelhető.

A vörös húsok helyett inkább eszik a csirkefelvágottakat és nincs is vita ebből.Húsfogyasztásunk minimális.

Gasztronómia az asztalnál.Pár hónapon belül a sok infó már tudatos táplálkozássá áll elő.Soha,de soha nem gondoltam magamról,hogy fontos lesz egyszer nekem mit eszem és miből mennyi az elegendő.Aki ismer tudja nekem ez nem számított.És az a változás amin keresztülmegyünk előnyös változás.
Én megvettem,és nem is foglalkoztatott mi van benne és miből mennyi.
Nem mindegy,hogy elől vezetsz,vagy

hátul sodródsz az árral!!!!
 
Elöl mindent látsz és a magad ura vagy!Hátul pedig mindig függsz az előtted állótól,döntéseidet nem minden esetben érvényesítheted...
de a diab-kezelésben azért jobb,ha van hátország és kell egy vezető,aki kézben tartja a dolgokat.Ez összetettebb annál,minthogy önzőzzünk.És ez is tanulandó,hogy olyan emberekkel kell közösen döntéseket hozni akikben megbízunk.
 
Lényegében a cél azonos.Néha az út a cél felé göröngyös,vannak vulkánkitörések,de alapjába véve azért kisebb leágazásokkal,de haladunk az úton!
Na jó..néha egyhelyben....
vagy nehezen.)
vagy óriási lendülettel
vagy potyautasként:)
mentő-"övvel"
vagy éppen így..
na így még nem:)
árny-oldalasan:)
lassan...

segítséggel...
eufórikusan szárnyalva...-
 

 de a legjobb az úton a töltődés.Amikor pakolod az élményeket,készülődsz és folyamatosan történik valami.Minden mozgásban van....ÉLSZ.
 

 
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése