2013. szeptember 13., péntek

állapot

...ha valaki állapotnak hívja a cukorbetegséget,az jöjjön el hozzám,1 napra..és megkérdezem milyen az az állapot,amire ő gondol.Az állapot a napleégés,a csalánkiütés,a bokaficam...ezek elmúlnak.Betegség:a cukorbetegség,hisz a nevében benne van!!!Pl a szemüveg hordás is egy betegség kapcsán alakul ki,vagy betegség egy tumor a belső szervben,mert nem múlik el.A cukorbetegség sem múlik el,nyugodtan mondjuk betegségnek.Köszönöm.

Szépíteni lehet,hogy ne essen olyan rosszul,de ez csak egy elterelés,az állapot felé.

Mikor sorozatos hypózások vannak,mikor valami nagyon nem kerek és este töprengsz,hogy éjjel mi lesz..Tudva tudod a kórtürténetet miből mi lehet.Örömteli az alvás.Kelés éjjel és 3 kor,az "állapot"ellenőrzését vércukor méréssel.Mert ez ad egy képet a jelenlegi állapotról.Nos itt van egy állapot a cukor BETEGSÉGBEN.
Nem,nem orvos nyúl bele,nekem kell azt mondanom,hogy ennyi Inzulin sok,akkor itt leveszek,de emellé tudnom kéne mennyi ch-val variálhatok,kell-e növelnem a ch adagot is mellette,vagy elég lesz az Inzulinból egységet levenni.

És így bárki megkérdezheti miért nem vállalok plusz munkát akár a hétköznapokon vagy a hétvégére.Gondolom nem nehéz rájönni.
Még eddig minden rendben,de egy óriási mindig-készenlét.

Azt hiszem néha Zombi-világban élek,néha nem éppen elegendő az alvás..de megyek és ma virsli lesz a menüben reggel.Itt M kér mellé 3 ch,ketchupot,3 ch majonézt és 3 ch mustárt,mellé zöld teát főztem az már kész és a kenyér a maradék ch-ban,33.3 ch-s kenyérből.
Talán az uzsit megemelem 5 ch-val így 20 ch uzsival számolok ma már.

Nyugodtabb estével zárhassunk.
Ha valaki tud sportolás melletti bármilyen tapasztalatot....a cukorbetegség tükrében szívesen venném!

Szép napocskát Minden blogolvasómnak!!
Ha keresel a sweetkonyhában ma megtalálsz!:)))Sweetmami
 

3 megjegyzés:

  1. Én állapotnak nevezem. :) Nálam a betegség pont az, amiből kigyógyulok x idő után. Szerintem, ha valaki betegségnek fogja fel, az megbélyegzi a hozzáállását is. (Tudom,te/ti nagyon lelkiismeretesek vagytok, de szerintem az egészségesek körében ez egy megbélyegzés, "hűű, te beteg vagy, hogy gyógyítják?" Ilyenkor jön a válasz, hogy sehogy. Magamat "gyógyítom", azzal, hogy figyelek, az inzulin és a gyógyszer csak segédeszköz, önállóan egyikkel sem megyek sokra, hogyha nem teszem meg a kellő lépéseket a jó eredmények érdekében.") A cukorbetegség viszont egy tartós állapot, sajnos, egyenlőre nem tudják meggyógyítani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ettől betegség,nem?Mert nem gyógyítható.A szemem pont ilyen,így születtem,életem végéig szemüveget kell hordanom,nem kis dioptriával!!!Esztétikailag csalható a vékonyított lencsével és a disein-nal,de nnyi.Soha nem fogok látni szemüveg nélkül!
      Az Inzulinosok pont így,lehet az pumpa,miegyéb,kell.Végülis mindegy is minek nevezzük,van.Azt hiszem én továbbra is betegségként fogom fel....a nevét is innen kapta.És ami mellette működhet,hogy jó állapotokat teremtek,ételekkel,ízekkel,gasztro-csalásokkal és a sport lehet még jó állapotfentartás és a humor,no meg a mögöttes háttérország-orvosok,dietetikusok és a jó boltok,ahol aránylag jót vehetünk,olcsón ...Köszi Fanny a véleményed!!Mindig jólesik!!!!!

      Törlés
  2. Megértem az álláspontodat :) Nem tudom, nekem pont azért betegség a betegség, mert el tudjuk mulasztani, az állapotot nem :) De igazad van, mindegy, hogy betegség vagy állapot, a lényeg, hogy nagyon oda kell rá figyelni, és meg kell tenni mindent azért, hogy a legjobb állapotot érjük el. :)
    Puszi! :)

    VálaszTörlés