2020. november 19., csütörtök

Nincs időd!...és-Családi pótlék igénylés saját jogcímen

 A Blog vélemények blogbejegyzésre egy vélemény érkezett írásban,amit nagyon köszönök!💓🙏

Tényleg olvasni szerettem volna mennyire érdemes írni vagy kinek mi a meglátása.De egyelőre nem keltettem akkora érdeklődést így hálás vagyok az egy üzenetért is!Mert mindig az számít nekem ami VAN.

Hosszasan tudnám írni az életemben mi az amit simán más pályára teszek/tennék és meg is fogom tenni.Jelen helyzetünkben nincs az a lehetőségünk,hogy valamire várjunk.

Jelen helyzetben tettek vannak,figyelem a másik iránt és MOST-ok vannak.

Tedd a szívedre a kezed!Nincs időd!


!

Más:
.M nak picit kesze-kusza lett az élete a családi pótlék igényléssel.Első ízben én igényeltem,nos ekkor egy 1700 ft-ot ítéltek meg a testvér kapcsán mert ő még kiskorú és én egyedülálló vagyok.Hoppácska,Gondoltam ez tényleg így és ennyi????
Továbbmentem.Telefonok,hivatalok....aztán javasolták miért nem M intézi saját jogcímén(mivel már elmúlt 18 éves!Iskolalátogatásit kérni az egyetemen..30 napos átfutással jött is postán....Akkor telefonálások.Ezek hatására jött egy idézés,hogy a leszázalékolás mintájára meg kell jelenni és elég komoly dokumentumpaksamétát össze kell állítani és háziorvosi,szakorvosi javaslatok kellenek.Hát ezeken is túl van M a Covid-idején hősiesen.
Ma volt egy telefon,hogy mennyire hat majd ki ez a leszázalékolási eljárásrend a további életére?
Mivel a családi pótlék igénylés jogcímen fut a dolog így nem számít a % a munkában az életben.Ezt tudva azért nekifut M,és az elbírálás következik.
Hogy nekem ez miért fontos?
Egyrészt egyedülálló vagyok,óvónő fizetéssel,azt hiszem ez elég is lehet és osztod hárommal és lakáshitel.Na akkor ezért fontos.M a saját bankszámlájára utaltatja majd a pénzt amit megítélnek neki.Ezért fontos,hogy a cukorbetegséggel járó ez-az dolgaiban legyen némi pénz arra,hogy van mihez nyúlnia.Amit pl nem én bíztosítok számára.Mert mondjuk ki néha a pedikűrös is csodálat tud tenni és az is pénzbe kerül!
A Bizottságnál 23-án lesz jelenése.Időpontra.Telefonon egyeztetés történt,hogy Covid van,hogy veszélyeztetett,hogy......de a Doktorok szeretnék látni M-t és az egyeztetett időpontban meg kell jelennie.
Egy ilyen eljárás 30 percet vesz igénybe.
A papírok kapcsán elmondhatom,hogy a háziorvost nagyon dícsérte M és a telefonon kért és kapott információkor is nagyon segítőkészek voltak velünk!
M nak van születése óta ASD-je a szívbillentyűk asszimetrikusan vannak felépítve és 18 éves koráig éves kontrollok voltak.Most megnézeti a háziorvos,hogy minden rendben van-e.A kartonlapot néha nem árt leporolni,vagy belenézni és a beteg 100%-os ellátásban tud részesülni!

Pedig ez a családi pótlék igénylése ügy itthon legelőször óriási vitát váltott ki M és közöttem.A boríték bekerült az irattárba itthon és én úgy voltam vele,hogy M nem akarja ezt a procedúrát és ennyi volt.
De egyszer jött,hogy beszélni szeretne velem.
Átbeszéltük és közösen elindítottuk az ügyet.Megbeszéltük,ha jogosult összegre amíg tanul akkor a számlájára mehet és ő rendelkezik vele.Nem nekem kell!
Időt rászánva-mert azért sokfelé kellett ide-oda ez-az,hétfőn Bizottság elé áll M.
Büszke vagyok rá,hogy felnőtt fejjel képes gondolkozni és látja az ok-okozati viszonyokat!🙏

Ui:Még mindig várom a blogommal kapcsolatos észrevételeket és kis üzeneteket Sweetmaminak!Köszönöm!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése