2013. október 10., csütörtök

:(((((

Mondhatnám a kép alapján,jó-jó..de mégsem.A cukorbetegség azért mégiscsak tintával írja a szabályokat.Ha ceruzát használsz és radírt...annak mindig következménye van...

Támadt is kisebb vitám M-nal.Bográcsozás lesz a suliban.Hajthatatlan,hogy ő majd 5 előtt vacsizik.A vacsi ideje fél 7!!!
És ő megeszi ami ott lesz,csak kicsit eszik.
Én itthon számolok,pontosan.Ő ahogy lehet megszegi,csak egy tejkaramella-Norbis,csak pár szem perec-tönköly,csak pici ez-az.Zero kóla stb...
Tehát ceruzázik.Én tollal vésem neki a ch-kat-nem éppen kellemes,mikor én időt-,pénzt nem sajnálva előállítom neki az adagot,erre ő-ahol lehet megszegi.Van vitánk ebből.

A nyári gyümölcsevés háttérbeszorult.leredukálta almára,barackra,néha szilva is van.Az áfonya szezonja lejárt..

Odaáig jutottam,hogy kiszámoltam 20 ch uzsit,betettem és onnantól kezdve nem számoltam semmit.Oldja meg!
Kicsit kiborulás..mikor még este 19 órakor érek haza a vásárlásból ch-kal teli szatyorral és reggel 5 10 kor indul minden,hogy fél 7 re az Inzulinadásra készen legyen minden.a 6 étkezésre lebontott ch-k,dobozolva....és emellett a Hugica is ott van a fényevő kérdéssel.Sima kiflit visz p és 12% os üditőt usziba és egy kakaós fonott kiflit.1 db Norbi Túró Rudival kiegészítve.

Az ebédhet 12 ch pótlás kell,a hoplnapi menü nem oly ch-s.1 db gofrit vettem le a fagyasztóból egy kis diókrémet kentem bele-Update-s-.

DiabGirl blogját olvastam,szegény ő is szenved a napokban...és nagyon szépen ír....az "állapot"ról ami ugye egyértelműen jelzi ez már betegség inkább....csak együtt lehet vele élni....hullámvölgyekben..és örökké tart.

Fanny pedig,akinek a teát ma átadtam nagyon aranyos és önzetlen segítő!!Köszönöm Fanny Neked a mai jó cselekedetet!!!

Mióta a cukorbetegség szóbajött az életünkben..változunk...nevelődünk,adunk,érzékelünk,figyelünk,és talán jobban megélünk dolgokat!Tudjuk mi a fontos,mi kevésbé....sokat adott nekem ez a pár hónap.Amennyi energiát felemészt annyit ad is!

De DiabGirl-lel értek egyet:néha átadnám én is annak aki elégedetlenkedik..csak egy pici szeletkét:)

A teagyűjtés nem áll le,aki szeretne jelezze felém!Köszönöm!

1 megjegyzés:

  1. Megértem M-t. Tudom, hogy te is. Egyik pillanatról a másikra kimondták: mostantól teljesen máshogy élsz, teljesen átállsz CH számolásra, vagy nagyon nagy gondok lesznek. Én egészségesként makrókat számolok, és kaját tartok, és dobozból eszek. Felnőttként van annyi eszem, hogy betartom a magamnak előírt szabályokat. M. kis kamasz. Aki 12 évig imádott enni. És addig természetes volt, hogy ha megéhezik, eszik. Okos gyerek, én bízom benne, de megértem, hogy feszegeti a CH-határait. Téged is megértelek, mert tudom, hogy mindent megteszel azért, hogy minden rendben legyen. És hát eszemented félted M-t a bajtól. Te mindent megteszel, ennél többet nem tudsz. Nem okoskodás, nem belszólás, csak egy ötlet: Ha elmenne M. a partyra, és előtte megbeszélnétek, mennyi krumplit ehet a gulyásól? És vinné a saját kenyerét? A maradék CH-t kiszámolnád és pótolnád (ha marad)? Mert hogy szüksége van a barátokra, meg kell tanulnia a betegségéhez mérten tett "bulizást", a barátainak is meg kell tanulni, hogy M. cukorbeteg, neked pedig megbíznod benne. Egy kamasszal normál esetben is nehéz, nem ám így. Nem irigyellek, de szortok neked/nektek. DiabGirl bejegyzését én is olvatam, nagyon betalált...

    VálaszTörlés