2014. május 20., kedd

Napfelkelte-Naplemente

...Mivel az "élmény-pedagógiában"hiszek,így nagyon jó hírek "áramlanak" a közeljövőben.Kaptunk egy meghívást-nagyon kedvezményesen-az MTV-be,látogatásra.Visszaigazolták az előlegbefizetést a nyaralásra.Tegnap az oviban kinyitottam egy könyvet és a Libegő-nél nyílt ki..egyből tudtam hová kell eljutnunk...
És a Margitsziget -re is van még egy bringó hintós szabad jegyünk,még valamelyik gyerek nyerte egy rajzával nyereményként...Oda is menni kell,sőt már a szökőkútat is látni kéne..nem csak olvasni róla.

Ma éppen ezek így sorban merültek fel egy munkahelyi kis kirándulásra gondolva:)-mi ez ha nem a vonzás törvénye?

Igazán sokmindenre képes vagyok,szervezésben is már egyre jobb,de leginkább lekorlátozom a szűk családomra,közvetlen környezetemre.Kíváncsian várom mit hoz a munkahelyi szervezés,mert 2 napunk van....Ennyiben én már profibb vagyok a diabetes megtanított előre tervezni,és majdnem napirend szerint élni.
Pici bizonytalanságot érzek is így,amikor függőben van valami,ami már elvileg konkrétnak kellene lennie.

Olvasva,hogy nem veszik fel az ovis gyerekeket oviba....Kész vagyok.Törvény van,hogy fel kell venni.Én,mint óvónő van egy álláspontom.De érvényesíteni nem tudnám-ha a feltételek még előttem sem lefektetettek.Jaj milyen mázli,hogy M már nagyfiúként lett diabos???megkérdezem.Milyen mázli!!!!A Budai Várba kezdett ovit,mondjuk ott dolgoztam az oviban,valószínű így nem lett volna gond,mert 1 emelet választott el.Együtt voltunk,de külön.Jól működött!!

Aztán egy Havanna Ltp-i oviba került át mikor elköltöztünk....hát nem tudom mi lett volna ha....M 12 évesen és ráadásul a biziosztás napján lett hivatalosan diabos,így volt idő betanulni.Még szerencsések vagyunk???Vagyis"szerencsések"?

A rendelőben sem igazán kaptam segítséget mikor kiderült a diabosság,maga a háziorvosnál is éreztem hiányosságokat!!!!!!

Mert az empátiával vagy valaki együtt születik vagy veszett ügy az egész.valóban a hozzáálláson sok múlik.
De az biztos,ha a szülő nem partner és látom,hogy csak áthárít feladatot,akkor egész másképp szól a dolog.Rengeteg fajta,-féle szülő létezik.Anyatigristől a nemtörődömig.
Sok szülő nem tudja milyen nagy kincse van egészséges gyerekével!Óriási kincs ha "csak "köhög a gyerek.

Hatalmas ajándék,ha a gyerek "csak"rossz.

És egy életre való felelőség,aggódás,ha diabos a gyermeked pl.A reggeli ébredés szinte NAPFELKELTE és csodás ha az este gyönyörűséges NAPLEMENTE!!!Nem kell tengerpart,hogy megéljük,nekem minden egyes nap egy...

-folytatom,ha tudom,most picit függőben kell hagyjam.És erről szól a blog...a diabos hétköznapokról,amikor nem tudod tovább írni,mert megéltél egy pillanatot...-

...egyik este mentsen meg a Jóisten az Inzulinos tűtől amivel hadonászik M...ingerült,mert egyik pillanatról a másikra megugrik a vc nagyon sokat!Vagy repül a vc mérő mert nem olyan az érték,hogy ehessen nyamvadt 142 g almát...
De ajándékoz is a Jóisten.M egyik nap edzésről hazafelé vak fiatalember mellett ült a buszon,felénk lakik,ott száll le ahol mi szoktunk.Az úttesten át szoktam kísérni,már többször megtettem.Ezt M persze leutánozta.Léleksimogatás a javából.És azt mondta:"Olyan jól vagyok,segíthettem"Tudom,vallom,hogy amit adsz,azt kapod.



És visszakanyarodva az élménypedagógiához:itt 2008-at írunk,P 2 éves,M éppen 7 éves.Persze pizsiparti és ahány párna volt..mind repült.
 
Egy a fontos,diab ide vagy oda:élményekkel elviselhető minden!
 
Pótvacsis jó éjt mindenkinek!
 
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése